

Gemarineerde knolselderij
Knolselderij voor de fijnproever! Deze knolselderijsalade met een dressing van ponzu yuzu, romige mayo en mosterd is een lekkernij met een heerlijke umamismaak.
Voorbereiding
Stap 1

3 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, Azijn en Yuzusap – 2 el mayonaise – 2 tl mosterd – 1 tl ahornsiroop
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom.
Stap 2

300 g knolselderij – ½ granny smith – 1 snufje zout
Schil en rasp de knolselderij en appel.
Strooi een snufje zout over de knolselderij en laat ten minste 30 minuten intrekken. Dep daarna droog met keukenpapier.
Stap 3

Saus voor de marinade – 1 el Geroosterde pijnboompitten – 6 snacktomaatjes – 1 snufje Italiaanse (platte) peterselie
Doe de appel en knolselderij in de kom van stap 1 en voeg de marinade toe.
Zet ten minste 1 uur in de koelkast.
Rooster daarna de pijnboompitten een paar minuten en strooi deze over het gerecht, samen met de tomaatjes en Italiaanse peterselie.
Recept-ID 1297
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer