Gemarineerde kip in rokerige whisky

totale tijd 180 min.
15 min. voorbereidingstijd
45 min. kooktijd
120 min. marineertijd

Ervaar de levenslust van de hooglanden met deze sappige kip gemarineerd in rokerige whisky, verrijkt met Kikkoman Teriyaki Barbecuesaus met Honing voor een zoete en pikante harmonie, afgerond met verse knoflook en hartige mosterd – een Caledonisch culinair avontuur.

Ingrediënten

2 porties
3 
teentjes knoflook
3 eetlepels
mosterd
 ½ eetlepel
honing (of bruine suiker)
4 eetlepels
whisky
1 snufje
peper
400 g
kipdrumsticks

Ter decoratie (optie):

1 
takje verse rozemarijn
1 
citroen
1 
bolletje knoflook
Voedingswaarde (per portie): 2692 kJ  /  644 kcal
41 g Vetten
42 g Eiwitten
28 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

3  teentjes knoflook – 3 eetlepels mosterd – 4 eetlepels Kikkoman Teriyaki Barbecuesaus met Honing ½ eetlepel honing (of bruine suiker) – 4 eetlepels whisky – 1 snufje peper

Pers de knoflook en voeg de mosterd, Kikkoman Teriyaki Barbecuesaus met Honing, honing (of bruine suiker), whisky en peper toe. Meng de ingrediënten goed door elkaar.

Stap 2

400 g kipdrumsticks

Smeer de kipdrumsticks grondig in met de voorbereide marinade en zet het geheel minstens 2 uur in de koelkast.

Stap 3

1  takje verse rozemarijn – 1  citroen – 1  bolletje knoflook

Bak de kip in de oven (35 - 45 minuten op 180 °C) of gril (ongeveer 30 minuten op een voorverwarmd rooster).

U kunt het gerecht verfijnen door het te garneren met een takje rozemarijn, gegrilde partjes citroen en geroosterde knoflookhelften.

Tip:

Dit gerecht gaat goed samen met rijst, brood of geroosterd stokbrood.

Recept-ID 1229

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

3  teentjes knoflook – 3 eetlepels mosterd – 4 eetlepels Kikkoman Teriyaki Barbecuesaus met Honing ½ eetlepel honing (of bruine suiker) – 4 eetlepels whisky – 1 snufje peper

Pers de knoflook en voeg de mosterd, Kikkoman Teriyaki Barbecuesaus met Honing, honing (of bruine suiker), whisky en peper toe. Meng de ingrediënten goed door elkaar.

400 g kipdrumsticks

Smeer de kipdrumsticks grondig in met de voorbereide marinade en zet het geheel minstens 2 uur in de koelkast.

1  takje verse rozemarijn – 1  citroen – 1  bolletje knoflook

Bak de kip in de oven (35 - 45 minuten op 180 °C) of gril (ongeveer 30 minuten op een voorverwarmd rooster).

U kunt het gerecht verfijnen door het te garneren met een takje rozemarijn, gegrilde partjes citroen en geroosterde knoflookhelften.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.