

Veganistische aloo gobi curry
Een bijzonder smakelijk, veganistisch, Indiaas gerecht van aardappels, bloemkool en aromatische kruiden, verrijkt met de umamismaak van Kikkoman Sojasaus.
Voedzaam en bevredigend, dit gerecht belichaamt de Indiase keuken.
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1

40 g cashewnoten – 250 ml kokend water – 200 g aardappels – 400 g bloemkool
Giet het gekookte water over de cashewnoten. Schil, was en droog de aardappelen en snij ze in blokjes. Was en droog de bloemkool en snij deze in roosjes.
Stap 2

1 tl kurkuma – 1 tl komijnpoeder – 1 tl gemalen korianderzaad – ¼ cayennepeper – ½ tl garam masala – 1 el koolzaadolie – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Doe de kruiden in een kom. Voeg de olie en de Kikkoman Sojasaus toe en meng deze om een pasta te maken. Smeer de gesneden groenten in met de pasta. Spreid de groenten uit over een ovenschaal en rooster ze 20 minuten op 200 °C.
Stap 3

1 el koolzaadolie – 1 ui, gesnipperd – 3 tenen knoflook, gehakt – 1 cm stuk gember – ½ tl garam masala – ½ tl komijnpoeder – ¼ tl cayennepeper – ½ tl gemalen korianderzaad – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 200 g tomaten in blik
Fruit de gesnipperde ui aan in 1 el olie tot deze doorzichtig is. Voeg daarna de gehakte knoflook, de gember en de kruiden (garam masala, komijn, cayennepeper en koriander) toe. Bak 2 minuten. Voeg de Kikkoman Sojasaus, de tomaten en de uitgelekte cashewnoten uit stap 1 toe. Zet de deksel op de pan en laat het geheel 15 minuten sudderen.
Stap 4

250 ml kokosmelk – 1 el vers korianderblad – 400 g gekookte rijst
Voeg de kokosmelk toe aan de saus uit stap 3 en pureer de saus totdat die zacht is. Vermeng de geroosterde groenten met de saus en kook dit 2 minuten lang door.
Schep de groentesaus over de rijst en garneer met het verse korianderblad.
Tip:
Alternatieven voor Kikkoman Sojasaus zijn: Kikkoman Sojasaus Minder Zout, Kikkoman Glutenvrije Sojasaus en Kikkoman Biologische Sojasaus.
Je kunt de aardappels en de bloemkool ook roerbakken voordat je ze bij de saus doet, in plaats van ze in de oven te roosteren.
Recept-ID 1465
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer