Roergebakken sperziebonen

5 1 beoordelingen
totale tijd 15 min.
10 min. voorbereidingstijd
5 min. kooktijd

Gebakken sperziebonen met knoflook en gember in Kikkoman Sojasaus, met toevoeging van Kikkoman Teriyaki Saus met Knoflook.

Ingrediënten

2 porties
200 g
sperziebonen
100 g
paksoi
500 ml
water
1 theelepel
zout
1 
sjalot
1 stuk
gember (ongeveer 1,5 cm)
3 ½ 
teentjes knoflook
2 ½ eetlepels
olie
1 theelepel
geroosterde pinda's
1 eetlepel
groene lente-ui (fijngesneden)
Voedingswaarde (per portie): 1277 kJ  /  305 kcal
18,3 g Vetten
6,2 g Eiwitten
34,0 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

200 g sperziebonen – 100 g paksoi – 500 ml water – 1 theelepel zout

Maak de sperziebonen schoon. Breng het water aan de kook, voeg zout toe en kook de sperziebonen beetgaar. Doe de bonen in een zeef en spoel ze af met koud water. Snijd de paksoi in 4 stukken.

Stap 2

1  sjalot – 1 stuk gember (ongeveer 1,5 cm) – 3 ½  teentjes knoflook – 2 ½ eetlepels olie

Snijd de sjalot, gember en knoflook fijn. Giet de olie in een pan en fruit de groenten ongeveer 1 minuut. Voeg de sperziebonen toe en bak 3-4 minuten. Voeg de paksoi toe.

Stap 3

1 ½ eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 eetlepels Kikkoman Teriyaki Saus met Geroosterde Knoflook1 theelepel geroosterde pinda's – 1 eetlepel groene lente-ui (fijngesneden)

Breng op smaak met Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Teriyaki Saus met Knoflook. Voeg de geroosterde pinda's toe en meng goed. Leg het gerecht op een bord en garneer met de fijngesneden lente-ui.

Recept-ID 1216

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

200 g sperziebonen – 100 g paksoi – 500 ml water – 1 theelepel zout

Maak de sperziebonen schoon. Breng het water aan de kook, voeg zout toe en kook de sperziebonen beetgaar. Doe de bonen in een zeef en spoel ze af met koud water. Snijd de paksoi in 4 stukken.

1  sjalot – 1 stuk gember (ongeveer 1,5 cm) – 3 ½  teentjes knoflook – 2 ½ eetlepels olie

Snijd de sjalot, gember en knoflook fijn. Giet de olie in een pan en fruit de groenten ongeveer 1 minuut. Voeg de sperziebonen toe en bak 3-4 minuten. Voeg de paksoi toe.

1 ½ eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 eetlepels Kikkoman Teriyaki Saus met Geroosterde Knoflook1 theelepel geroosterde pinda's – 1 eetlepel groene lente-ui (fijngesneden)

Breng op smaak met Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Teriyaki Saus met Knoflook. Voeg de geroosterde pinda's toe en meng goed. Leg het gerecht op een bord en garneer met de fijngesneden lente-ui.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.