Japanse gehaktballetjes met ponzu

Ingrediënten

4 porties
 ½ 
ui, fijngehakt
2 ½ eetlepels
plantaardige olie
250 g
rundergehakt
250 g
varkensgehakt
1 
teen knoflook, geplet
2 eetlepels
melk
1 
groot ei
vers gemalen zwarte peper

Saus:

1 theelepel
suiker

Om te garneren:

1 
lente-ui, fijngehakt

Voorbereiding

Stap 1

Verhit 1 theelepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe, bak deze goudbruin en laat afkoelen.

Stap 2

Meng gehakt, gebakken ui, paneermeel, melk, ei, Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus en peper goed door elkaar in een grote kom. Zet het mengsel ten minste 30 minuten in de koelkast.

Stap 3

Meng Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus, Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus met 43% minder zout en suiker in een kom en zet deze apart.

Stap 4

Vorm gehaktballetjes en verhit 1½ eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes ca. 3-4 minuten aan elke kant. Zet het vuur dan lager en bak nog 4-5 minuten tot de gehaktballetjes gaar zijn. Giet de saus erbij, breng aan de kook en laat de gehaktballetjes, afgedekt, nog een paar minuten sudderen. Haal de gehaktballetjes uit de pan en laat de saus iets inkoken.

Stap 5

Garneer de gehaktballetjes met de gehakte lente-ui en serveer ze met saus en groenten naar keuze.

Recept-ID 300

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Verhit 1 theelepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe, bak deze goudbruin en laat afkoelen.

Meng gehakt, gebakken ui, paneermeel, melk, ei, Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus en peper goed door elkaar in een grote kom. Zet het mengsel ten minste 30 minuten in de koelkast.

Meng Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus, Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus met 43% minder zout en suiker in een kom en zet deze apart.

Vorm gehaktballetjes en verhit 1½ eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes ca. 3-4 minuten aan elke kant. Zet het vuur dan lager en bak nog 4-5 minuten tot de gehaktballetjes gaar zijn. Giet de saus erbij, breng aan de kook en laat de gehaktballetjes, afgedekt, nog een paar minuten sudderen. Haal de gehaktballetjes uit de pan en laat de saus iets inkoken.

Garneer de gehaktballetjes met de gehakte lente-ui en serveer ze met saus en groenten naar keuze.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.