Runderborst met sojasaus en een Midden-Oosterse kruidenmix
Vol oosterse beloftes – een simpele traktatie voor liefhebbers van rundvlees: een perfect gekruide en gegrilde runderborst met gemarineerde komkommer en een scherpe limoensaus, afgemaakt met Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus en Kikkoman Saus voor Rijst.
Ingrediënten
Vlees:
Gemarineerde komkommer:
Saus:
Voorbereiding
Stap 1
300 g runderborst – 3 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 2 eetlepels knoflookpoeder – 2 eetlepels uienpoeder – 1 eetlepel versgemalen zwarte peper – 1 theelepel gemalen komijn – 1 theelepel gemalen koriander – 1 theelepel gedroogde oregano – 1 theelepel gemalen kruidnagel – ¼ theelepel hete Spaanse peper – 100 g bruine suiker
Meng alle kruiden en Kikkoman Sojasaus tot een aromatische marinade. Bedek de runderborst met de marinade, zodat het vlees helemaal bedekt is. Zet het 24 uur in een luchtdichte verpakking in de koelkast.
Stap 2
Haal het vlees na het marineren uit de koelkast en gril het gedurende 3 - 4 minuten aan elke kant op 240 - 250 °C. Wanneer het mooi bruin is, wikkel het strak in aluminiumfolie, verlaag de temperatuur tot 180 °C en leg het aan de zijkant van de grill om directe hitte te vermijden. Dek het af met een deksel en laat het 1½ - 2 uur garen. Haal het vlees dan van de grill en laat het 10 - 15 minuten op een snijplank staan voordat u het in plakjes snijdt.
Stap 3
1 komkommer – 4 eetlepels Kikkoman Smaakverfijner voor Sushirijst (125ml) – 2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 limoen (voor het sap) – 4 blaadjes verse munt
Snijd de komkommer in dunne schijfjes. Breng op smaak met Kikkoman Smaakverfijner voor Sushirijst, Kikkoman Sojasaus en limoensap. Meng goed, voeg dan de muntblaadjes toe en laat minimaal 20 minuten tot maximaal 3 - 4 uur in de koelkast intrekken.
Stap 4
4 eetlepels olive oil – 2 eetlepels Kikkoman zoete Sojasaus – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 eetlepel lime juice – 2 theelepels mustard – 1 handvol of parsley leaves
Klop alle ingrediënten (behalve de peterselie) tot een gladde saus.
Haal het vlees uit de folie, snijd het in plakjes, besprenkel het met de saus en bestrooi het met verse peterselieblaadjes. Serveer het met de gemarineerde komkommer uit stap 3.
Recept-ID 1238
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer