Sint-jakobsschelpen tataki met geroosterde sesam en ponzu-yuzudressing
Sint-jakobsschelpen tataki met geroosterde sesam en ponzu-yuzudressing

Sint-jakobsschelpen tataki met geroosterde sesam en ponzu-yuzudressing

4,6 25 beoordelingen
totale tijd 1 u. 12 min.
10 min. voorbereidingstijd
2 min. kooktijd
1 u. marineertijd

Tataki is een Japanse methode om vlees of vis snel dicht te schroeien, zodat het van binnen rauw is als het wordt opgediend. In dit recept worden sint-jakobsschelpen geserveerd met een smaakvolle en rijke saus. Perfect als voorgerecht, maar ook voor een feestje.

Ingrediënten

2 porties
4 
grote sint-jakobsschelpen (uit de schelp gehaald)
1 
teentje knoflook
 ½ el
honing
 ½ el
limoensap
 ¼ tl
yuzuschil (zie tip)
 ¼ tl
sanshopeper of sichuanpeper (gemalen)
 ½ el
geroosterde sesamzaadjes
 ¼ 
daikon (Japanse gele ingemaakte radijs)
Voedingswaarde (per portie):627 kJ / 150 kcal
1 gVetten
12 gEiwitten
25 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

4  grote sint-jakobsschelpen (uit de schelp gehaald) – 2 tl Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden2 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1  teentje knoflook

Plet een teentje knoflook en meng met de mirin en sojasaus. Leg de sint-jakobsschelpen in dit mengsel. Marineer minstens 50-60 minuten in de koelkast. Haal de sint-jakobsschelpen 10-15 minuten voor het grillen/frituren uit de koelkast.

Stap 2

Maak je grill of grillpan zo heet als je kunt. Gril vervolgens de sint-jakobsschelpen ongeveer 20-25 seconden aan elke kant en haal ze meteen van de grill. Laat ze een minuut of 2 rusten. Snijd elke sint-jakobsschelp vervolgens in 3-4 plakjes. Ze moeten rauw zijn van binnen en geblakerd aan de buitenkant.

Stap 3

1 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof ½ el honing –  ½ el limoensap –  ¼ tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie ¼ tl yuzuschil –  ¼ tl sanshopeper of sichuanpeper (gemalen) –  ½ el geroosterde sesamzaadjes –  ¼  daikon (Japanse gele ingemaakte radijs)

Meng alle ingrediënten — Kikkoman Ponzu Citroen, honing, limoensap, Kikkoman Sesamolie, yuzuschil, peper — tot je een goed gemengde saus krijgt. Serveer de sint-jakobsschelpen met saus, in kleine blokjes gesneden daikon en de geroosterde sesamzaadjes.

Tip:

Je kunt het gerecht afmaken met kruiden naar keuze. Shiso, babykoriander of bieslook zijn hier perfect voor.  
 
Als je geen yuzuschil hebt, kun je dit vervangen door citroenschil. 
 
Als je geen sansho- of sichuanpeper hebt, kun je zwarte peper gebruiken. 
 
Als je geen daikon hebt, kun je ook witte radijs of andere radijssoorten gebruiken.

Recept-ID 1161

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

4 grote sint-jakobsschelpen (uit de schelp gehaald) – 2 tl Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden2 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 teentje knoflook

Plet een teentje knoflook en meng met de mirin en sojasaus. Leg de sint-jakobsschelpen in dit mengsel. Marineer minstens 50-60 minuten in de koelkast. Haal de sint-jakobsschelpen 10-15 minuten voor het grillen/frituren uit de koelkast.

Maak je grill of grillpan zo heet als je kunt. Gril vervolgens de sint-jakobsschelpen ongeveer 20-25 seconden aan elke kant en haal ze meteen van de grill. Laat ze een minuut of 2 rusten. Snijd elke sint-jakobsschelp vervolgens in 3-4 plakjes. Ze moeten rauw zijn van binnen en geblakerd aan de buitenkant.

1 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof ½ el honing – ½ el limoensap – ¼ tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie ¼ tl yuzuschil – ¼ tl sanshopeper of sichuanpeper (gemalen) – ½ el geroosterde sesamzaadjes – ¼ daikon (Japanse gele ingemaakte radijs)

Meng alle ingrediënten — Kikkoman Ponzu Citroen, honing, limoensap, Kikkoman Sesamolie, yuzuschil, peper — tot je een goed gemengde saus krijgt. Serveer de sint-jakobsschelpen met saus, in kleine blokjes gesneden daikon en de geroosterde sesamzaadjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.