

Warme salade van geroosterde groenten en walnoten
Deze gezonde salade van wortelgroenten is perfect voor het herfst- en winterseizoen. De combinatie van warme groenten en gekarameliseerde walnoten met frisse blauwe kaas en sla is een smaaksensatie!
Voorbereiding
Stap 1

8 wortelen – 4 pastinaken – 4 lente-uitjes – 0,5 bol knoflook – 2 eetlepels olijfolie – 4 eetlepels Kikkoman Teriyaki Marinade – 2 eetlepels verse tijm – 1 takje rozemarijn
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de wortels, pastinaken en lente-uitjes in de lengte doormidden en pel de knoflook. Meng alles met de olijfolie en Teriyaki Marinade. Leg op een bakplaat, bestrooi met de gehakte kruiden en bak 20 minuten. Laat lichtjes afkoelen.
Stap 2

70 g walnoten – 2 eetlepels honing – 2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – een snuf peper
Rooster ondertussen de walnoten droog in een koekenpan. Meng de honing met de sojasaus en peper en giet dit over de walnoten. Roer af en toe tot ze gekarameliseerd zijn.
Stap 3

1 krop Romeinse sla – 70 g blauwe kaas
Doe de blaadjes Romeinse sla in een kom en leg de geroosterde groenten en walnoten erop. Bestrooi met blokjes kaas en serveer.
Voor de salade kun je ook veelkleurige wortelen, rode bieten of schorseneren gebruiken en deze samen met de rest van de groenten roosteren.
Recept-ID 1151
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer