Asian Streetstyle Hotdog met Kikkoman Glaze
Asian Streetstyle Hotdog met Kikkoman Glaze

Asian Streetstyle Hotdog met Kikkoman Glaze

5 2 beoordelingen

Een hartige hotdog met een zoet-pittige Aziatische touch en knapperige toppings.

Ingrediënten

4 porties
4 
ambachtelijke hotdogworsten (rund of kip, evt. halal)
4 
zachte hotdogbroodjes (licht geroosterd)

Kikkoman-sojaglaze:

2 el
bruine suiker
1 el
rijstazijn
1 tl
sesamolie
1 
teen knoflook, geraspt
1 tl
verse gember, fijngehakt
1 tl
maïzena
1 el
water (voor binding)

Toppings:

Wortel in julienne (of gepekelde wortel)
Komkommerlinten
Ingelegde rode ui
Geroosterde sesamzaadjes
Fijngesneden lente-ui

Optioneel:

sriracha-mayo
gefrituurde uitjes of crispy nori flakes

Voorbereiding

Stap 1

Glaze maken: Meng de Kikkoman sojasaus, bruine suiker, rijstazijn, sesamolie, knoflook en gember in een pannetje en breng aan de kook. Voeg een maïzena-waterpapje toe en laat zachtjes indikken tot een stroperige saus. Laat afkoelen tot lauwwarm.

Stap 2

Hotdogs grillen: Grill of bak de worsten tot ze goudbruin en door en door warm zijn.

Stap 3

Opbouwen: Snijd de broodjes open en leg de warme worst erin. Bestrijk de hotdog royaal met de sojaglaze. Top af met wortel, komkommer, rode ui, sesamzaad, lente-ui en optioneel wat sriracha-mayo en crunch. Lekker met kimchi on the side.

Recept-ID 1521

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Glaze maken: Meng de Kikkoman sojasaus, bruine suiker, rijstazijn, sesamolie, knoflook en gember in een pannetje en breng aan de kook. Voeg een maïzena-waterpapje toe en laat zachtjes indikken tot een stroperige saus. Laat afkoelen tot lauwwarm.

Hotdogs grillen: Grill of bak de worsten tot ze goudbruin en door en door warm zijn.

Opbouwen: Snijd de broodjes open en leg de warme worst erin. Bestrijk de hotdog royaal met de sojaglaze. Top af met wortel, komkommer, rode ui, sesamzaad, lente-ui en optioneel wat sriracha-mayo en crunch. Lekker met kimchi on the side.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.