Gegrilde rosbief in pastramistijl

totale tijd 780 min.
15 min. voorbereidingstijd
45 min. kooktijd
720 min. marineertijd

Zet uw tanden in deze sappige New Yorkse rosbief in deli-stijl, perfect voor sandwiches, vleeswaren of rechtstreeks van de grill als hoofdgerecht. U kunt het bereiden zoals u het zelf lekker vindt, medium rare of bijna doorbakken.

Ingrediënten

2 porties
1 kopje
bruine suiker
250 ml
water
400 g
runderlende (of borststuk)

Kruiden:

1 eetlepel
gegranuleerde knoflook
1 ½ theelepels
gemalen peper
1 theelepel
gemalen koriander
1 theelepel
gemalen gember

Om te serveren:

1 
augurk
8 
kleine sneetjes lichtbruin brood
2 eetlepels
mosterd
100 g
zuurkool
1 theelepel
honing
Voedingswaarde (per portie): 3529 kJ  /  843 kcal
35 g Vetten
64 g Eiwitten
67 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

1 kopje bruine suiker – 250 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus100 ml Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden250 ml water – 400 g runderlende (of borststuk)

Meng de bruine suiker, Kikkoman Sojasaus, Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden en het water. Leg het vlees in de marinade en zet het 1 - 2 dagen in de koelkast.

Stap 2

1 eetlepel gegranuleerde knoflook – 1 ½ theelepels gemalen peper – 1 theelepel gemalen koriander – 1 theelepel gemalen gember

Haal het vlees uit de koelkast als het gemarineerd is en verwijder de marinade. Kruid het vlees aan alle kanten met het droge kruidenmengsel.

Stap 3

Leg het vlees op de grill en laat het 30 - 40 minuten garen, afhankelijk van de gewenste gaarheid, onder af en toe draaien. Laat het vlees na het garen nog 10 minuten of langer staan en snijd het dan in dunne plakjes.

Stap 4

1  augurk – 8  kleine sneetjes lichtbruin brood – 2 eetlepels mosterd – 100 g zuurkool – 1 theelepel honing

Bak de zuurkool met de mosterd en honing.

Serveer de plakjes vlees met de gebakken zuurkool en in plakjes gesneden augurk op een boterham besmeerd met mosterd.

Recept-ID 1237

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

1 kopje bruine suiker – 250 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus100 ml Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden250 ml water – 400 g runderlende (of borststuk)

Meng de bruine suiker, Kikkoman Sojasaus, Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden en het water. Leg het vlees in de marinade en zet het 1 - 2 dagen in de koelkast.

1 eetlepel gegranuleerde knoflook – 1 ½ theelepels gemalen peper – 1 theelepel gemalen koriander – 1 theelepel gemalen gember

Haal het vlees uit de koelkast als het gemarineerd is en verwijder de marinade. Kruid het vlees aan alle kanten met het droge kruidenmengsel.

Leg het vlees op de grill en laat het 30 - 40 minuten garen, afhankelijk van de gewenste gaarheid, onder af en toe draaien. Laat het vlees na het garen nog 10 minuten of langer staan en snijd het dan in dunne plakjes.

1  augurk – 8  kleine sneetjes lichtbruin brood – 2 eetlepels mosterd – 100 g zuurkool – 1 theelepel honing

Bak de zuurkool met de mosterd en honing.

Serveer de plakjes vlees met de gebakken zuurkool en in plakjes gesneden augurk op een boterham besmeerd met mosterd.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.