

Zoete aardappels met zalm en spinazie
Zoete aardappels gevuld met romige spinazie, gemarineerde zalm, en een verfrissende kruidenyoghurtdip — ideaal voor een heerlijke en aromatische lunch of avondmaaltijd.
Ingrediënten
Zoete aardappels:
Zalm:
Spinazie in roomsaus:
Kruidenyoghurtdip:
Voorbereiding
Stap 1

700 g zoete aardappels – 1 el koolzaadolie – 1 snufje zout – 250 g zalmfilet – 3 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof – ½ tl versgemalen zwarte peper
Was, droog en halveer de zoete aardappels. Bestrijk ze met olie en bestrooi ze met zout. Zet ze in een voorverwarmde airfryer en bak 30 minuten op 200 °C.
Snij de zalm in grote blokken. Voeg de Kikkoman Ponzu Citroen en peper toe, meng het door en laat het geheel marineren.
Stap 2

1 el olijfolie – ½ el roomboter – 1 kleine ui, gesnipperd – 1 grote teen knoflook, gehakt – 150 g babyspinazie – 130 ml slagroom (30%) – 30 g blauwe kaas – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – ¼ tl nootmuskaat – ¼ tl versgemalen zwarte peper
Verhit de olijfolie en boter in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Fruit ze aan totdat ze zacht zijn en voeg daarna de spinazie, room en verkruimelde kaas toe. Kook dit door totdat de saus is ingedikt en voeg dan de Kikkoman Sojasaus en kruiden toe. Hol de gebakken zoete aardappelen uit, zodat je een rand van 2 cm overhoudt, en voeg het aardappelvruchtvlees toe aan de spinazie. Vul de uitgeholde zoete aardappels met de spinazie en zalm uit stap 1. Zet de gevulde zoete aardappels in een voorverwarmde airfryer en bak 5 minuten.
Stap 3

120 g Griekse yoghurt – 2 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof – 1 tl honing – 2 el peterselie, gehakt – 2 el bieslook, gehakt – ¼ tl versgemalen zwarte peper
Vermeng de yoghurt met de Kikkoman Ponzu Citroen, de honing, de bladkruiden en de peper. Zet de gevulde zoete aardappels op een serveerschaal en besprenkel ze met de dipsaus.
Tip:
De zoete aardappels kunnen ook in de oven worden gebakken.
In plaats van zoete aardappels kun je ook gewone aardappels of flespompoen gebruiken.
Recept-ID 1463
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer