Indiase linzendahl met aubergine en halloumi
Indiase linzendahl met aubergine en halloumi

Indiase linzendahl met aubergine en halloumi

totale tijd 1 u.
15 min. voorbereidingstijd
45 min. kooktijd

Een voedzame Indiase dahl met gemengde linzen, malse aubergine en hartige halloumi, rijk aan eiwit en specerijen — een heerlijk gerecht voor een gezellig diner.

Ingrediënten

2 porties
150 g
gemengde linzen (bijvoorbeeld rood, geel en groen), afgespoeld
400 ml
groentebouillon of water
1 
kleine aubergine, in blokjes
100 g
halloumi, in blokjes
2 el
olijfolie
1 
kleine ui, fijngehakt
2 
knoflooktenen, gehakt
1 el
gember, gehakt
1 
kleine tomaat, in blokjes
1 tl
gemalen komijn
1 tl
gemalen koriander
 ½ tl
gemalen kurkuma
 ½ tl
chilipoeder (naar smaak)
10 g
verse korianderblaadjes voor garnering
Voedingswaarde (per portie):2.050 kJ / 490 kcal
28 gVetten
23 gEiwitten
35 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

150 g gemengde linzen (bijvoorbeeld rood, geel en groen), afgespoeld – 400 ml groentebouillon of water

Doe de gemengde linzen samen met de groentebouillon of het water in een ruime pan. Breng aan de kook op middelhoog vuur. Zet het vuur lager en laat 20‑25 minuten pruttelen op laag vuur tot de linzen zacht en gaar zijn. Roer af en toe. Voeg zo nodig meer water toe voor de gewenste consistentie.

Stap 2

1  kleine aubergine, in blokjes – 100 g halloumi, in blokjes – 1 el olijfolie

Verhit de olijfolie in een andere pan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes aubergine toe en bak, af en toe roerend, in 8‑10 minuten zacht en een beetje bruin. Haal uit de pan en zet apart.
Voeg zo nodig nog een eetlepel olijfolie toe aan dezelfde pan. Voeg dan de blokjes halloumi toe en bak deze in 4‑5 minuten goudbruin aan alle kanten. Haal uit de pan en zet apart.

Stap 3

1 el olijfolie – 1  kleine ui, fijngehakt – 2  knoflooktenen, gehakt – 1 el gember, gehakt – 1  kleine tomaat, in blokjes – 1 tl gemalen komijn – 1 tl gemalen koriander –  ½ tl gemalen kurkuma –  ½ tl chilipoeder (naar smaak) – 90 ml Kikkoman Teriyaki Barbecuesaus met Honing40 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus10 g verse korianderblaadjes voor garnering

Voeg de laatste eetlepel olie toe aan dezelfde pan. Voeg de gehakte ui toe en bak 3‑4 minuten zacht en glazig. Roer de knoflook en gember erdoorheen en bak nog 1‑2 minuten tot het gaat geuren. Voeg de tomatenblokjes, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kurkuma en chilipoeder toe. Bak al roerend nog 2‑3 minuten, tot de specerijen gebakken zijn en gaan geuren.
Voeg de gekookte linzen toe aan de pan samen met het overgebleven kookvocht. Roer het specerijenmengsel er goed doorheen. Breng op smaak met Kikkoman Teriyaki BBQ‑saus met Honing en Kikkoman Sojasaus en laat nog 5‑10 minuten pruttelen zodat de smaken een geheel vormen. Serveer de dahl in kommen en garneer met de gebakken aubergine, halloumi en verse koriander.

Recept-ID 1451

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

150 g gemengde linzen (bijvoorbeeld rood, geel en groen), afgespoeld – 400 ml groentebouillon of water

Doe de gemengde linzen samen met de groentebouillon of het water in een ruime pan. Breng aan de kook op middelhoog vuur. Zet het vuur lager en laat 20‑25 minuten pruttelen op laag vuur tot de linzen zacht en gaar zijn. Roer af en toe. Voeg zo nodig meer water toe voor de gewenste consistentie.

1 kleine aubergine, in blokjes – 100 g halloumi, in blokjes – 1 el olijfolie

Verhit de olijfolie in een andere pan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes aubergine toe en bak, af en toe roerend, in 8‑10 minuten zacht en een beetje bruin. Haal uit de pan en zet apart.
Voeg zo nodig nog een eetlepel olijfolie toe aan dezelfde pan. Voeg dan de blokjes halloumi toe en bak deze in 4‑5 minuten goudbruin aan alle kanten. Haal uit de pan en zet apart.

1 el olijfolie – 1 kleine ui, fijngehakt – 2 knoflooktenen, gehakt – 1 el gember, gehakt – 1 kleine tomaat, in blokjes – 1 tl gemalen komijn – 1 tl gemalen koriander – ½ tl gemalen kurkuma – ½ tl chilipoeder (naar smaak) – 90 ml Kikkoman Teriyaki Barbecuesaus met Honing40 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus10 g verse korianderblaadjes voor garnering

Voeg de laatste eetlepel olie toe aan dezelfde pan. Voeg de gehakte ui toe en bak 3‑4 minuten zacht en glazig. Roer de knoflook en gember erdoorheen en bak nog 1‑2 minuten tot het gaat geuren. Voeg de tomatenblokjes, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kurkuma en chilipoeder toe. Bak al roerend nog 2‑3 minuten, tot de specerijen gebakken zijn en gaan geuren.
Voeg de gekookte linzen toe aan de pan samen met het overgebleven kookvocht. Roer het specerijenmengsel er goed doorheen. Breng op smaak met Kikkoman Teriyaki BBQ‑saus met Honing en Kikkoman Sojasaus en laat nog 5‑10 minuten pruttelen zodat de smaken een geheel vormen. Serveer de dahl in kommen en garneer met de gebakken aubergine, halloumi en verse koriander.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.