

Zoeteaardappeltorens
Smakelijke teriyakitorens met zoete aardappel, knapperige bacon, courgette, gesmolten goudakaas en een aromatische glazuur van Kikkoman Teriyaki Barbecueaus met Honing, geserveerd met een romige sojadip. Perfect voor iedere gelegenheid, met name voor onderweg.
Voorbereiding
Stap 1

1 el plantaardige olie – 300 g zoete aardappel – 200 g courgette – 4 el Kikkoman Teriyaki Barbecuesaus met Honing – 100 g bacon – 100 g geraspte goudakaas
Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een muffinvorm in met olie. Schil de zoete aardappels en snijd in dunne plakken, evenals de courgette. Smeer in met Kikkoman Teriyaki BBQ-saus met Honing. Maak afwisselend laagjes van de zoete aardappel, courgette, bacon en goudakaas in de muffinvorm en bak circa 25 minuten.
Stap 2

80 g roomkaas – 1 el mayonaise – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Meng alle ingrediënten om een dip te maken.
Stap 3
1 el vers gehakte tijm – versgemalen peper
Verwijder de zoeteaardappeltorens uit de vormpjes en maak ze vast met houten prikkers.
Besprenkel met tijm en peper en serveer met de dip.
Recept-ID 1287
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer