

Kool-tonijnroerbak met garam masala
Neem je smaakpapillen mee op reis met dit watertandend lekkere Indiase roerbakgerecht met kool, op smaak gebracht met sojasaus, komijn, kerrie en garam masala. Een voedzaam gerecht dat barst van de antioxidanten, vitamines en mineralen.
Voorbereiding
Stap 1

200 g witte kool – 1 aardappel – 1 knoflookteentje – 2 el olijfolie
Snijd de kool en aardappel in blokjes van 1 cm. Hak de knoflook fijn. Zet een pan op het vuur met de olijfolie en knoflook.
Stap 2

1 tl komijnzaad – 1 blikje tonijn (80 g) – 2 el water – 2 tl kerriepoeder – 2 tl garam masala – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Voeg nadat de knoflook gaat geuren de komijn, aardappel, kool en tonijn toe. Voeg dan water toe en doe het deksel op de pan. Kook tot de aardappelen gaar zijn (circa 3 minuten). Haal het deksel van de pan, voeg de kerrie, garam masala en Kikkoman Sojasaus toe en kook alles tot een mengsel. Serveer op een bord.
Tip:
U kunt dit gerecht combineren met rijst of naan (Indiaas brood).
Vervang voor een vegetarische versie de tonijn door gehakte tofu.
Recept-ID 1379
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer