Kikkoman, onmisbaar bij de barbecue. Grill- & BBQ-recepten

07 Januar 2023

Loopt u net als Kikkoman ook warm voor het barbecueseizoen? We hebben goed nieuws: u kunt stoppen met zoeken naar de perfecte BBQ-kruiden! Kikkoman Natuurlijk gebrouwen sojasaus past bij recepten uit verschillende delen van de wereld. U kunt de saus gebruiken voor marinades of als smaakmaker op tafel. Vis en vlees? Gegrilde groenten? Of misschien heerlijke salades en dressings? Deze saus maakt uw BBQ-gerechten nóg lekkerder. Steek dus maar meteen het vuur aan en ontdek onze grillrecepten!

Alles over umami

Droomt u van een heel bijzondere smaak? Wilt u allerlei verschillende soorten gerechten klaarmaken op uw barbecue? De geheime link tussen een verscheidenheid aan smaken van over de hele wereld is… umami! Deze vijfde smaaksensatie brengt de smaak in balans en verdiept de smaak van de diverse andere ingrediënten. Hoewel umami geen specifieke smaak heeft, maakt het de smaak intensiever en garandeert het de beste afwerking en een heerlijk aroma. Overtuigd? Maak dan kennis met onze drie umami-musketiers: 
Kikkoman Natuurlijk gebrouwen sojasaus - met zijn rijke umami-componenten is geschikt voor alle soorten BBQ-gerechten.
Kikkoman Teriyaki-marinade - verwent u met een zoete en hartige smaak en geeft een bijzondere smaak aan uw gegrilde gerechten.
Kikkoman Ponzu Citroen - voegt een heerlijk citrusaroma toe aan sojasaus en garandeert een explosie van frisse smaken.

Mals, sappig, smaakvol vlees

Denk eens aan het ideale vlees: heerlijk mals, sappig en smaakvol. Die droom zou wel eens kunnen uitkomen als u onze marinades uitprobeert. Dankzij het marineren dringt de smaak dieper in het vlees en hierdoor wordt ze rijker en intenser. Marinades versterken ook de smaak van vis en groenten.  Lees gauw verder waarom Kikkoman de perfecte smaakmaker is voor onder meer gegrilde vleesdelicatessen.

BBQ Whisky Rib-eye Steak verrast uw smaakpapillen

Verrassende vis

Er is vis genoeg in de zee, zeggen ze. Wij zeggen: er zijn genoeg heerlijke visrecepten die u zeker eens moet proberen tijdens het barbecueseizoen. Vis smaakt heerlijk als u hem op de barbecue bereidt, vooral als u de vis marineert voor het koken en besprenkelt met de Kikkoman-sauzen voor het opdienen. Sojasaus, Teriyaki Marinade of Ponzu Citroen? Probeer het eens en ontdek uw favoriete smaak. Hier zijn alvast twee smakelijke ideeën voor u.

Geroosterde zalmburger - Verrassend lekker, zo’n burger zonder vlees

Licht en overheerlijk: alles over salades

Gedaan met zware sauzen! Nu kunt u genieten van een grote keuze aan lichtere, maar nog steeds heerlijke dressings en salades. Het maakt niet uit of u vegetariër bent of gewoon niet zo’n grote vleeseter: Kikkoman heeft speciaal voor u creatieve receptideeën uitgewerkt. Wat voor soort salade is perfect bij de barbecue? Knapperig, kleurrijk en verfrissend: kwaliteiten die op geen enkel barbecuefeest mogen ontbreken. 

Onze ideeën passen niet alleen bij gegrild vlees of vis. Onze creatieve en verfrissende dressings met hun unieke smaak stelen altijd de show. Wilt u uw gasten eens echt verrassen op uw barbecuefeest? Nodig dan Kikkoman uit en volg de recepten.

Salade met mango en wortel - Een waaier aan frisse smaken

Alles smaakt beter met boter

De hoofdregel van de Franse keuken is dat alles beter smaakt met boter. Deze filosofie moet vooral worden toegepast tijdens barbecues. Sojasaus, kruiden en boter vormen een perfect trio en passen bij elk gegrild gerecht: vlees, vis of groenten. Zorg dus dat u 10 minuten de tijd heeft om deze topper onder goed gekruide boters klaar te maken.

BBQ-Boter met sojasaus en kruiden - Een heerlijke combinatie van smaken

Tips & tricks voor een geslaagde barbecue

  1. Geef uw barbecue voldoende tijd om op te warmen. 
    Verwarm uw barbecue goed voor. Hij moet zo goed als in brand staan! Voorverwarmen garandeert een betere smaak, een dichtgeschroeide korst en voorkomt dat er eten aan het rooster blijft kleven.
     
  2. Laat het vlees warm worden. 
    Zo’n 20 à 30 minuten voordat u een steak op de barbecue legt, neemt u hem uit de koelkast en laat u hem op kamertemperatuur komen. Als vlees nog maar een klein beetje koud is wanneer het op de barbecue belandt, duurt het minder lang voordat het gaar is. Het effect? Een perfecte medium rare steak.
     
  3. Help de smaak goed doorkomen. 
    Kruid en marineer de gerechten royaal om de smaak naar voren te brengen. Als u liever wat minder zout gebruikt, probeer dan de Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus met minder zout. Deze bevat 43% minder zout, maar de unieke hartige smaak blijft volledig intact! 
     
  4. Probeer eens te karamelliseren. 
    We houden van gegrild eten vanwege de dichtgeschroeide smaak. Draai het vlees of de vis dus maar één keer om, wees geduldig, en probeer eens wat zoete marinades. De sleutel tot de lekkerste karamellisatie is de Teriyaki BBQ-saus met honing.
     
  5. Zorg voor een mooie smaakbalans. 
    Te zoet? Te pikant? Te zout? De zure smaak zorgt voor een geweldig tegenwicht. De zuren maken de saus fris en smaakvol. U kunt wat citroen persen of gewoon Ponzu Lemon proberen: de heerlijke combinatie van sojasaus met een citrusvruchtensmaak.
Wat betekent 'umami'?

Het woord umami is een combinatie van het Japanse woord umai, dat ‘lekker’ of ‘hartig’ betekent, en ‘mi’, dat ‘essentie’ betekent.

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.