Revolutie van de rijstburger met pittige tonijn
Revolutie van de rijstburger met pittige tonijn

Revolutie van de rijstburger met pittige tonijn

4,8 10 beoordelingen
totale tijd 25 min.
20 min. voorbereidingstijd
5 min. kooktijd

Vervang het broodje door rijst in dit smaakvolle gerecht met tonijnsteak in een pittige citroen-knoflookmarinade met gember-limoensaus. Verse bijgerechten zoals knapperige sla, mango en komkommer maken deze op sushi geïnspireerde twist op de traditionele burger helemaal af.

Ingrediënten

2 porties
380 g
gekookte sushirijst
2 el
olie
2 
tonijnsteaks van 200 g per stuk
1 el
honing
1 el
citroensap
1 
knoflook
 ½ tl
peper

Saus:

2 el
mayonaise
 ½ tl
geraspte gember
2 el
limoensap

Extra:

2 
slabladen
2 el
zwarte sesamzaadjes
1 el
gehakte lente-ui
1 
mango
1 
komkommer
Voedingswaarde (per portie):4.689 kJ / 1.120 kcal
36,5 gVetten
87,1 gEiwitten
106,4 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

380 g gekookte sushirijst – 2 el olie

Bekleed een ronde vorm van ongeveer 12 cm in diameter met vershoudfolie. Plaats ¼ van de gekookte sushirijst hierin en druk dit stevig aan. Haal de rijst voorzichtig samen met de folie uit de vorm, wikkel het in en leg apart. Maak nog drie burgers met de overgebleven rijst en zet ze 30 minuten in de koelkast. Frituur de rijstburgers daarna in een goed verhitte koekenpan totdat ze goudbruin zijn aan beide kanten.

Stap 2

2  tonijnsteaks van 200 g per stuk – 4 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout2 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 el honing – 1 el citroensap – 1  knoflook –  ½ tl peper

Was en droog de tonijn. Meng dit met Kikkoman Sojasaus Minder Zout, Kikkoman Sesamolie, honing, citroensap, gehakte knoflook en peper. Marineer de tonijnsteaks circa 20 minuten in de marinade. Haal ze eruit en gril ze 1-2 minuten aan beide kanten. Bewaar wat van de marinade voor later. 

Stap 3

2 el mayonaise –  ½ tl geraspte gember – 2 el limoensap –  ½ tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout

Meng de mayonaise met de geraspte gember, limoensap en Kikkoman Sojasaus Minder Zout.

Stap 4

2  slabladen – 2 el zwarte sesamzaadjes – 1 el gehakte lente-ui – 1  mango – 1  komkommer

Verdeel de mayonaise over de rijstburger. Plaats de sla en tonijnsteak hierbovenop en sprenkel een eetlepel van de overgebleven marinade eroverheen. Garneer met de sesamzaadjes en lente-ui. Leg de andere rijstburger erbovenop en serveer warm. 

Recept-ID 1250

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

380 g gekookte sushirijst – 2 el olie

Bekleed een ronde vorm van ongeveer 12 cm in diameter met vershoudfolie. Plaats ¼ van de gekookte sushirijst hierin en druk dit stevig aan. Haal de rijst voorzichtig samen met de folie uit de vorm, wikkel het in en leg apart. Maak nog drie burgers met de overgebleven rijst en zet ze 30 minuten in de koelkast. Frituur de rijstburgers daarna in een goed verhitte koekenpan totdat ze goudbruin zijn aan beide kanten.

2 tonijnsteaks van 200 g per stuk – 4 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout2 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 el honing – 1 el citroensap – 1 knoflook – ½ tl peper

Was en droog de tonijn. Meng dit met Kikkoman Sojasaus Minder Zout, Kikkoman Sesamolie, honing, citroensap, gehakte knoflook en peper. Marineer de tonijnsteaks circa 20 minuten in de marinade. Haal ze eruit en gril ze 1-2 minuten aan beide kanten. Bewaar wat van de marinade voor later. 

2 el mayonaise – ½ tl geraspte gember – 2 el limoensap – ½ tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout

Meng de mayonaise met de geraspte gember, limoensap en Kikkoman Sojasaus Minder Zout.

2 slabladen – 2 el zwarte sesamzaadjes – 1 el gehakte lente-ui – 1 mango – 1 komkommer

Verdeel de mayonaise over de rijstburger. Plaats de sla en tonijnsteak hierbovenop en sprenkel een eetlepel van de overgebleven marinade eroverheen. Garneer met de sesamzaadjes en lente-ui. Leg de andere rijstburger erbovenop en serveer warm. 

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.