Gemarineerde kip in rokerige whisky
Ervaar de levenslust van de hooglanden met deze sappige kip gemarineerd in rokerige whisky, verrijkt met Kikkoman Teriyaki Barbecuesaus met Honing voor een zoete en pikante harmonie, afgerond met verse knoflook en hartige mosterd – een Caledonisch culinair avontuur.
Voorbereiding
Stap 1
3 teentjes knoflook – 3 el mosterd – 4 el Kikkoman Teriyaki Barbecuesaus met Honing – ½ el honing (of bruine suiker) – 4 el whisky – 1 snufje peper
Pers de knoflook en voeg de mosterd, Kikkoman Teriyaki Barbecuesaus met Honing, honing (of bruine suiker), whisky en peper toe. Meng de ingrediënten goed door elkaar.
Stap 2
400 g kipdrumsticks
Smeer de kipdrumsticks grondig in met de voorbereide marinade en zet het geheel minstens 2 uur in de koelkast.
Stap 3
1 takje verse rozemarijn – 1 citroen – 1 bolletje knoflook
Bak de kip in de oven (35 - 45 minuten op 180 °C) of gril (ongeveer 30 minuten op een voorverwarmd rooster).
U kunt het gerecht verfijnen door het te garneren met een takje rozemarijn, gegrilde partjes citroen en geroosterde knoflookhelften.
Tip:
Dit gerecht gaat goed samen met rijst, brood of geroosterd stokbrood.
Recept-ID 1229
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer