Chinese gehaktballen

4,3 3 beoordelingen
totale tijd 25 min.
15 min. voorbereidingstijd
10 min. kooktijd

Chinese teriyaki-gehaktballetjes – pittige en kruidige stukjes vlees in Kikkoman Sojasaus met sesam, verrijkt met Kikkoman Teriyaki Marinade en verse kruiden.

Ingrediënten

2 porties
100 g
glasnoedels (½ pakje)
2 
sjalotten
15 g
gember
 ½ 
chilipeper
3 ½ 
teentjes knoflook
2 ½ eetlepels
olie
1 eetlepel
groene lente-ui (fijngehakt)
400 g
varkens-er-rundergehakt
1 
ei
 ½ theelepel
Chinese kruiden, vijfkruidenpoeder
1 theelepel
geroosterde sesamzaadjes
 ½ theelepel
chilivlokken
2 eetlepels
koriander
100 g
gekookte jasmijnrijst
Voedingswaarde (per portie): 3274 kJ  /  782 kcal
39,1 g Vetten
42,9 g Eiwitten
63,3 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

100 g glasnoedels (½ pakje)

Kook de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze daarna af met koud water en knip ze in kleinere stukken met een schaar. Doe ze in een kom.

Stap 2

2  sjalotten – 15 g gember –  ½  chilipeper – 3 ½  teentjes knoflook – 2 ½ eetlepels olie – 1 eetlepel groene lente-ui (fijngesneden)

Snijd de sjalotten, gember, chilipeper en knoflook fijn. Giet de olie in een pan. Voeg de gesneden groenten toe (inclusief de groene lente-ui), bak ze ongeveer 1 minuut en voeg ze toe aan de noedels.

Stap 3

400 g varkens-en-rundergehakt – 1  ei –  ½ theelepel Chinese kruiden, vijfkruidenpoeder

Voeg het gehakt, het ei en de resterende specerijen en kruiden toe aan de kom met de noedels en groenten. Meng alles goed. Vorm van het gehaktmengsel balletjes met een diameter van ongeveer 3-4 cm.

Stap 4

2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 eetlepels Kikkoman Teriyaki Marinade1 theelepel geroosterde sesamzaadjes –  ½ theelepel chilivlokken – 2 eetlepels koriander – 100 g gekookte jasmijnrijst

Bak de gevormde gehaktballetjes in een voorverwarmde pan goudbruin. Voeg vervolgens Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Teriyaki Marinade toe. Alles goed mengen. Doe het gerecht in een schaal, bestrooi het met sesamzaad en chilivlokken en garneer het met gesneden koriander. Serveer het met gekookte jasmijnrijst.

Recept-ID 1214

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

100 g glasnoedels (½ pakje)

Kook de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze daarna af met koud water en knip ze in kleinere stukken met een schaar. Doe ze in een kom.

2  sjalotten – 15 g gember –  ½  chilipeper – 3 ½  teentjes knoflook – 2 ½ eetlepels olie – 1 eetlepel groene lente-ui (fijngesneden)

Snijd de sjalotten, gember, chilipeper en knoflook fijn. Giet de olie in een pan. Voeg de gesneden groenten toe (inclusief de groene lente-ui), bak ze ongeveer 1 minuut en voeg ze toe aan de noedels.

400 g varkens-en-rundergehakt – 1  ei –  ½ theelepel Chinese kruiden, vijfkruidenpoeder

Voeg het gehakt, het ei en de resterende specerijen en kruiden toe aan de kom met de noedels en groenten. Meng alles goed. Vorm van het gehaktmengsel balletjes met een diameter van ongeveer 3-4 cm.

2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 eetlepels Kikkoman Teriyaki Marinade1 theelepel geroosterde sesamzaadjes –  ½ theelepel chilivlokken – 2 eetlepels koriander – 100 g gekookte jasmijnrijst

Bak de gevormde gehaktballetjes in een voorverwarmde pan goudbruin. Voeg vervolgens Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Teriyaki Marinade toe. Alles goed mengen. Doe het gerecht in een schaal, bestrooi het met sesamzaad en chilivlokken en garneer het met gesneden koriander. Serveer het met gekookte jasmijnrijst.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.