Gemarineerde knolselderij
Gemarineerde knolselderij

Gemarineerde knolselderij

totale tijd50 min.
15 min.voorbereidingstijd
5 min.kooktijd
30 min.rusttijd

Knolselderij voor de fijnproever! Deze knolselderijsalade met een dressing van ponzu yuzu, romige mayo en mosterd is een lekkernij met een heerlijke umamismaak.

Ingrediënten

2 porties

Marinade:

2 el
mayonaise
2 tl
mosterd
1 tl
ahornsiroop

Salade:

300 g
knolselderij
 ½ 
granny smith
1 snufje
zout

Garnering:

1 el
geroosterde pijnboompitten
6 
snacktomaatjes
1 snufje
Italiaanse (platte) peterselie

Voorbereiding

Stap 1

3 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, Azijn en Yuzusap2 el mayonaise – 2 tl mosterd – 1 tl ahornsiroop

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom.

Stap 2

300 g knolselderij –  ½  granny smith – 1 snufje zout

Schil en rasp de knolselderij en appel. 
Strooi een snufje zout over de knolselderij en laat ten minste 30 minuten intrekken. Dep daarna droog met keukenpapier.

Stap 3

Saus voor de marinade – 1 el Geroosterde pijnboompitten – 6  snacktomaatjes – 1 snufje Italiaanse (platte) peterselie

Doe de appel en knolselderij in de kom van stap 1 en voeg de marinade toe. 
Zet ten minste 1 uur in de koelkast.
Rooster daarna de pijnboompitten een paar minuten en strooi deze over het gerecht, samen met de tomaatjes en Italiaanse peterselie.

Recept-ID 1297

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

3 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, Azijn en Yuzusap2 el mayonaise – 2 tl mosterd – 1 tl ahornsiroop

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom.

300 g knolselderij – ½ granny smith – 1 snufje zout

Schil en rasp de knolselderij en appel. 
Strooi een snufje zout over de knolselderij en laat ten minste 30 minuten intrekken. Dep daarna droog met keukenpapier.

Saus voor de marinade – 1 el Geroosterde pijnboompitten – 6 snacktomaatjes – 1 snufje Italiaanse (platte) peterselie

Doe de appel en knolselderij in de kom van stap 1 en voeg de marinade toe. 
Zet ten minste 1 uur in de koelkast.
Rooster daarna de pijnboompitten een paar minuten en strooi deze over het gerecht, samen met de tomaatjes en Italiaanse peterselie.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.