

Pittige gebakken rijst met groenten & harissa
Dit pittige eenpanswonder combineert verse groenten met de rokerige spice van harissa en laat Aziatische en Noord-Afrikaanse invloeden samenkomen. Het is een perfecte manier om in een mum van tijd nieuw leven te blazen in overgebleven rijst.
Voorbereiding
Stap 1
Snijd de ui in dunne reepjes. Hak de knoflook fijn en hak of rasp de gember fijn. Schil de wortel en snijd in blokjes of dunne reepjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de paprika in blokjes en hak de lente-ui fijn. Spoel de bevroren erwten af met warm water om te ontdooien.
Stap 2
Verhit de wok met wat olie. Voeg de ui, knoflook en gember toe. Roerbak dit kort tot het gaat geuren. Voeg alle groenten toe (behalve de lente-ui) en bak nog 1 minuut. Breek de eieren in de pan en roerbak tot ze helemaal gaar zijn. Voeg dan de rijst toe en meng grondig. Voeg ten slotte Kikkoman Sojasaus, harissa en lente-ui toe. Meng goed.
Stap 3
Serveer met een plakje citroen of limoen.
Tip:
De rijst smaakt het lekkerst als deze een dag van tevoren is gekookt.
Recept-ID 1395
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer