Pannenkoekjes van wortel en knolselderij met kruiden
Wortelgroenten stelen de show in dit recept voor hartige pannenkoeken. Ze zijn gezond en vullend, waardoor ze ideaal zijn als vegetarische lunch of diner tijdens de herfst.
Voorbereiding
Stap 1
150 g wortelen – 100 g knolselderij – 1 ui – 1 bos(je) bieslook – ½ bos(je) peterselie – 4 muntblaadjes
Rasp de wortel en knolselderij. Snijd de ui, bieslook, peterselie en munt fijn en meng ze met de groenten.
Stap 2
100 g volkorenbloem – ½ theelepel bakpoeder – 2 eieren – 100 ml melk – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 snufje peper
Zeef de bloem en meng met het bakpoeder. Klop de eieren los met de melk en de Kikkoman sojasaus. Meng in een kom de droge ingrediënten met de natte ingrediënten tot een beslag en voeg de groenten met kruiden toe. Breng op smaak met peper en meng goed.
Stap 3
2 eetlepels koolzaadolie om te bakken – 2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – Peterselie voor het serveren
Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en zet het vuur laag. Schep er beslag in om kleine pannenkoekjes te maken en bak ze aan beide kanten. Serveer ze warm met kruiden en Kikkoman sojasaus.
Recept-ID 1149
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer