Revolutie van de rijstburger met pittige tonijn

totale tijd 25 min.
20 min. voorbereidingstijd
5 min. kooktijd

Vervang het broodje door rijst in dit smaakvolle gerecht met tonijnsteak in een pittige citroen-knoflookmarinade met gember-limoensaus. Verse bijgerechten zoals knapperige sla, mango en komkommer maken deze op sushi geïnspireerde twist op de traditionele burger helemaal af.

Ingrediënten

2 porties
380 g
gekookte sushirijst
2 eetlepels
olie
2 
tonijnsteaks van 200 g per stuk
1 eetlepel
honing
1 eetlepel
citroensap
1 
knoflook
 ½ theelepel
peper

Saus:

2 eetlepels
mayonaise
 ½ theelepel
geraspte gember
2 eetlepels
limoensap

Extra:

2 
slabladen
2 eetlepels
zwarte sesamzaadjes
1 eetlepel
gehakte lente-ui
1 
mango
1 
komkommer
Voedingswaarde (per portie): 4689 kJ  /  1120 kcal
36,5 g Vetten
87,1 g Eiwitten
106,4 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

380 g gekookte sushirijst – 2 eetlepels olie

Bekleed een ronde vorm van ongeveer 12 cm in diameter met vershoudfolie. Plaats ¼ van de gekookte sushirijst hierin en druk dit stevig aan. Haal de rijst voorzichtig samen met de folie uit de vorm, wikkel het in en leg apart. Maak nog drie burgers met de overgebleven rijst en zet ze 30 minuten in de koelkast. Frituur de rijstburgers daarna in een goed verhitte koekenpan totdat ze goudbruin zijn aan beide kanten.

Stap 2

2  tonijnsteaks van 200 g per stuk – 4 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout2 eetlepels Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 eetlepel honing – 1 eetlepel citroensap – 1  knoflook –  ½ theelepel peper

Was en droog de tonijn. Meng dit met Kikkoman Sojasaus Minder Zout, Kikkoman Sesamolie, honing, citroensap, gehakte knoflook en peper. Marineer de tonijnsteaks circa 20 minuten in de marinade. Haal ze eruit en gril ze 1-2 minuten aan beide kanten. Bewaar wat van de marinade voor later. 

Stap 3

2 eetlepels mayonaise –  ½ theelepel geraspte gember – 2 eetlepels limoensap –  ½ theelepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout

Meng de mayonaise met de geraspte gember, limoensap en Kikkoman Sojasaus Minder Zout.

Stap 4

2  slabladen – 2 eetlepels zwarte sesamzaadjes – 1 eetlepel gehakte lente-ui – 1  mango – 1  komkommer

Verdeel de mayonaise over de rijstburger. Plaats de sla en tonijnsteak hierbovenop en sprenkel een eetlepel van de overgebleven marinade eroverheen. Garneer met de sesamzaadjes en lente-ui. Leg de andere rijstburger erbovenop en serveer warm. 

Recept-ID 1250

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

380 g gekookte sushirijst – 2 eetlepels olie

Bekleed een ronde vorm van ongeveer 12 cm in diameter met vershoudfolie. Plaats ¼ van de gekookte sushirijst hierin en druk dit stevig aan. Haal de rijst voorzichtig samen met de folie uit de vorm, wikkel het in en leg apart. Maak nog drie burgers met de overgebleven rijst en zet ze 30 minuten in de koelkast. Frituur de rijstburgers daarna in een goed verhitte koekenpan totdat ze goudbruin zijn aan beide kanten.

2  tonijnsteaks van 200 g per stuk – 4 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout2 eetlepels Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 eetlepel honing – 1 eetlepel citroensap – 1  knoflook –  ½ theelepel peper

Was en droog de tonijn. Meng dit met Kikkoman Sojasaus Minder Zout, Kikkoman Sesamolie, honing, citroensap, gehakte knoflook en peper. Marineer de tonijnsteaks circa 20 minuten in de marinade. Haal ze eruit en gril ze 1-2 minuten aan beide kanten. Bewaar wat van de marinade voor later. 

2 eetlepels mayonaise –  ½ theelepel geraspte gember – 2 eetlepels limoensap –  ½ theelepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout

Meng de mayonaise met de geraspte gember, limoensap en Kikkoman Sojasaus Minder Zout.

2  slabladen – 2 eetlepels zwarte sesamzaadjes – 1 eetlepel gehakte lente-ui – 1  mango – 1  komkommer

Verdeel de mayonaise over de rijstburger. Plaats de sla en tonijnsteak hierbovenop en sprenkel een eetlepel van de overgebleven marinade eroverheen. Garneer met de sesamzaadjes en lente-ui. Leg de andere rijstburger erbovenop en serveer warm. 

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.