Zoeteaardappeltorens
Zoeteaardappeltorens

Zoeteaardappeltorens

totale tijd45 min.
20 min.voorbereidingstijd
25 min.kooktijd

Smakelijke teriyakitorens met zoete aardappel, knapperige bacon, courgette, gesmolten goudakaas en een aromatische glazuur van Kikkoman Teriyaki Barbecueaus met Honing, geserveerd met een romige sojadip. Perfect voor iedere gelegenheid, met name voor onderweg.

Ingrediënten

4 porties
1 el
plantaardige olie
300 g
zoete aardappel
200 g
courgette
100 g
bacon
100 g
geraspte goudakaas
80 g
roomkaas
1 el
mayonaise
1 el
vers gehakte tijm
versgemalen peper
Voedingswaarde (per portie):1824 kJ / 437 kcal
27 gVetten
15,5 gEiwitten
30 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

1 el plantaardige olie – 300 g zoete aardappel – 200 g courgette – 4 el Kikkoman Teriyaki Barbecuesaus met Honing100 g bacon – 100 g geraspte goudakaas

Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een muffinvorm in met olie. Schil de zoete aardappels en snijd in dunne plakken, evenals de courgette. Smeer in met Kikkoman Teriyaki BBQ-saus met Honing. Maak afwisselend laagjes van de zoete aardappel, courgette, bacon en goudakaas in de muffinvorm en bak circa 25 minuten.

Stap 2

80 g roomkaas – 1 el mayonaise – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Meng alle ingrediënten om een dip te maken.

Stap 3

1 el vers gehakte tijm – versgemalen peper

Verwijder de zoeteaardappeltorens uit de vormpjes en maak ze vast met houten prikkers.
Besprenkel met tijm en peper en serveer met de dip.

Recept-ID 1287

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

1 el plantaardige olie – 300 g zoete aardappel – 200 g courgette – 4 el Kikkoman Teriyaki Barbecuesaus met Honing100 g bacon – 100 g geraspte goudakaas

Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een muffinvorm in met olie. Schil de zoete aardappels en snijd in dunne plakken, evenals de courgette. Smeer in met Kikkoman Teriyaki BBQ-saus met Honing. Maak afwisselend laagjes van de zoete aardappel, courgette, bacon en goudakaas in de muffinvorm en bak circa 25 minuten.

80 g roomkaas – 1 el mayonaise – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Meng alle ingrediënten om een dip te maken.

1 el vers gehakte tijm – versgemalen peper

Verwijder de zoeteaardappeltorens uit de vormpjes en maak ze vast met houten prikkers.
Besprenkel met tijm en peper en serveer met de dip.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.