Varkensstoofvlees met yuzu ponzu
Varkensstoofvlees met yuzu ponzu

Varkensstoofvlees met yuzu ponzu

4 1 beoordelingen
totale tijd70 min.
5 min.voorbereidingstijd
65 min.kooktijd

Maak indruk op uw gasten met dit kleurrijke gerecht – pikant varkensvlees met ponzu ontmoet krachtige rode biet in een symfonie van smaken. Sudderend in een pittige saus met yuzu ponzu waarin het vlees perfect gaar wordt. Het laat gegarandeerd een blijvende indruk achter.

Ingrediënten

2 porties
500 g
varkensschouder
Water
4 
kleine gekookte rode bieten
2 
stelen bleekselderij
1 
ui, fijngesneden
1 
knoflookteentje
2 
laurierblaadjes
1 el
olijfolie
1 snufje
zwarte peper
Italiaanse peterselie

Voorbereiding

Stap 1

500 g varkensschouder – Water (voldoende om het vlees in een sauspan onder te zetten)

Snijd de varkensschouder in kleine blokjes (3‑4 cm), doe in een pan en voeg water toe. Doe het vlees en het water in een sauspan en breng aan de kook op hoog vuur. Haal het vlees er daarna direct uit. 

Stap 2

2  stelen bleekselderij – 1  ui – 1  knoflookteentje – 1 tl olijfolie

Verhit olie in een andere diepe pan. Snijd de knoflook fijn. Fruit de knoflook aan tot deze gaat geuren, voeg dan de groente toe en bak op middelhoog vuur.

Stap 3

400 ml water – 50 ml Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, Azijn en Yuzusap4  kleine gekookte rode bieten, gesneden in blokjes van 2 cm – 2  laurierblaadjes – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 snufje zwarte peper

Doe het varkensvlees, de rode biet, laurierblaadjes, Kikkoman Ponzu Yuzu en water in een diepe pan. Dek af en laat 1 uur pruttelen. Breng op smaak met Kikkoman Sojasaus en zwarte peper. Garneer met een beetje Italiaanse peterselie.

Tip:

Serveer met brood of rijst.

Recept-ID 1298

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

500 g varkensschouder – Water (voldoende om het vlees in een sauspan onder te zetten)

Snijd de varkensschouder in kleine blokjes (3‑4 cm), doe in een pan en voeg water toe. Doe het vlees en het water in een sauspan en breng aan de kook op hoog vuur. Haal het vlees er daarna direct uit. 

2 stelen bleekselderij – 1 ui – 1 knoflookteentje – 1 tl olijfolie

Verhit olie in een andere diepe pan. Snijd de knoflook fijn. Fruit de knoflook aan tot deze gaat geuren, voeg dan de groente toe en bak op middelhoog vuur.

400 ml water – 50 ml Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, Azijn en Yuzusap4 kleine gekookte rode bieten, gesneden in blokjes van 2 cm – 2 laurierblaadjes – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 snufje zwarte peper

Doe het varkensvlees, de rode biet, laurierblaadjes, Kikkoman Ponzu Yuzu en water in een diepe pan. Dek af en laat 1 uur pruttelen. Breng op smaak met Kikkoman Sojasaus en zwarte peper. Garneer met een beetje Italiaanse peterselie.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.