Fondantaardappels met kip
Fondantaardappels met kip

Fondantaardappels met kip

totale tijd40 min.
20 min.voorbereidingstijd
20 min.kooktijd

Herontdek aardappels als een overheerlijke fondant — goudgebakken met een roomboter‑soja‑kruidenbouillon, krokant vanbuiten en zacht vanbinnen. Samen met sappige, gebraden kip is dit de ideale combinatie. 

Ingrediënten

2 porties
350 g
aardappels
200 g
kipfilet
1 tl
peper
 ½ tl
zout
2 el
koolzaadolie
4 
tenen knoflook, geperst
50 g
roomboter
2 
takjes tijm
1 
takje salie
100 ml
kippenbouillon
3 
salieblaadjes
2 plakjes
rookspek
1 el
tijmblaadjes
Voedingswaarde (per portie):2749 kJ / 567 kcal
37,5 gVetten
29 gEiwitten
29 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

350 g aardappels – 200 g kipfilet – 1 tl peper –  ½ tl zout

Schil de aardappels en snij ze met een ronde uitsteekvorm in gelijke, 3 cm dikke cilinders. Breng de kipfilet op smaak met peper en zout.  

Stap 2

2 el koolzaalolie – 4  tenen knoflook, geperst – 50 g roomboter – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2  takjes tijm – 1  takje salie

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de aardappels en kipfilet aan beide kanten totdat ze goudbruin zijn. Voeg de geperste knoflook, de Kikkoman Sojasaus en de kruiden (tijm en salie) toe. Bak 2 minuten, terwijl je de kip en aardappels bedruipt met de saus en de smaakvolle aanbaksels van de bodem van de pan schraapt. 

Stap 3

100 ml kippenbouillon – 3  salieblaadjes – 2 plakjes rookspek – 1 el tijmblaadjes

Giet de bouillon in de koekenpan en roer door. Leg de drie salieblaadjes en de plakken spek op de kipfilet. Zet de pan in een voorverwarmde oven op 200 °C en bak 20 minuten. 
Garneer het gerecht met de verse tijmblaadjes en besprenkel het met de rest van de saus in de pan.

Tip:

Je kunt de aardappels in dikkere blokjes snijden of ze een andere vorm geven.

Je kunt ook andere bladkruiden gebruiken voor dit recept, zoals rozemarijn, basilicum of oregano.

Recept-ID 1462

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

350 g aardappels – 200 g kipfilet – 1 tl peper – ½ tl zout

Schil de aardappels en snij ze met een ronde uitsteekvorm in gelijke, 3 cm dikke cilinders. Breng de kipfilet op smaak met peper en zout.  

2 el koolzaalolie – 4 tenen knoflook, geperst – 50 g roomboter – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 takjes tijm – 1 takje salie

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de aardappels en kipfilet aan beide kanten totdat ze goudbruin zijn. Voeg de geperste knoflook, de Kikkoman Sojasaus en de kruiden (tijm en salie) toe. Bak 2 minuten, terwijl je de kip en aardappels bedruipt met de saus en de smaakvolle aanbaksels van de bodem van de pan schraapt. 

100 ml kippenbouillon – 3 salieblaadjes – 2 plakjes rookspek – 1 el tijmblaadjes

Giet de bouillon in de koekenpan en roer door. Leg de drie salieblaadjes en de plakken spek op de kipfilet. Zet de pan in een voorverwarmde oven op 200 °C en bak 20 minuten. 
Garneer het gerecht met de verse tijmblaadjes en besprenkel het met de rest van de saus in de pan.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.