Warme salade van geroosterde groenten en walnoten

totale tijd 35 min.
15 min. voorbereidingstijd
20 min. kooktijd

Deze gezonde salade van wortelgroenten is perfect voor het herfst- en winterseizoen. De combinatie van warme groenten en gekarameliseerde walnoten met frisse blauwe kaas en sla is een smaaksensatie!

Ingrediënten

2 porties
8 
wortelen
4 
pastinaken
4 
lente-uitjes
 ½ 
bol knoflook
2 eetlepels
olijfolie
2 eetlepels
verse tijm
1 
takje rozemarijn
70 g
walnoten
2 eetlepels
honing
een snuf peper
1 
krop Romeinse sla
70 g
blauwe kaas
Voedingswaarde (per portie): 3558 kJ  /  850 kcal
46 g Vetten
27 g Eiwitten
63 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

8  wortelen – 4  pastinaken – 4  lente-uitjes –  ½  bol knoflook – 2 eetlepels olijfolie – 4 eetlepels Kikkoman Teriyaki Marinade2 eetlepels verse tijm – 1  takje rozemarijn

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de wortels, pastinaken en lente-uitjes in de lengte doormidden en pel de knoflook. Meng alles met de olijfolie en Teriyaki Marinade. Leg op een bakplaat, bestrooi met de gehakte kruiden en bak 20 minuten. Laat lichtjes afkoelen.

Stap 2

70 g walnoten – 2 eetlepels honing – 2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – een snuf peper

Rooster ondertussen de walnoten droog in een koekenpan. Meng de honing met de sojasaus en peper en giet dit over de walnoten. Roer af en toe tot ze gekarameliseerd zijn.

Stap 3

1  krop Romeinse sla – 70 g blauwe kaas

Doe de blaadjes Romeinse sla in een kom en leg de geroosterde groenten en walnoten erop. Bestrooi met blokjes kaas en serveer.

Voor de salade kun je ook veelkleurige wortelen, rode bieten of schorseneren gebruiken en deze samen met de rest van de groenten roosteren.

Recept-ID 1151

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

8  wortelen – 4  pastinaken – 4  lente-uitjes –  ½  bol knoflook – 2 eetlepels olijfolie – 4 eetlepels Kikkoman Teriyaki Marinade2 eetlepels verse tijm – 1  takje rozemarijn

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de wortels, pastinaken en lente-uitjes in de lengte doormidden en pel de knoflook. Meng alles met de olijfolie en Teriyaki Marinade. Leg op een bakplaat, bestrooi met de gehakte kruiden en bak 20 minuten. Laat lichtjes afkoelen.

70 g walnoten – 2 eetlepels honing – 2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – een snuf peper

Rooster ondertussen de walnoten droog in een koekenpan. Meng de honing met de sojasaus en peper en giet dit over de walnoten. Roer af en toe tot ze gekarameliseerd zijn.

1  krop Romeinse sla – 70 g blauwe kaas

Doe de blaadjes Romeinse sla in een kom en leg de geroosterde groenten en walnoten erop. Bestrooi met blokjes kaas en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.