Chinese gehaktballen
Chinese teriyaki-gehaktballetjes – pittige en kruidige stukjes vlees in Kikkoman Sojasaus met sesam, verrijkt met Kikkoman Teriyaki Marinade en verse kruiden.
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1
100 g glasnoedels (½ pakje)
Kook de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze daarna af met koud water en knip ze in kleinere stukken met een schaar. Doe ze in een kom.
Stap 2
2 sjalotten – 15 g gember – ½ chilipeper – 3 ½ teentjes knoflook – 2 ½ el olie – 1 el groene lente-ui (fijngesneden)
Snijd de sjalotten, gember, chilipeper en knoflook fijn. Giet de olie in een pan. Voeg de gesneden groenten toe (inclusief de groene lente-ui), bak ze ongeveer 1 minuut en voeg ze toe aan de noedels.
Stap 3
400 g varkens-en-rundergehakt – 1 ei – ½ tl Chinese kruiden, vijfkruidenpoeder
Voeg het gehakt, het ei en de resterende specerijen en kruiden toe aan de kom met de noedels en groenten. Meng alles goed. Vorm van het gehaktmengsel balletjes met een diameter van ongeveer 3-4 cm.
Stap 4
2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 2 el Kikkoman Teriyaki Marinade – 1 tl geroosterde sesamzaadjes – ½ tl chilivlokken – 2 el koriander – 100 g gekookte jasmijnrijst
Bak de gevormde gehaktballetjes in een voorverwarmde pan goudbruin. Voeg vervolgens Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Teriyaki Marinade toe. Alles goed mengen. Doe het gerecht in een schaal, bestrooi het met sesamzaad en chilivlokken en garneer het met gesneden koriander. Serveer het met gekookte jasmijnrijst.
Recept-ID 1214
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer