Citrusgroene mung dal met spinazie
Citrusgroene mung dal met spinazie

Citrusgroene mung dal met spinazie

totale tijd 1 u. 35 min.
25 min. voorbereidingstijd
50 min. kooktijd
20 min. gistingstijd

Een aromatische dal van groene mungbonen met spinazie, wortelen en tomaten, op smaak gebracht met citroen, limoenschil en Kikkoman Sojasaus Minder Zout. Licht en romig, afgewerkt met verse koriander.

Ingrediënten

2 porties

Dal:

150 g
groene mungbonen
500 ml
groentebouillon
80 g
wortel
50 g
courgette
1 el
geklaarde boter (ghee)
40 g
ui, in blokjes gesneden
1 
teentje knoflook, in plakjes
 ½ tl
gemalen komijn
 ½ tl
gemalen kurkuma
 ½ tl
gemalen kaneel
 ¼ tl
gedroogde chilipeper
200 g
gehakte tomaten uit blik
50 g
babyspinazie

Chapati met knoflookolie:

2 
teentjes knoflook, fijngehakt
2 el
olijfolie
80 ml
warm water
150 g
tarwebloem
20 g
extra bloem om te bestuiven

Extra:

1 el
citroensap
1 tl
limoenschil
Enkele korianderblaadjes
Voedingswaarde (per portie):3.166 kJ / 750 kcal
17 gVetten
30 gEiwitten
117 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

150 g groene mungbonen – 500 ml groentebouillon – 80 g wortel – 50 g courgette – 1 el geklaarde boter (ghee) – 40 g ui, in blokjes gesneden – 1  teentje knoflook, in plakjes –  ½ tl gemalen komijn –  ½ tl gemalen kurkuma –  ½ tl gemalen kaneel –  ¼ tl gedroogde chilipeper – 200 g gehakte tomaten uit blik – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout50 g babyspinazie

Kook de mungbonen 35-40 minuten in de groentebouillon. Snijd de wortel en courgette in plakjes. Fruit de ui, knoflook, wortel en courgette 3-4 minuten in de ghee. Voeg de komijn, kurkuma, kaneel en chilipeper toe en bak 10-15 seconden om de aroma's vrij te laten komen. Roer de gekookte bonen erdoor, voeg vervolgens de tomaten uit blik toe en breng op smaak met de Kikkoman Sojasaus Minder Zout. Laat 5 minuten sudderen, voeg dan de spinazie toe en kook 1 minuut.

Stap 2

2  teentjes knoflook, fijngehakt – 2 el olijfolie – 80 ml warm water – 150 g tarwebloem – 20 g extra bloem om te bestuiven

Meng de knoflook met de olijfolie. Voeg geleidelijk het warme water toe aan 150 g bloem en meng, voeg vervolgens de knoflookolie toe. Kneed het deeg ongeveer 5 minuten tot het glad en elastisch is. Laat 20 minuten rusten in een kom afgedekt met een vochtige doek of vershoudfolie. Verdeel in 4 porties, vorm er balletjes van en rol ze dun uit, bestrooi ze met de resterende 20 g bloem. Verhit een droge pan op middelhoog vuur en bak elke chapati 20-30 seconden per kant tot er gouden bubbels en verkoolde vlekjes verschijnen.

Stap 3

1 el citroensap – 1 tl limoenschil – Een paar korianderblaadjes

Breng de dal op smaak met het citroensap en de limoenschil en garneer met de koriander. Serveer met verse chapati's.

Tip

Voeg natuurlijke yoghurt toe voor een meer romige dal.

Recept-ID 1598

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

150 g groene mungbonen – 500 ml groentebouillon – 80 g wortel – 50 g courgette – 1 el geklaarde boter (ghee) – 40 g ui, in blokjes gesneden – 1 teentje knoflook, in plakjes – ½ tl gemalen komijn – ½ tl gemalen kurkuma – ½ tl gemalen kaneel – ¼ tl gedroogde chilipeper – 200 g gehakte tomaten uit blik – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout50 g babyspinazie

Kook de mungbonen 35-40 minuten in de groentebouillon. Snijd de wortel en courgette in plakjes. Fruit de ui, knoflook, wortel en courgette 3-4 minuten in de ghee. Voeg de komijn, kurkuma, kaneel en chilipeper toe en bak 10-15 seconden om de aroma's vrij te laten komen. Roer de gekookte bonen erdoor, voeg vervolgens de tomaten uit blik toe en breng op smaak met de Kikkoman Sojasaus Minder Zout. Laat 5 minuten sudderen, voeg dan de spinazie toe en kook 1 minuut.

2 teentjes knoflook, fijngehakt – 2 el olijfolie – 80 ml warm water – 150 g tarwebloem – 20 g extra bloem om te bestuiven

Meng de knoflook met de olijfolie. Voeg geleidelijk het warme water toe aan 150 g bloem en meng, voeg vervolgens de knoflookolie toe. Kneed het deeg ongeveer 5 minuten tot het glad en elastisch is. Laat 20 minuten rusten in een kom afgedekt met een vochtige doek of vershoudfolie. Verdeel in 4 porties, vorm er balletjes van en rol ze dun uit, bestrooi ze met de resterende 20 g bloem. Verhit een droge pan op middelhoog vuur en bak elke chapati 20-30 seconden per kant tot er gouden bubbels en verkoolde vlekjes verschijnen.

1 el citroensap – 1 tl limoenschil – Een paar korianderblaadjes

Breng de dal op smaak met het citroensap en de limoenschil en garneer met de koriander. Serveer met verse chapati's.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.