Pannenkoekjes van wortel en knolselderij met kruiden

4 1 beoordelingen
totale tijd 25 min.
10 min. voorbereidingstijd
15 min. kooktijd

Wortelgroenten stelen de show in dit recept voor hartige pannenkoeken. Ze zijn gezond en vullend, waardoor ze ideaal zijn als vegetarische lunch of diner tijdens de herfst.

Ingrediënten

2 porties
150 g
wortelen
100 g
knolselderij
1 
ui
1 bos(je)
bieslook
 ½ bos(je)
peterselie
4 
muntblaadjes
100 g
volkorenmeel
 ½ theelepel
bakpoeder
2 
eieren
100 ml
melk
1 snufje
peper

Extra:

2 eetlepels
koolzaadolie om in te bakken
Peterselie om te serveren
Voedingswaarde (per portie): 1846 kJ  /  441 kcal
16 g Vetten
20 g Eiwitten
46 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

150 g wortelen – 100 g knolselderij – 1  ui – 1 bos(je) bieslook –  ½ bos(je) peterselie – 4  muntblaadjes

Rasp de wortel en knolselderij. Snijd de ui, bieslook, peterselie en munt fijn en meng ze met de groenten.

Stap 2

100 g volkorenbloem –  ½ theelepel bakpoeder – 2  eieren – 100 ml melk – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 snufje peper

Zeef de bloem en meng met het bakpoeder. Klop de eieren los met de melk en de Kikkoman sojasaus. Meng in een kom de droge ingrediënten met de natte ingrediënten tot een beslag en voeg de groenten met kruiden toe. Breng op smaak met peper en meng goed.

Stap 3

2 eetlepels koolzaadolie om te bakken – 2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – Peterselie voor het serveren

Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en zet het vuur laag. Schep er beslag in om kleine pannenkoekjes te maken en bak ze aan beide kanten. Serveer ze warm met kruiden en Kikkoman sojasaus.

Recept-ID 1149

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

150 g wortelen – 100 g knolselderij – 1  ui – 1 bos(je) bieslook –  ½ bos(je) peterselie – 4  muntblaadjes

Rasp de wortel en knolselderij. Snijd de ui, bieslook, peterselie en munt fijn en meng ze met de groenten.

100 g volkorenbloem –  ½ theelepel bakpoeder – 2  eieren – 100 ml melk – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 snufje peper

Zeef de bloem en meng met het bakpoeder. Klop de eieren los met de melk en de Kikkoman sojasaus. Meng in een kom de droge ingrediënten met de natte ingrediënten tot een beslag en voeg de groenten met kruiden toe. Breng op smaak met peper en meng goed.

2 eetlepels koolzaadolie om te bakken – 2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – Peterselie voor het serveren

Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en zet het vuur laag. Schep er beslag in om kleine pannenkoekjes te maken en bak ze aan beide kanten. Serveer ze warm met kruiden en Kikkoman sojasaus.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.