

Stoofpotje met Spaanse mosselen en chorizo
Mosselen en chorizo gestoofd in tomatensaus met gerookt paprikapoeder, knoflook en peterselie. De smaken worden versterkt door Kikkoman Sojasaus, die rijk is aan umami.
Voorbereiding
Stap 1

3 el olijfolie – 4 el gesneden chorizo – 1 ui – 1 el gehakte knoflook – ½ el gerookt paprikapoeder – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 400 g tomatenblokjes
Zet een grote pan op middelhoog vuur, voeg olijfolie toe en bak de chorizo 2 minuten. Zet het vuur lager, voeg de gesnipperde ui toe en laat deze 5 minuten zacht worden. Voeg dan de knoflook, het gerookt paprikapoeder en de Kikkoman Sojasaus toe en bak nog 2 minuten. Pas op dat de knoflook niet verbrandt. Voeg de tomatenblokjes toe, zet het vuur hoog en laat het vocht inkoken tot de helft overblijft.
Stap 2

500 g verse mosselen – 1 handvol gehakte peterselie – ¼ citroen, gehalveerd
Maak de mosselen schoon en roer ze door de tomatensaus. Dek af met een deksel en stoom ongeveer 3-5 minuten, tot de mosselen open zijn. Maak af met een handvol gehakte peterselie. Serveer op een bord of een schaal, samen met de partjes citroen om te besprenkelen.
Tip:
Eet meteen na het serveren met knapperig stokbrood om in de saus te dippen.
Recept-ID 1162
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer