Aardappelbakjes met ei
Aardappelbakjes met ei

Aardappelbakjes met ei

totale tijd30 min.
10 min.voorbereidingstijd
20 min.kooktijd

Krokante aardappelpannenkoeken gevuld met een gebakken ei, verrijkt met kimichisaus en sojasaus voor een umamismaak. Perfect als ontbijt, als lunch of als feesthapje. 

Ingrediënten

2 porties
400 g
aardappels
40 g
cheddarkaas
60 g
tarwebloem
60 g
aardappelzetmeel
 ¼ tl
peper
1 el
koolzaadolie
6 
eieren
1 el
bladpeterselie
Voedingswaarde (per portie):3079 kJ / 736 kcal
33 gVetten
33 gEiwitten
75 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

400 g aardappels – 40 g cheddarkaas – 2 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus60 g tarwebloem – 60 g aardappelzetmeel –  ¼ tl peper

Rasp de aardappels en leg ze in een vergiet boven een steelplan. Bedek het geheel met folie en laat het 10 minuten rusten. Druk het overtollige vocht eruit en doe de aardappels in een kom. Voeg de geraspte kaas, de Kikkoman Kimchi Chilisaus, de Kikkoman Sojasaus, de bloem, het aardappelzetmeel en de peper toe en meng alles goed. 

Stap 2

1 el koolzaadolie

Vet een muffinblik in met de olie. Druk het aardappelmengsel tegen de bodem en zijkanten van elk muffinvormpje aan. Besprenkel de vormpjes met de overgebleven olie en bak het 10 minuten op 190 °C. 

Stap 3

6  eieren

Breek een ei in elk muffinvormpje. Stop het muffinblik terug in de oven en bak nog 10 minuten. Haal de aardappelbakjes voorzichtig uit de vormpjes en leg ze op een bord.

Stap 4

1 el bladpeterselie – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Serveer met de verse peterselie en besprenkel ze met de Kikkoman Sojasaus. 

Tip:

Hoe meer vocht je uit de aardappels drukt, des te krokanter de aardappelbakjes worden. 

Recept-ID 1461

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

400 g aardappels – 40 g cheddarkaas – 2 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus60 g tarwebloem – 60 g aardappelzetmeel – ¼ tl peper

Rasp de aardappels en leg ze in een vergiet boven een steelplan. Bedek het geheel met folie en laat het 10 minuten rusten. Druk het overtollige vocht eruit en doe de aardappels in een kom. Voeg de geraspte kaas, de Kikkoman Kimchi Chilisaus, de Kikkoman Sojasaus, de bloem, het aardappelzetmeel en de peper toe en meng alles goed. 

1 el koolzaadolie

Vet een muffinblik in met de olie. Druk het aardappelmengsel tegen de bodem en zijkanten van elk muffinvormpje aan. Besprenkel de vormpjes met de overgebleven olie en bak het 10 minuten op 190 °C. 

6 eieren

Breek een ei in elk muffinvormpje. Stop het muffinblik terug in de oven en bak nog 10 minuten. Haal de aardappelbakjes voorzichtig uit de vormpjes en leg ze op een bord.

1 el bladpeterselie – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Serveer met de verse peterselie en besprenkel ze met de Kikkoman Sojasaus. 

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.