Aardappel-uien-room gratin met panko-korstje

totale tijd 50 min.
10 min. voorbereidingstijd
40 min. kooktijd

Ingrediënten

4 porties
800 g
aardappelen
1 
teentje knoflook
200 g
room (alternatief: als u havermelk gebruikt, neem dan 400 ml)
200 ml
havermelk (of gewone melk)
1 
blik maïs (= 425 ml)
125 g
geraspte kaas
4 
uien
2 eetlepels
olijfolie
100 g
suikererwten
80 g
boter
40 g
zonnebloempitten
nootmuskaat, gemalen
vers gemalen peper
paprikapoeder, mild
cayennepeper
Voedingswaarde (per portie): 3561 kJ  /  851 kcal
54,4 g Vetten
23,2 g Eiwitten
61,6 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in dunne plakjes (eventueel met een groentesnijder).

Stap 2

Pel de knoflook, hak fijn en breng aan de kook met room, havermelk en sojasaus. Giet de maïs af, voeg met de aardappelen toe aan het roommengsel, breng aan de kook en laat het ca. 2-3 minuten gaar worden. Voeg de kaas toe, laat smelten en breng het geheel op smaak met nootmuskaat, peper, paprikapoeder en cayennepeper.

Stap 3

Pel de uien, snijd ze in ringen en bak ze in hete olie goudbruin. Voeg Teriyaki barbecuesaus met honing toe, breng kort aan de kook en dan op smaak met peper.

Stap 4

Verwarm de oven voor op 180°C boven-/onderwarmte (160°C hetelucht). Maak de suikererwten schoon. Leg de uien en de suikererwten met de aardappelen in een gratinschotel.

Stap 5

Bestrijk de gratin met vlokjes boter, strooi er panko en zonnebloempitten over. Laat de gratin ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven garen en serveer.

Recept-ID 838

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in dunne plakjes (eventueel met een groentesnijder).

Pel de knoflook, hak fijn en breng aan de kook met room, havermelk en sojasaus. Giet de maïs af, voeg met de aardappelen toe aan het roommengsel, breng aan de kook en laat het ca. 2-3 minuten gaar worden. Voeg de kaas toe, laat smelten en breng het geheel op smaak met nootmuskaat, peper, paprikapoeder en cayennepeper.

Pel de uien, snijd ze in ringen en bak ze in hete olie goudbruin. Voeg Teriyaki barbecuesaus met honing toe, breng kort aan de kook en dan op smaak met peper.

Verwarm de oven voor op 180°C boven-/onderwarmte (160°C hetelucht). Maak de suikererwten schoon. Leg de uien en de suikererwten met de aardappelen in een gratinschotel.

Bestrijk de gratin met vlokjes boter, strooi er panko en zonnebloempitten over. Laat de gratin ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven garen en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.