

Varkensstoofvlees met yuzu ponzu
Maak indruk op uw gasten met dit kleurrijke gerecht – pikant varkensvlees met ponzu ontmoet krachtige rode biet in een symfonie van smaken. Sudderend in een pittige saus met yuzu ponzu waarin het vlees perfect gaar wordt. Het laat gegarandeerd een blijvende indruk achter.
Voorbereiding
Stap 1

500 g varkensschouder – Water (voldoende om het vlees in een sauspan onder te zetten)
Snijd de varkensschouder in kleine blokjes (3‑4 cm), doe in een pan en voeg water toe. Doe het vlees en het water in een sauspan en breng aan de kook op hoog vuur. Haal het vlees er daarna direct uit.
Stap 2

2 stelen bleekselderij – 1 ui – 1 knoflookteentje – 1 tl olijfolie
Verhit olie in een andere diepe pan. Snijd de knoflook fijn. Fruit de knoflook aan tot deze gaat geuren, voeg dan de groente toe en bak op middelhoog vuur.
Stap 3

400 ml water – 50 ml Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, Azijn en Yuzusap – 4 kleine gekookte rode bieten, gesneden in blokjes van 2 cm – 2 laurierblaadjes – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 snufje zwarte peper
Doe het varkensvlees, de rode biet, laurierblaadjes, Kikkoman Ponzu Yuzu en water in een diepe pan. Dek af en laat 1 uur pruttelen. Breng op smaak met Kikkoman Sojasaus en zwarte peper. Garneer met een beetje Italiaanse peterselie.
Tip:
Serveer met brood of rijst.
Recept-ID 1298
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer