

Poutine van zoete aardappel
Een klassieke Canadese favoriet, aan poutine wordt in dit recept een gezonde draai gegeven door middel van krokante zoeteaardappelfriet, zachte mozzarella en een rijke champignonjus — een prachtige balans tussen verwennerij en gezonde ingrediënten.
Ingrediënten
Zoeteaardappelfrieten:
Champignonjus:
Aanvullend:
Voorbereiding
Stap 1

700 g zoete aardappels – 1 ½ el koolzaadolie – 1 el aardappelzetmeel – ½ el maïsmeel – ½ tl knoflookgranulaat – ½ tl zoetepaprikapoeder
Was de zoete aardappels en snij ze in frieten van ongeveer 1,5 cm dik. Leg de frieten in een kom en vul de kom met koud water. Laat de frieten 20 minuten weken. Droog de frieten goed af en voeg de olie, het aardappelzetmeel en de kruiden toe. Meng dit goed en zet de frieten in een voorverwarmde airfryer. Bak de frieten 30 minuten op 200 °C. Schep de frieten tussentijds een paar keer om.
Stap 2

2 el koolzaadolie – 100 g champignons, gesneden – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 30 g roomboter – 1 kleine sjalot, fijngesneden – 1 teen knoflook, gehakt – 10 g tarwebloem – 10 g aardappelzetmeel – 200 ml groentebouillon – ½ tl gedroogde tijm – ½ tl versgemalen zwarte peper
Verhit de olie in een koekenpan en voeg de champignons en 1 eetlepel Kikkoman Sojasaus toe. Fruit de champignons aan totdat ze goudbruin zijn, haal ze uit de pan en leg ze op een bord. Voeg de roomboter, het sjalotje en de knoflook toe aan de pan en fruit ze aan totdat ze zacht zijn. Voeg de tarwebloem en aardappelzetmeel toe en bak totdat het geheel goudbruin is. Giet de bouillon in de pan en voeg de champignons weer toe. Voeg 2 eetlepels Kikkoman Sojasaus en de kruiden toe en laat het geheel op een laag pitje sudderen. Blijf roeren totdat de saus is ingedikt.
Stap 3

160 g mozzarella – 1 el gehakte bieslook – ½ tl versgemalen zwarte peper
Plaats de warme frieten op een serveerschaal, voeg de gescheurde mozzarella toe en giet de hete champignonsaus daaroverheen. Bestrooi de frieten met de bieslook en de peper en serveer meteen.
Tip:
De frieten kunnen ook in de oven worden gebakken of in porties worden gefrituurd in een diepe pan of pot met olie. Als je de frieten frituurt, sla de olie en de kruiden voor de zoete aardappels dan over en breng de frieten op smaak nadat ze gaar zijn.
Zoete aardappels kunnen met schil worden gebruikt, maar oudere aardappels moeten wel worden geschild voor gebruik.
Alternatieven voor Kikkoman Sojasaus zijn: Kikkoman Sojasaus Minder Zout, Kikkoman Glutenvrije Sojasaus en Kikkoman Biologische Sojasaus.
Recept-ID 1464
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer