Zoete aardappels met zalm en spinazie
Zoete aardappels met zalm en spinazie

Zoete aardappels met zalm en spinazie

totale tijd50 min.
15 min.voorbereidingstijd
35 min.kooktijd

Zoete aardappels gevuld met romige spinazie, gemarineerde zalm, en een verfrissende kruidenyoghurtdip — ideaal voor een heerlijke en aromatische lunch of avondmaaltijd. 

Ingrediënten

2 porties

Zoete aardappels:

700 g
zoete aardappels
1 el
koolzaadolie
1 snufje
zout

Zalm:

250 g
zalmfilet
 ½ tl
versgemalen zwarte peper

Spinazie in roomsaus:

1 el
olijfolie
 ½ el
roomboter
1 
kleine ui, gesnipperd
1 
grote teen knoflook, gehakt
150 g
babyspinazie
130 ml
slagroom (30%)
30 g
blauwe kaas
 ¼ tl
nootmuskaat
 ¼ tl
versgemalen zwarte peper

Kruidenyoghurtdip:

120 g
Griekse yoghurt
1 tl
honing
2 el
peterselie, gehakt
2 el
bieslook, gehakt
 ¼ tl
versgemalen zwarte peper
Voedingswaarde (per portie):4389 kJ / 1049 kcal
67 gVetten
40 gEiwitten
86 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

700 g zoete aardappels – 1 el koolzaadolie – 1 snufje zout – 250 g zalmfilet – 3 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof ½ tl versgemalen zwarte peper

Was, droog en halveer de zoete aardappels. Bestrijk ze met olie en bestrooi ze met zout. Zet ze in een voorverwarmde airfryer en bak 30 minuten op 200 °C. 
Snij de zalm in grote blokken. Voeg de Kikkoman Ponzu Citroen en peper toe, meng het door en laat het geheel marineren. 

Stap 2

1 el olijfolie –  ½ el roomboter – 1  kleine ui, gesnipperd – 1  grote teen knoflook, gehakt – 150 g babyspinazie – 130 ml slagroom (30%) – 30 g blauwe kaas – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus ¼ tl nootmuskaat –  ¼ tl versgemalen zwarte peper

Verhit de olijfolie en boter in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Fruit ze aan totdat ze zacht zijn en voeg daarna de spinazie, room en verkruimelde kaas toe. Kook dit door totdat de saus is ingedikt en voeg dan de Kikkoman Sojasaus en kruiden toe. Hol de gebakken zoete aardappelen uit, zodat je een rand van 2 cm overhoudt, en voeg het aardappelvruchtvlees toe aan de spinazie. Vul de uitgeholde zoete aardappels met de spinazie en zalm uit stap 1. Zet de gevulde zoete aardappels in een voorverwarmde airfryer en bak 5 minuten.

Stap 3

120 g Griekse yoghurt – 2 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof1 tl honing – 2 el peterselie, gehakt – 2 el bieslook, gehakt –  ¼ tl versgemalen zwarte peper

Vermeng de yoghurt met de Kikkoman Ponzu Citroen, de honing, de bladkruiden en de peper. Zet de gevulde zoete aardappels op een serveerschaal en besprenkel ze met de dipsaus. 

Tip:

De zoete aardappels kunnen ook in de oven worden gebakken.
In plaats van zoete aardappels kun je ook gewone aardappels of flespompoen gebruiken.

Recept-ID 1463

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

700 g zoete aardappels – 1 el koolzaadolie – 1 snufje zout – 250 g zalmfilet – 3 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof ½ tl versgemalen zwarte peper

Was, droog en halveer de zoete aardappels. Bestrijk ze met olie en bestrooi ze met zout. Zet ze in een voorverwarmde airfryer en bak 30 minuten op 200 °C. 
Snij de zalm in grote blokken. Voeg de Kikkoman Ponzu Citroen en peper toe, meng het door en laat het geheel marineren. 

1 el olijfolie – ½ el roomboter – 1 kleine ui, gesnipperd – 1 grote teen knoflook, gehakt – 150 g babyspinazie – 130 ml slagroom (30%) – 30 g blauwe kaas – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus ¼ tl nootmuskaat – ¼ tl versgemalen zwarte peper

Verhit de olijfolie en boter in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Fruit ze aan totdat ze zacht zijn en voeg daarna de spinazie, room en verkruimelde kaas toe. Kook dit door totdat de saus is ingedikt en voeg dan de Kikkoman Sojasaus en kruiden toe. Hol de gebakken zoete aardappelen uit, zodat je een rand van 2 cm overhoudt, en voeg het aardappelvruchtvlees toe aan de spinazie. Vul de uitgeholde zoete aardappels met de spinazie en zalm uit stap 1. Zet de gevulde zoete aardappels in een voorverwarmde airfryer en bak 5 minuten.

120 g Griekse yoghurt – 2 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof1 tl honing – 2 el peterselie, gehakt – 2 el bieslook, gehakt – ¼ tl versgemalen zwarte peper

Vermeng de yoghurt met de Kikkoman Ponzu Citroen, de honing, de bladkruiden en de peper. Zet de gevulde zoete aardappels op een serveerschaal en besprenkel ze met de dipsaus. 

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.