Japanse gehaktballetjes met ponzu
Voorbereiding
Stap 1
Verhit 1 theelepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe, bak deze goudbruin en laat afkoelen.
Stap 2
Meng gehakt, gebakken ui, paneermeel, melk, ei, Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus en peper goed door elkaar in een grote kom. Zet het mengsel ten minste 30 minuten in de koelkast.
Stap 3
Meng Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus, Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus met 43% minder zout en suiker in een kom en zet deze apart.
Stap 4
Vorm gehaktballetjes en verhit 1½ eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes ca. 3-4 minuten aan elke kant. Zet het vuur dan lager en bak nog 4-5 minuten tot de gehaktballetjes gaar zijn. Giet de saus erbij, breng aan de kook en laat de gehaktballetjes, afgedekt, nog een paar minuten sudderen. Haal de gehaktballetjes uit de pan en laat de saus iets inkoken.
Stap 5
Garneer de gehaktballetjes met de gehakte lente-ui en serveer ze met saus en groenten naar keuze.
Recept-ID 300
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer