Veganistische aloo gobi curry
Veganistische aloo gobi curry

Veganistische aloo gobi curry

totale tijd30 min.
10 min.voorbereidingstijd
20 min.kooktijd

Een bijzonder smakelijk, veganistisch, Indiaas gerecht van aardappels, bloemkool en aromatische kruiden, verrijkt met de umamismaak van Kikkoman Sojasaus.
Voedzaam en bevredigend, dit gerecht belichaamt de Indiase keuken. 

Ingrediënten

2 porties
40 g
cashewnoten
250 ml
kokend water
200 g
aardappels
400 g
bloemkool
1 tl
kurkuma
1 ½ tl
komijnpoeder
1 ½ tl
gemalen korianderzaad
 ½ tl
cayennepeper
1 tl
garam masala
2 el
koolzaadolie
1 
ui, gesnipperd
3 
tenen knoflook, gehakt
1 cm
stuk gember
200 g
tomaten in blik
250 ml
kokosmelk
1 el
vers korianderblad
400 g
gekookte rijst
Voedingswaarde (per portie):3410 kJ / 815 kcal
39 gVetten
21 gEiwitten
92 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

40 g cashewnoten – 250 ml kokend water – 200 g aardappels – 400 g bloemkool

Giet het gekookte water over de cashewnoten. Schil, was en droog de aardappelen en snij ze in blokjes. Was en droog de bloemkool en snij deze in roosjes. 

Stap 2

1 tl kurkuma – 1 tl komijnpoeder – 1 tl gemalen korianderzaad –  ¼  cayennepeper –  ½ tl garam masala – 1 el koolzaadolie – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Doe de kruiden in een kom. Voeg de olie en de Kikkoman Sojasaus toe en meng deze om een pasta te maken. Smeer de gesneden groenten in met de pasta. Spreid de groenten uit over een ovenschaal en rooster ze 20 minuten op 200 °C. 

Stap 3

1 el koolzaadolie – 1  ui, gesnipperd – 3  tenen knoflook, gehakt – 1 cm stuk gember –  ½ tl garam masala –  ½ tl komijnpoeder –  ¼ tl cayennepeper –  ½ tl gemalen korianderzaad – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus200 g tomaten in blik

Fruit de gesnipperde ui aan in 1 el olie tot deze doorzichtig is. Voeg daarna de gehakte knoflook, de gember en de kruiden (garam masala, komijn, cayennepeper en koriander) toe. Bak 2 minuten. Voeg de Kikkoman Sojasaus, de tomaten en de uitgelekte cashewnoten uit stap 1 toe. Zet de deksel op de pan en laat het geheel 15 minuten sudderen. 

Stap 4

250 ml kokosmelk – 1 el vers korianderblad – 400 g gekookte rijst

Voeg de kokosmelk toe aan de saus uit stap 3 en pureer de saus totdat die zacht is. Vermeng de geroosterde groenten met de saus en kook dit 2 minuten lang door. 
Schep de groentesaus over de rijst en garneer met het verse korianderblad.

Tip:

Alternatieven voor Kikkoman Sojasaus zijn: Kikkoman Sojasaus Minder Zout, Kikkoman Glutenvrije Sojasaus en Kikkoman Biologische Sojasaus.

Je kunt de aardappels en de bloemkool ook roerbakken voordat je ze bij de saus doet, in plaats van ze in de oven te roosteren.

Recept-ID 1465

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

40 g cashewnoten – 250 ml kokend water – 200 g aardappels – 400 g bloemkool

Giet het gekookte water over de cashewnoten. Schil, was en droog de aardappelen en snij ze in blokjes. Was en droog de bloemkool en snij deze in roosjes. 

1 tl kurkuma – 1 tl komijnpoeder – 1 tl gemalen korianderzaad – ¼ cayennepeper – ½ tl garam masala – 1 el koolzaadolie – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Doe de kruiden in een kom. Voeg de olie en de Kikkoman Sojasaus toe en meng deze om een pasta te maken. Smeer de gesneden groenten in met de pasta. Spreid de groenten uit over een ovenschaal en rooster ze 20 minuten op 200 °C. 

1 el koolzaadolie – 1 ui, gesnipperd – 3 tenen knoflook, gehakt – 1 cm stuk gember – ½ tl garam masala – ½ tl komijnpoeder – ¼ tl cayennepeper – ½ tl gemalen korianderzaad – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus200 g tomaten in blik

Fruit de gesnipperde ui aan in 1 el olie tot deze doorzichtig is. Voeg daarna de gehakte knoflook, de gember en de kruiden (garam masala, komijn, cayennepeper en koriander) toe. Bak 2 minuten. Voeg de Kikkoman Sojasaus, de tomaten en de uitgelekte cashewnoten uit stap 1 toe. Zet de deksel op de pan en laat het geheel 15 minuten sudderen. 

250 ml kokosmelk – 1 el vers korianderblad – 400 g gekookte rijst

Voeg de kokosmelk toe aan de saus uit stap 3 en pureer de saus totdat die zacht is. Vermeng de geroosterde groenten met de saus en kook dit 2 minuten lang door. 
Schep de groentesaus over de rijst en garneer met het verse korianderblad.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.