Pittige gebakken rijst met groenten & harissa
Pittige gebakken rijst met groenten & harissa

Pittige gebakken rijst met groenten & harissa

5 1 beoordelingen
totale tijd25 min.
10 min.voorbereidingstijd
15 min.kooktijd

Dit pittige eenpanswonder combineert verse groenten met de rokerige spice van harissa en laat Aziatische en Noord-Afrikaanse invloeden samenkomen. Het is een perfecte manier om in een mum van tijd nieuw leven te blazen in overgebleven rijst.

Ingrediënten

2 porties
450 g
voorgekookte rijst
1 
ui
3 
knoflookteentjes
3 cm
verse gember
1 
wortel
100 g
broccoli
 ½ 
rode paprika
 ½ bos(je)
lente-ui
100 g
bevroren groene erwten
1 tl
harissa
2 
eieren
Olie om te bakken (bv. raapzaadolie)

Garnering:

 ½ 
citroen of limoen (in plakjes gesneden)
Voedingswaarde (per portie):2428 kJ / 580 kcal
14 gVetten
21 gEiwitten
90 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de ui in dunne reepjes. Hak de knoflook fijn en hak of rasp de gember fijn. Schil de wortel en snijd in blokjes of dunne reepjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de paprika in blokjes en hak de lente-ui fijn. Spoel de bevroren erwten af met warm water om te ontdooien.

Stap 2

Verhit de wok met wat olie. Voeg de ui, knoflook en gember toe. Roerbak dit kort tot het gaat geuren. Voeg alle groenten toe (behalve de lente-ui) en bak nog 1 minuut. Breek de eieren in de pan en roerbak tot ze helemaal gaar zijn. Voeg dan de rijst toe en meng grondig. Voeg ten slotte Kikkoman Sojasaus, harissa en lente-ui toe. Meng goed.

Stap 3

Serveer met een plakje citroen of limoen.

Tip:

De rijst smaakt het lekkerst als deze een dag van tevoren is gekookt.

Recept-ID 1395

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd de ui in dunne reepjes. Hak de knoflook fijn en hak of rasp de gember fijn. Schil de wortel en snijd in blokjes of dunne reepjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de paprika in blokjes en hak de lente-ui fijn. Spoel de bevroren erwten af met warm water om te ontdooien.

Verhit de wok met wat olie. Voeg de ui, knoflook en gember toe. Roerbak dit kort tot het gaat geuren. Voeg alle groenten toe (behalve de lente-ui) en bak nog 1 minuut. Breek de eieren in de pan en roerbak tot ze helemaal gaar zijn. Voeg dan de rijst toe en meng grondig. Voeg ten slotte Kikkoman Sojasaus, harissa en lente-ui toe. Meng goed.

Serveer met een plakje citroen of limoen.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.