

Dal met rode linzen, tofu en gember
Romige rode linzen dal met gember en knapperige tofu, op smaak gebracht met masala en Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus. Geserveerd met geurige gebakken rijst met knoflook en sjalot.
Ingrediënten
Dal:
Gebakken rijst:
Garnering:
Voorbereiding
Stap 1

100 g rode linzen – 350 g groentebouillon – 100 g stevige tofu, in blokjes gesneden – 2 el geklaarde boter (ghee) – 80 g wortel, in dunne plakjes – ½ el gember, geraspt
Kook de linzen 10 minuten in de groentebouillon. Bak de tofu in een pan in de ghee ongeveer 4-5 minuten totdat deze knapperig is. Voeg de wortel en gember toe en bak 2 minuten.
Stap 2

100 g paksoi, in reepjes gesneden – 1 tl garam masala – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus – 1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 200 g gehakte tomaten uit blik
Voeg in dezelfde pan als in stap 1 de paksoi toe en bak deze 1-2 minuten. Voeg de garam masala toe en bak deze 10-15 seconden om de geur vrij te laten komen. Roer de gekookte linzen erdoor, voeg vervolgens de tomaten uit blik toe en laat nog 3 minuten koken. Breng op smaak met de Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus en Kikkoman Sesamolie.
Stap 3

100 g bruine rijst (bijv. Sona Masoori) – 30 g geklaarde boter (ghee) – 30 g sjalot, fijngehakt – 2 teentjes knoflook, fijngehakt – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus – 1 groene chilipeper, in plakjes gesneden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smelt de ghee in een pan en fruit de sjalot en knoflook 1 minuut. Voeg de rijst toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met de Kikkoman Glutenvrije Sojasaus. Garneer de dal met de gesneden chilipeper en serveer met de rijst.
Recept-ID 1599
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer















