Kool-tonijnroerbak met garam masala
Kool-tonijnroerbak met garam masala

Kool-tonijnroerbak met garam masala

4,5 2 beoordelingen
totale tijd15 min.
5 min.voorbereidingstijd
10 min.kooktijd

Neem je smaakpapillen mee op reis met dit watertandend lekkere Indiase roerbakgerecht met kool, op smaak gebracht met sojasaus, komijn, kerrie en garam masala. Een voedzaam gerecht dat barst van de antioxidanten, vitamines en mineralen.

Ingrediënten

2 porties
200 g
witte kool
1 
aardappel
1 
knoflookteentje
2 el
olijfolie
1 tl
komijnzaad
1 
blikje tonijn (80 g)
2 el
water
2 tl
kerriepoeder
2 tl
garam masala
Voedingswaarde (per portie):540 kJ / 129 kcal
7,5 gVetten
18 gEiwitten
2,5 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

200 g witte kool – 1  aardappel – 1  knoflookteentje – 2 el olijfolie

Snijd de kool en aardappel in blokjes van 1 cm. Hak de knoflook fijn. Zet een pan op het vuur met de olijfolie en knoflook. 

Stap 2

1 tl komijnzaad – 1  blikje tonijn (80 g) – 2 el water – 2 tl kerriepoeder – 2 tl garam masala – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Voeg nadat de knoflook gaat geuren de komijn, aardappel, kool en tonijn toe. Voeg dan water toe en doe het deksel op de pan. Kook tot de aardappelen gaar zijn (circa 3 minuten). Haal het deksel van de pan, voeg de kerrie, garam masala en Kikkoman Sojasaus toe en kook alles tot een mengsel. Serveer op een bord.

Tip:

U kunt dit gerecht combineren met rijst of naan (Indiaas brood).

Vervang voor een vegetarische versie de tonijn door gehakte tofu.

Recept-ID 1379

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

200 g witte kool – 1 aardappel – 1 knoflookteentje – 2 el olijfolie

Snijd de kool en aardappel in blokjes van 1 cm. Hak de knoflook fijn. Zet een pan op het vuur met de olijfolie en knoflook. 

1 tl komijnzaad – 1 blikje tonijn (80 g) – 2 el water – 2 tl kerriepoeder – 2 tl garam masala – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Voeg nadat de knoflook gaat geuren de komijn, aardappel, kool en tonijn toe. Voeg dan water toe en doe het deksel op de pan. Kook tot de aardappelen gaar zijn (circa 3 minuten). Haal het deksel van de pan, voeg de kerrie, garam masala en Kikkoman Sojasaus toe en kook alles tot een mengsel. Serveer op een bord.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.