Stoofpotje met Spaanse mosselen en chorizo
Stoofpotje met Spaanse mosselen en chorizo

Stoofpotje met Spaanse mosselen en chorizo

4,8 24 beoordelingen
totale tijd 35 min.
10 min. voorbereidingstijd
25 min. kooktijd

Mosselen en chorizo gestoofd in tomatensaus met gerookt paprikapoeder, knoflook en peterselie. De smaken worden versterkt door Kikkoman Sojasaus, die rijk is aan umami.

Ingrediënten

2 porties
3 el
olijfolie
4 el
gesneden chorizo
1 
ui
1 el
gehakte knoflook
 ½ el
gerookt paprikapoeder
400 g
tomatenblokjes
500 g
verse mosselen
1 handvol
gehakte peterselie
 ¼ 
citroen
Voedingswaarde (per portie):1.966 kJ / 470 kcal
25 gVetten
36 gEiwitten
24 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

3 el olijfolie – 4 el gesneden chorizo – 1  ui – 1 el gehakte knoflook –  ½ el gerookt paprikapoeder – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus400 g tomatenblokjes

Zet een grote pan op middelhoog vuur, voeg olijfolie toe en bak de chorizo 2 minuten. Zet het vuur lager, voeg de gesnipperde ui toe en laat deze 5 minuten zacht worden. Voeg dan de knoflook, het gerookt paprikapoeder en de Kikkoman Sojasaus toe en bak nog 2 minuten. Pas op dat de knoflook niet verbrandt. Voeg de tomatenblokjes toe, zet het vuur hoog en laat het vocht inkoken tot de helft overblijft.

Stap 2

500 g verse mosselen – 1 handvol gehakte peterselie –  ¼  citroen, gehalveerd

Maak de mosselen schoon en roer ze door de tomatensaus. Dek af met een deksel en stoom ongeveer 3-5 minuten, tot de mosselen open zijn. Maak af met een handvol gehakte peterselie. Serveer op een bord of een schaal, samen met de partjes citroen om te besprenkelen.

Tip:

Eet meteen na het serveren met knapperig stokbrood om in de saus te dippen.

Recept-ID 1162

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

3 el olijfolie – 4 el gesneden chorizo – 1 ui – 1 el gehakte knoflook – ½ el gerookt paprikapoeder – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus400 g tomatenblokjes

Zet een grote pan op middelhoog vuur, voeg olijfolie toe en bak de chorizo 2 minuten. Zet het vuur lager, voeg de gesnipperde ui toe en laat deze 5 minuten zacht worden. Voeg dan de knoflook, het gerookt paprikapoeder en de Kikkoman Sojasaus toe en bak nog 2 minuten. Pas op dat de knoflook niet verbrandt. Voeg de tomatenblokjes toe, zet het vuur hoog en laat het vocht inkoken tot de helft overblijft.

500 g verse mosselen – 1 handvol gehakte peterselie – ¼ citroen, gehalveerd

Maak de mosselen schoon en roer ze door de tomatensaus. Dek af met een deksel en stoom ongeveer 3-5 minuten, tot de mosselen open zijn. Maak af met een handvol gehakte peterselie. Serveer op een bord of een schaal, samen met de partjes citroen om te besprenkelen.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.