Barbecue-kipdrumsticks
Barbecue-kipdrumsticks

Barbecue-kipdrumsticks

totale tijd90 min.
15 min.voorbereidingstijd
45 min.marineertijd
30 min.kooktijd

Malse, sappige barbecue-kip met romige limoen- en yoghurtdressing en verse aromatische kruiden.

Ingrediënten

2 porties
4 
kipdrumsticks
3 eetlepels
olijfolie
125 ml
natuurlijke dikke yoghurt
2 eetlepels
appelazijn
3 
teentjes knoflook
3 
cm verse gember
2 eetlepels
tabascosaus naar smaak
 ½ theelepel
kerriepoeder
1 eetlepel
bruine suiker (of honing)

Kruidige limoen-yoghurtdressing

250 ml
natuurlijke dikke yoghurt
1 theelepel
honing
1 eetlepel
limoensap
1 eetlepel
limoenrasp
 ½ bos(je)
verse koriander
Enkele blaadjes verse basilicum
Voedingswaarde (per portie):4496 kJ / 1124 kcal
58 gVetten
105 gEiwitten
41 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Meng de marinade-ingrediënten in een kom: yoghurt, azijn, teriyakimarinade, bruine suiker, geraspte gember, tabasco, kerriepoeder en olijfolie. Meng alles goed door elkaar.

Stap 2

Plet de knoflook met de knoflookpers en voeg toe aan de marinade.

Stap 3

Leg de kip in de marinade en zet opzij om te marineren.

Stap 4

Meng voor de dressing de yoghurt met limoensap en limoenrasp. Voeg de gehakte basilicum, koriander en bruine suiker of honing toe. Meng grondig en zet opzij.

Stap 5

Laat de gemarineerde kip uitlekken en grill op een gematigd heet oppervlak voor ongeveer 15 minuten aan elke kant, waarbij u de kip af en toe omdraait.

Stap 6

Serveer met de yoghurtdressing.

Recept-ID 1113

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Meng de marinade-ingrediënten in een kom: yoghurt, azijn, teriyakimarinade, bruine suiker, geraspte gember, tabasco, kerriepoeder en olijfolie. Meng alles goed door elkaar.

Plet de knoflook met de knoflookpers en voeg toe aan de marinade.

Leg de kip in de marinade en zet opzij om te marineren.

Meng voor de dressing de yoghurt met limoensap en limoenrasp. Voeg de gehakte basilicum, koriander en bruine suiker of honing toe. Meng grondig en zet opzij.

Laat de gemarineerde kip uitlekken en grill op een gematigd heet oppervlak voor ongeveer 15 minuten aan elke kant, waarbij u de kip af en toe omdraait.

Serveer met de yoghurtdressing.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.