

Aardappel-uien-room gratin met panko-korstje
totale tijd50 Min. min.
10 Min. min.voorbereidingstijd
40 Min. min.kooktijd
Ingrediënten
4 porties
800 g
aardappelen
1
teentje knoflook
200 g
room (alternatief: als u havermelk gebruikt, neem dan 400 ml)
200 ml
havermelk (of gewone melk)
1
blik maïs (= 425 ml)
125 g
geraspte kaas
4
uien
2 el
olijfolie
100 g
suikererwten
80 g
boter
40 g
zonnebloempitten
nootmuskaat, gemalen
vers gemalen peper
paprikapoeder, mild
cayennepeper
–
Voedingswaarde (per portie):3561 kJ / 851 kcal
54,4 gVetten
23,2 gEiwitten
61,6 gKoolhydraten
Voorbereiding
Stap 1
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in dunne plakjes (eventueel met een groentesnijder).
Stap 2
Pel de knoflook, hak fijn en breng aan de kook met room, havermelk en sojasaus. Giet de maïs af, voeg met de aardappelen toe aan het roommengsel, breng aan de kook en laat het ca. 2-3 minuten gaar worden. Voeg de kaas toe, laat smelten en breng het geheel op smaak met nootmuskaat, peper, paprikapoeder en cayennepeper.
Stap 3
Pel de uien, snijd ze in ringen en bak ze in hete olie goudbruin. Voeg Teriyaki barbecuesaus met honing toe, breng kort aan de kook en dan op smaak met peper.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 180°C boven-/onderwarmte (160°C hetelucht). Maak de suikererwten schoon. Leg de uien en de suikererwten met de aardappelen in een gratinschotel.
Stap 5
Bestrijk de gratin met vlokjes boter, strooi er panko en zonnebloempitten over. Laat de gratin ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven garen en serveer.
Recept-ID 838
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer