

Fondantaardappels met kip
Herontdek aardappels als een overheerlijke fondant — goudgebakken met een roomboter‑soja‑kruidenbouillon, krokant vanbuiten en zacht vanbinnen. Samen met sappige, gebraden kip is dit de ideale combinatie.
Voorbereiding
Stap 1

350 g aardappels – 200 g kipfilet – 1 tl peper – ½ tl zout
Schil de aardappels en snij ze met een ronde uitsteekvorm in gelijke, 3 cm dikke cilinders. Breng de kipfilet op smaak met peper en zout.
Stap 2

2 el koolzaalolie – 4 tenen knoflook, geperst – 50 g roomboter – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 2 takjes tijm – 1 takje salie
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de aardappels en kipfilet aan beide kanten totdat ze goudbruin zijn. Voeg de geperste knoflook, de Kikkoman Sojasaus en de kruiden (tijm en salie) toe. Bak 2 minuten, terwijl je de kip en aardappels bedruipt met de saus en de smaakvolle aanbaksels van de bodem van de pan schraapt.
Stap 3

100 ml kippenbouillon – 3 salieblaadjes – 2 plakjes rookspek – 1 el tijmblaadjes
Giet de bouillon in de koekenpan en roer door. Leg de drie salieblaadjes en de plakken spek op de kipfilet. Zet de pan in een voorverwarmde oven op 200 °C en bak 20 minuten.
Garneer het gerecht met de verse tijmblaadjes en besprenkel het met de rest van de saus in de pan.
Tip:
Je kunt de aardappels in dikkere blokjes snijden of ze een andere vorm geven.
Je kunt ook andere bladkruiden gebruiken voor dit recept, zoals rozemarijn, basilicum of oregano.
Recept-ID 1462
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer