

Sint-jakobsschelpen tataki met geroosterde sesam en ponzu-yuzudressing
Tataki is een Japanse methode om vlees of vis snel dicht te schroeien, zodat het van binnen rauw is als het wordt opgediend. In dit recept worden sint-jakobsschelpen geserveerd met een smaakvolle en rijke saus. Perfect als voorgerecht, maar ook voor een feestje.
Voorbereiding
Stap 1

4 grote sint-jakobsschelpen (uit de schelp gehaald) – 2 tl Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden – 2 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 teentje knoflook
Plet een teentje knoflook en meng met de mirin en sojasaus. Leg de sint-jakobsschelpen in dit mengsel. Marineer minstens 50-60 minuten in de koelkast. Haal de sint-jakobsschelpen 10-15 minuten voor het grillen/frituren uit de koelkast.
Stap 2

Maak je grill of grillpan zo heet als je kunt. Gril vervolgens de sint-jakobsschelpen ongeveer 20-25 seconden aan elke kant en haal ze meteen van de grill. Laat ze een minuut of 2 rusten. Snijd elke sint-jakobsschelp vervolgens in 3-4 plakjes. Ze moeten rauw zijn van binnen en geblakerd aan de buitenkant.
Stap 3

1 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof – ½ el honing – ½ el limoensap – ¼ tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie – ¼ tl yuzuschil – ¼ tl sanshopeper of sichuanpeper (gemalen) – ½ el geroosterde sesamzaadjes – ¼ daikon (Japanse gele ingemaakte radijs)
Meng alle ingrediënten — Kikkoman Ponzu Citroen, honing, limoensap, Kikkoman Sesamolie, yuzuschil, peper — tot je een goed gemengde saus krijgt. Serveer de sint-jakobsschelpen met saus, in kleine blokjes gesneden daikon en de geroosterde sesamzaadjes.
Tip:
Je kunt het gerecht afmaken met kruiden naar keuze. Shiso, babykoriander of bieslook zijn hier perfect voor.
Als je geen yuzuschil hebt, kun je dit vervangen door citroenschil.
Als je geen sansho- of sichuanpeper hebt, kun je zwarte peper gebruiken.
Als je geen daikon hebt, kun je ook witte radijs of andere radijssoorten gebruiken.
Recept-ID 1161
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer