

Gegrilde maïskolf met kruiden / Elotes
Dit is typisch streetfood: zoete maïs, die onderweg of als onderdeel van een grotere maaltijd wordt gegeten. Je kan meer specerijen of verse kruiden aan het gerecht toevoegen als je dat lekker vindt.
Voorbereiding
Stap 1
Breng een sauspan met water aan de kook. Verwijder de bladeren, kook de maïskolven 5 minuten voor en giet dan af.
Stap 2
Bestrijk de maïs met 1-2 el teriyakimarinade en laat het marineren terwijl je de grill of grillpan opwarmt. Laat de maïskolven een paar minuten grillen tot ze goudbruin zijn.
Stap 3
Meng mayo met 1 el teriyakimarinade en bestrijk de maïs. Bestrooi het dan met geraspte kaas en kruiden. Je kan extra kruiden toevoegen, zoals peterselie of koriander.
Recept-ID 1060
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer