Runderborst met sojasaus en een Midden-Oosterse kruidenmix
Runderborst met sojasaus en een Midden-Oosterse kruidenmix

Runderborst met sojasaus en een Midden-Oosterse kruidenmix

totale tijd 26 u. 10 min.
10 min. voorbereidingstijd
2 u. kooktijd
24 u. marineertijd

Vol oosterse beloftes – een simpele traktatie voor liefhebbers van rundvlees: een perfect gekruide en gegrilde runderborst met gemarineerde komkommer en een scherpe limoensaus, afgemaakt met Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus en Kikkoman Saus voor Rijst.

Ingrediënten

2 porties

Vlees:

300 g
runderborst
2 el
knoflookpoeder
2 el
uienpoeder
1 el
versgemalen zwarte peper
2 tl
gemalen komijn
1 tl
gemalen koriander
1 tl
gedroogde oregano
1 tl
gemalen kruidnagel
 ¼ tl
hete Spaanse peper
100 g
bruine suiker

Gemarineerde komkommer:

1 
komkommer
1 
limoen (voor het sap)
4-5 blaadjes verse munt

Saus:

4 el
olijfolie
1 el
limoensap
2 tl
mosterd
1 handvol
peterselieblaadjes
Voedingswaarde (per portie):2.238 kJ / 536 kcal
37 gVetten
46 gEiwitten
6 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

300 g runderborst – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el knoflookpoeder – 2 el uienpoeder – 1 el versgemalen zwarte peper – 1 tl gemalen komijn – 1 tl gemalen koriander – 1 tl gedroogde oregano – 1 tl gemalen kruidnagel –  ¼ tl hete Spaanse peper – 100 g bruine suiker

Meng alle kruiden en Kikkoman Sojasaus tot een aromatische marinade. Bedek de runderborst met de marinade, zodat het vlees helemaal bedekt is. Zet het 24 uur in een luchtdichte verpakking in de koelkast.

Stap 2

Haal het vlees na het marineren uit de koelkast en gril het gedurende 3 - 4 minuten aan elke kant op 240 - 250 °C. Wanneer het mooi bruin is, wikkel het strak in aluminiumfolie, verlaag de temperatuur tot 180 °C en leg het aan de zijkant van de grill om directe hitte te vermijden. Dek het af met een deksel en laat het 1½ - 2 uur garen. Haal het vlees dan van de grill en laat het 10 - 15 minuten op een snijplank staan voordat u het in plakjes snijdt.

Stap 3

1  komkommer – 4 el Kikkoman Smaakverfijner voor Sushirijst (125ml)2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1  limoen (voor het sap) – 4  blaadjes verse munt

Snijd de komkommer in dunne schijfjes. Breng op smaak met Kikkoman Smaakverfijner voor Sushirijst, Kikkoman Sojasaus en limoensap. Meng goed, voeg dan de muntblaadjes toe en laat minimaal 20 minuten tot maximaal 3 - 4 uur in de koelkast intrekken.

Stap 4

4 el olive oil – 2 el Kikkoman zoete Sojasaus1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el lime juice – 2 tl mustard – 1 handvol of parsley leaves

Klop alle ingrediënten (behalve de peterselie) tot een gladde saus.

Haal het vlees uit de folie, snijd het in plakjes, besprenkel het met de saus en bestrooi het met verse peterselieblaadjes. Serveer het met de gemarineerde komkommer uit stap 3.

Recept-ID 1238

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

300 g runderborst – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el knoflookpoeder – 2 el uienpoeder – 1 el versgemalen zwarte peper – 1 tl gemalen komijn – 1 tl gemalen koriander – 1 tl gedroogde oregano – 1 tl gemalen kruidnagel – ¼ tl hete Spaanse peper – 100 g bruine suiker

Meng alle kruiden en Kikkoman Sojasaus tot een aromatische marinade. Bedek de runderborst met de marinade, zodat het vlees helemaal bedekt is. Zet het 24 uur in een luchtdichte verpakking in de koelkast.

Haal het vlees na het marineren uit de koelkast en gril het gedurende 3 - 4 minuten aan elke kant op 240 - 250 °C. Wanneer het mooi bruin is, wikkel het strak in aluminiumfolie, verlaag de temperatuur tot 180 °C en leg het aan de zijkant van de grill om directe hitte te vermijden. Dek het af met een deksel en laat het 1½ - 2 uur garen. Haal het vlees dan van de grill en laat het 10 - 15 minuten op een snijplank staan voordat u het in plakjes snijdt.

1 komkommer – 4 el Kikkoman Smaakverfijner voor Sushirijst (125ml)2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 limoen (voor het sap) – 4 blaadjes verse munt

Snijd de komkommer in dunne schijfjes. Breng op smaak met Kikkoman Smaakverfijner voor Sushirijst, Kikkoman Sojasaus en limoensap. Meng goed, voeg dan de muntblaadjes toe en laat minimaal 20 minuten tot maximaal 3 - 4 uur in de koelkast intrekken.

4 el olive oil – 2 el Kikkoman zoete Sojasaus1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el lime juice – 2 tl mustard – 1 handvol of parsley leaves

Klop alle ingrediënten (behalve de peterselie) tot een gladde saus.

Haal het vlees uit de folie, snijd het in plakjes, besprenkel het met de saus en bestrooi het met verse peterselieblaadjes. Serveer het met de gemarineerde komkommer uit stap 3.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.