

Citrusgroene mung dal met spinazie
Een aromatische dal van groene mungbonen met spinazie, wortelen en tomaten, op smaak gebracht met citroen, limoenschil en Kikkoman Sojasaus Minder Zout. Licht en romig, afgewerkt met verse koriander.
Ingrediënten
Dal:
Chapati met knoflookolie:
Extra:
Voorbereiding
Stap 1

150 g groene mungbonen – 500 ml groentebouillon – 80 g wortel – 50 g courgette – 1 el geklaarde boter (ghee) – 40 g ui, in blokjes gesneden – 1 teentje knoflook, in plakjes – ½ tl gemalen komijn – ½ tl gemalen kurkuma – ½ tl gemalen kaneel – ¼ tl gedroogde chilipeper – 200 g gehakte tomaten uit blik – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – 50 g babyspinazie
Kook de mungbonen 35-40 minuten in de groentebouillon. Snijd de wortel en courgette in plakjes. Fruit de ui, knoflook, wortel en courgette 3-4 minuten in de ghee. Voeg de komijn, kurkuma, kaneel en chilipeper toe en bak 10-15 seconden om de aroma's vrij te laten komen. Roer de gekookte bonen erdoor, voeg vervolgens de tomaten uit blik toe en breng op smaak met de Kikkoman Sojasaus Minder Zout. Laat 5 minuten sudderen, voeg dan de spinazie toe en kook 1 minuut.
Stap 2

2 teentjes knoflook, fijngehakt – 2 el olijfolie – 80 ml warm water – 150 g tarwebloem – 20 g extra bloem om te bestuiven
Meng de knoflook met de olijfolie. Voeg geleidelijk het warme water toe aan 150 g bloem en meng, voeg vervolgens de knoflookolie toe. Kneed het deeg ongeveer 5 minuten tot het glad en elastisch is. Laat 20 minuten rusten in een kom afgedekt met een vochtige doek of vershoudfolie. Verdeel in 4 porties, vorm er balletjes van en rol ze dun uit, bestrooi ze met de resterende 20 g bloem. Verhit een droge pan op middelhoog vuur en bak elke chapati 20-30 seconden per kant tot er gouden bubbels en verkoolde vlekjes verschijnen.
Stap 3

1 el citroensap – 1 tl limoenschil – Een paar korianderblaadjes
Breng de dal op smaak met het citroensap en de limoenschil en garneer met de koriander. Serveer met verse chapati's.
Tip
Voeg natuurlijke yoghurt toe voor een meer romige dal.
Recept-ID 1598
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer














