Ranch-mayodip met gebakken kimchi-bloemkoolbites

totale tijd 30 min.
10 min. voorbereidingstijd
20 min. kooktijd

Pittige, ovengebakken bloemkoolroosjes met een heerlijke ranch-mayonaisedip voor een smaaksensatie! Een perfect bijgerecht voor iedere maaltijd of een verrukkelijke snack.

Ingrediënten

2 porties

Ranch-mayodip:

2 eetlepels
karnemelk
3 eetlepels
mayonaise
1 eetlepel
yoghurt
1 eetlepel
citroensap
1 theelepel
citroenrasp
1 
teentje knoflook, fijngesneden
2 eetlepels
gehakte lente-ui
1 eetlepel
gehakte dille
1 eetlepel
gehakte peterselie
2 eetlepels
geroosterde zonnebloempitten

Ovengebakken bloemkool:

1 
kleine bloemkool
2 eetlepels
yoghurt
2 eetlepels
olijfolie
1 eetlepel
gehakte chilipeper
Voedingswaarde (per portie): 2230 kJ  /  533 kcal
45,2 g Vetten
12,5 g Eiwitten
15,6 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

2 eetlepels karnemelk – 3 eetlepels mayonaise – 1 eetlepel yoghurt – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 eetlepel citroensap – 1 theelepel citroenrasp – 1  knoflook, fijngesneden – 2 eetlepels gehakte lente-ui – 1 eetlepel gehakte dille – 1 eetlepel gehakte peterselie – 2 eetlepels geroosterde zonnebloempitten

Meng alle ingrediënten voor de dip goed door elkaar en zet in de koelkast.

Stap 2

1  kleine bloemkool – 4 eetlepels Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi2 eetlepels yoghurt – 2 eetlepels olijfolie – 1 eetlepel gehakte chilipeper

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in roosjes. Wrijf ze in met een mengsel van de Kikkoman Kimchi Chilisaus, yoghurt, olijfolie en chili.

Stap 3

Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat die bekleed is met vetvrij bakpapier. Bak ongeveer 20 minuten tot ze zacht zijn. Serveer met de ranch-mayodip.

Recept-ID 1251

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

2 eetlepels karnemelk – 3 eetlepels mayonaise – 1 eetlepel yoghurt – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 eetlepel citroensap – 1 theelepel citroenrasp – 1  knoflook, fijngesneden – 2 eetlepels gehakte lente-ui – 1 eetlepel gehakte dille – 1 eetlepel gehakte peterselie – 2 eetlepels geroosterde zonnebloempitten

Meng alle ingrediënten voor de dip goed door elkaar en zet in de koelkast.

1  kleine bloemkool – 4 eetlepels Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi2 eetlepels yoghurt – 2 eetlepels olijfolie – 1 eetlepel gehakte chilipeper

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in roosjes. Wrijf ze in met een mengsel van de Kikkoman Kimchi Chilisaus, yoghurt, olijfolie en chili.

Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat die bekleed is met vetvrij bakpapier. Bak ongeveer 20 minuten tot ze zacht zijn. Serveer met de ranch-mayodip.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.