

Kleverige kippenvleugels met honing-limoenglazuur
Laat uw smaakpapillen genieten met deze perfect gegrilde kippenvleugels, bedekt met een pikant-zoete glazuur van Kikkoman zoete Sojasaus, honing en ketchup.
Voorbereiding
Stap 1

6 kippenvleugels – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 tl knoflookpoeder – 1 tl garam-masalapoeder – ½ tl gemalen zwarte peper
Kruid de vleugels met de kruiden en de Kikkoman Sojasaus en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn. Zet de vleugels een nacht (8 - 10 uur) in de koelkast.
Stap 2

Gril de vleugels gedurende 3 - 4 minuten op een hoog vuur (220 - 230 °C) tot ze een mooie bruine kleur hebben, verlaag dan het vuur tot 160 - 170 °C en verplaats de vleugels naar de rand van de grill om overmatige hitte te voorkomen. Dek de grill af en laat de vleugels nog 30 minuten verder garen.
Stap 3

30 g pruimenmoes of pruimenjam – 60 ml honing – 3 el Kikkoman zoete Sojasaus – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 el limoensap – 2 el ketchup – 1 el mosterd
Meng alle ingrediënten goed tot een mooie, glanzende saus.
Stap 4

50 g geroosterde pinda’s – 2 el bieslook
Glaceer de vleugels met de saus zoals die in stap 3 is bereid, zorg er daarbij voor dat ze goed bedekt zijn.
Verkruimel de pinda's in een vijzel en strooi deze kruimels over de vleugels. Hak de bieslook fijn en strooi deze ook over de vleugels.
Recept-ID 1242
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer