

Revolutie van de rijstburger met pittige tonijn
Vervang het broodje door rijst in dit smaakvolle gerecht met tonijnsteak in een pittige citroen-knoflookmarinade met gember-limoensaus. Verse bijgerechten zoals knapperige sla, mango en komkommer maken deze op sushi geïnspireerde twist op de traditionele burger helemaal af.
Voorbereiding
Stap 1

380 g gekookte sushirijst – 2 el olie
Bekleed een ronde vorm van ongeveer 12 cm in diameter met vershoudfolie. Plaats ¼ van de gekookte sushirijst hierin en druk dit stevig aan. Haal de rijst voorzichtig samen met de folie uit de vorm, wikkel het in en leg apart. Maak nog drie burgers met de overgebleven rijst en zet ze 30 minuten in de koelkast. Frituur de rijstburgers daarna in een goed verhitte koekenpan totdat ze goudbruin zijn aan beide kanten.
Stap 2

2 tonijnsteaks van 200 g per stuk – 4 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – 2 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 1 el honing – 1 el citroensap – 1 knoflook – ½ tl peper
Was en droog de tonijn. Meng dit met Kikkoman Sojasaus Minder Zout, Kikkoman Sesamolie, honing, citroensap, gehakte knoflook en peper. Marineer de tonijnsteaks circa 20 minuten in de marinade. Haal ze eruit en gril ze 1-2 minuten aan beide kanten. Bewaar wat van de marinade voor later.
Stap 3

2 el mayonaise – ½ tl geraspte gember – 2 el limoensap – ½ tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout
Meng de mayonaise met de geraspte gember, limoensap en Kikkoman Sojasaus Minder Zout.
Stap 4

2 slabladen – 2 el zwarte sesamzaadjes – 1 el gehakte lente-ui – 1 mango – 1 komkommer
Verdeel de mayonaise over de rijstburger. Plaats de sla en tonijnsteak hierbovenop en sprenkel een eetlepel van de overgebleven marinade eroverheen. Garneer met de sesamzaadjes en lente-ui. Leg de andere rijstburger erbovenop en serveer warm.
Recept-ID 1250
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer