Kleverige kippenvleugels met honing-limoenglazuur

totale tijd 655 min.
20 min. voorbereidingstijd
35 min. kooktijd
600 min. marineertijd

Laat uw smaakpapillen genieten met deze perfect gegrilde kippenvleugels, bedekt met een pikant-zoete glazuur van Kikkoman zoete Sojasaus, honing en ketchup.

Ingrediënten

2 porties

Vlees:

6 
kippenvleugels
1 theelepel
knoflookpoeder
1 theelepel
garam-masalapoeder
 ½ theelepel
gemalen zwarte peper

Saus:

30 g
pruimenmoes of pruimenjam
60 ml
honing
3 eetlepels
1 eetlepel
limoensap
2 eetlepels
ketchup
1 eetlepel
mosterd

Om te serveren:

50 g
geroosterde pinda’s
2 eetlepels
bieslook
Voedingswaarde (per portie): 2761 kJ  /  660 kcal
36 g Vetten
53 g Eiwitten
34 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

6  kippenvleugels – 2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 theelepel knoflookpoeder – 1 theelepel garam-masalapoeder –  ½ theelepel gemalen zwarte peper

Kruid de vleugels met de kruiden en de Kikkoman Sojasaus en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn. Zet de vleugels een nacht (8 - 10 uur) in de koelkast.

Stap 2

Gril de vleugels gedurende 3 - 4 minuten op een hoog vuur (220 - 230 °C) tot ze een mooie bruine kleur hebben, verlaag dan het vuur tot 160 - 170 °C en verplaats de vleugels naar de rand van de grill om overmatige hitte te voorkomen. Dek de grill af en laat de vleugels nog 30 minuten verder garen.

Stap 3

30 g pruimenmoes of pruimenjam – 60 ml honing – 3 eetlepels Kikkoman zoete Sojasaus1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 eetlepel limoensap – 2 eetlepels ketchup – 1 eetlepel mosterd

Meng alle ingrediënten goed tot een mooie, glanzende saus.

Stap 4

50 g geroosterde pinda’s – 2 eetlepels bieslook

Glaceer de vleugels met de saus zoals die in stap 3 is bereid, zorg er daarbij voor dat ze goed bedekt zijn.

Verkruimel de pinda's in een vijzel en strooi deze kruimels over de vleugels. Hak de bieslook fijn en strooi deze ook over de vleugels.

Recept-ID 1242

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

6  kippenvleugels – 2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 theelepel knoflookpoeder – 1 theelepel garam-masalapoeder –  ½ theelepel gemalen zwarte peper

Kruid de vleugels met de kruiden en de Kikkoman Sojasaus en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn. Zet de vleugels een nacht (8 - 10 uur) in de koelkast.

Gril de vleugels gedurende 3 - 4 minuten op een hoog vuur (220 - 230 °C) tot ze een mooie bruine kleur hebben, verlaag dan het vuur tot 160 - 170 °C en verplaats de vleugels naar de rand van de grill om overmatige hitte te voorkomen. Dek de grill af en laat de vleugels nog 30 minuten verder garen.

30 g pruimenmoes of pruimenjam – 60 ml honing – 3 eetlepels Kikkoman zoete Sojasaus1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 eetlepel limoensap – 2 eetlepels ketchup – 1 eetlepel mosterd

Meng alle ingrediënten goed tot een mooie, glanzende saus.

50 g geroosterde pinda’s – 2 eetlepels bieslook

Glaceer de vleugels met de saus zoals die in stap 3 is bereid, zorg er daarbij voor dat ze goed bedekt zijn.

Verkruimel de pinda's in een vijzel en strooi deze kruimels over de vleugels. Hak de bieslook fijn en strooi deze ook over de vleugels.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.