Dal met rode linzen, tofu en gember
Dal met rode linzen, tofu en gember

Dal met rode linzen, tofu en gember

totale tijd 1 u. 12 min.
20 min. voorbereidingstijd
52 min. kooktijd

Romige rode linzen dal met gember en knapperige tofu, op smaak gebracht met masala en Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus. Geserveerd met geurige gebakken rijst met knoflook en sjalot.

Ingrediënten

2 porties

Dal:

100 g
rode linzen
350 ml
groentebouillon
100 g
stevige tofu, in blokjes gesneden
2 el
geklaarde boter (ghee)
80 g
wortel, in dunne plakjes
 ½ el
gember, geraspt
100 g
paksoi, in plakjes
1 tl
garam masala
200 g
gehakte tomaten uit blik

Gebakken rijst:

100 g
bruine rijst (bijv. Sona Masoori)
30 g
geklaarde boter (ghee)
30 g
sjalot, fijngehakt
2 
teentjes knoflook, fijngehakt

Garnering:

1 
groene chilipeper, in plakjes gesneden
Voedingswaarde (per portie):6.455 kJ / 1.542 kcal
71 gVetten
54 gEiwitten
171 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

100 g rode linzen – 350 g groentebouillon – 100 g stevige tofu, in blokjes gesneden – 2 el geklaarde boter (ghee) – 80 g wortel, in dunne plakjes –  ½ el gember, geraspt

Kook de linzen 10 minuten in de groentebouillon. Bak de tofu in een pan in de ghee ongeveer 4-5 minuten totdat deze knapperig is. Voeg de wortel en gember toe en bak 2 minuten.

Stap 2

100 g paksoi, in reepjes gesneden – 1 tl garam masala – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie200 g gehakte tomaten uit blik

Voeg in dezelfde pan als in stap 1 de paksoi toe en bak deze 1-2 minuten. Voeg de garam masala toe en bak deze 10-15 seconden om de geur vrij te laten komen. Roer de gekookte linzen erdoor, voeg vervolgens de tomaten uit blik toe en laat nog 3 minuten koken. Breng op smaak met de Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus en Kikkoman Sesamolie.

Stap 3

100 g bruine rijst (bijv. Sona Masoori) – 30 g geklaarde boter (ghee) – 30 g sjalot, fijngehakt – 2  teentjes knoflook, fijngehakt – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus1  groene chilipeper, in plakjes gesneden

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smelt de ghee in een pan en fruit de sjalot en knoflook 1 minuut. Voeg de rijst toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met de Kikkoman Glutenvrije Sojasaus. Garneer de dal met de gesneden chilipeper en serveer met de rijst.

Recept-ID 1599

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

100 g rode linzen – 350 g groentebouillon – 100 g stevige tofu, in blokjes gesneden – 2 el geklaarde boter (ghee) – 80 g wortel, in dunne plakjes – ½ el gember, geraspt

Kook de linzen 10 minuten in de groentebouillon. Bak de tofu in een pan in de ghee ongeveer 4-5 minuten totdat deze knapperig is. Voeg de wortel en gember toe en bak 2 minuten.

100 g paksoi, in reepjes gesneden – 1 tl garam masala – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie200 g gehakte tomaten uit blik

Voeg in dezelfde pan als in stap 1 de paksoi toe en bak deze 1-2 minuten. Voeg de garam masala toe en bak deze 10-15 seconden om de geur vrij te laten komen. Roer de gekookte linzen erdoor, voeg vervolgens de tomaten uit blik toe en laat nog 3 minuten koken. Breng op smaak met de Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus en Kikkoman Sesamolie.

100 g bruine rijst (bijv. Sona Masoori) – 30 g geklaarde boter (ghee) – 30 g sjalot, fijngehakt – 2 teentjes knoflook, fijngehakt – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus1 groene chilipeper, in plakjes gesneden

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smelt de ghee in een pan en fruit de sjalot en knoflook 1 minuut. Voeg de rijst toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met de Kikkoman Glutenvrije Sojasaus. Garneer de dal met de gesneden chilipeper en serveer met de rijst.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.