Pannenkoekjes van wortel en knolselderij met kruiden
Pannenkoekjes van wortel en knolselderij met kruiden

Pannenkoekjes van wortel en knolselderij met kruiden

4,6 28 beoordelingen
totale tijd 25 min.
10 min. voorbereidingstijd
15 min. kooktijd

Wortelgroenten stelen de show in dit recept voor hartige pannenkoeken. Ze zijn gezond en vullend, waardoor ze ideaal zijn als vegetarische lunch of diner tijdens de herfst.

Ingrediënten

2 porties
150 g
wortelen
100 g
knolselderij
1 
ui
1 bos(je)
bieslook
 ½ bos(je)
peterselie
4 
muntblaadjes
100 g
volkorenmeel
 ½ tl
bakpoeder
2 
eieren
100 ml
melk
1 snufje
peper

Extra:

2 el
koolzaadolie om in te bakken
Peterselie om te serveren
Voedingswaarde (per portie):1.846 kJ / 441 kcal
16 gVetten
20 gEiwitten
46 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

150 g wortelen – 100 g knolselderij – 1  ui – 1 bos(je) bieslook –  ½ bos(je) peterselie – 4  muntblaadjes

Rasp de wortel en knolselderij. Snijd de ui, bieslook, peterselie en munt fijn en meng ze met de groenten.

Stap 2

100 g volkorenbloem –  ½ tl bakpoeder – 2  eieren – 100 ml melk – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 snufje peper

Zeef de bloem en meng met het bakpoeder. Klop de eieren los met de melk en de Kikkoman sojasaus. Meng in een kom de droge ingrediënten met de natte ingrediënten tot een beslag en voeg de groenten met kruiden toe. Breng op smaak met peper en meng goed.

Stap 3

2 el koolzaadolie om te bakken – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – Peterselie voor het serveren

Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en zet het vuur laag. Schep er beslag in om kleine pannenkoekjes te maken en bak ze aan beide kanten. Serveer ze warm met kruiden en Kikkoman sojasaus.

Recept-ID 1149

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

150 g wortelen – 100 g knolselderij – 1 ui – 1 bos(je) bieslook – ½ bos(je) peterselie – 4 muntblaadjes

Rasp de wortel en knolselderij. Snijd de ui, bieslook, peterselie en munt fijn en meng ze met de groenten.

100 g volkorenbloem – ½ tl bakpoeder – 2 eieren – 100 ml melk – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 snufje peper

Zeef de bloem en meng met het bakpoeder. Klop de eieren los met de melk en de Kikkoman sojasaus. Meng in een kom de droge ingrediënten met de natte ingrediënten tot een beslag en voeg de groenten met kruiden toe. Breng op smaak met peper en meng goed.

2 el koolzaadolie om te bakken – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – Peterselie voor het serveren

Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en zet het vuur laag. Schep er beslag in om kleine pannenkoekjes te maken en bak ze aan beide kanten. Serveer ze warm met kruiden en Kikkoman sojasaus.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.