

Aardappelbakjes met ei
Krokante aardappelpannenkoeken gevuld met een gebakken ei, verrijkt met kimichisaus en sojasaus voor een umamismaak. Perfect als ontbijt, als lunch of als feesthapje.
Voorbereiding
Stap 1

400 g aardappels – 40 g cheddarkaas – 2 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 60 g tarwebloem – 60 g aardappelzetmeel – ¼ tl peper
Rasp de aardappels en leg ze in een vergiet boven een steelplan. Bedek het geheel met folie en laat het 10 minuten rusten. Druk het overtollige vocht eruit en doe de aardappels in een kom. Voeg de geraspte kaas, de Kikkoman Kimchi Chilisaus, de Kikkoman Sojasaus, de bloem, het aardappelzetmeel en de peper toe en meng alles goed.
Stap 2

1 el koolzaadolie
Vet een muffinblik in met de olie. Druk het aardappelmengsel tegen de bodem en zijkanten van elk muffinvormpje aan. Besprenkel de vormpjes met de overgebleven olie en bak het 10 minuten op 190 °C.
Stap 3

6 eieren
Breek een ei in elk muffinvormpje. Stop het muffinblik terug in de oven en bak nog 10 minuten. Haal de aardappelbakjes voorzichtig uit de vormpjes en leg ze op een bord.
Stap 4

1 el bladpeterselie – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Serveer met de verse peterselie en besprenkel ze met de Kikkoman Sojasaus.
Tip:
Hoe meer vocht je uit de aardappels drukt, des te krokanter de aardappelbakjes worden.
Recept-ID 1461
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer