

Gegrilde rosbief in pastramistijl
Zet uw tanden in deze sappige New Yorkse rosbief in deli-stijl, perfect voor sandwiches, vleeswaren of rechtstreeks van de grill als hoofdgerecht. U kunt het bereiden zoals u het zelf lekker vindt, medium rare of bijna doorbakken.
Voorbereiding
Stap 1

1 kopje bruine suiker – 250 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 100 ml Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden – 250 ml water – 400 g runderlende (of borststuk)
Meng de bruine suiker, Kikkoman Sojasaus, Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden en het water. Leg het vlees in de marinade en zet het 1 - 2 dagen in de koelkast.
Stap 2

1 el gegranuleerde knoflook – 1 ½ tl gemalen peper – 1 tl gemalen koriander – 1 tl gemalen gember
Haal het vlees uit de koelkast als het gemarineerd is en verwijder de marinade. Kruid het vlees aan alle kanten met het droge kruidenmengsel.
Stap 3

Leg het vlees op de grill en laat het 30 - 40 minuten garen, afhankelijk van de gewenste gaarheid, onder af en toe draaien. Laat het vlees na het garen nog 10 minuten of langer staan en snijd het dan in dunne plakjes.
Stap 4

1 augurk – 8 kleine sneetjes lichtbruin brood – 2 el mosterd – 100 g zuurkool – 1 tl honing
Bak de zuurkool met de mosterd en honing.
Serveer de plakjes vlees met de gebakken zuurkool en in plakjes gesneden augurk op een boterham besmeerd met mosterd.
Recept-ID 1237
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer