Krokant en knapperig met Kikkoman panko – Japanse stijl knapperig paneermeel

23 Februar 2023

[Translate to Niederländisch:]

Met Kikkoman panko – Japanse stijl knapperig paneermeel zijn krokante en knapperige panades en toppings een fluitje van een cent

Het Japanse paneermeel panko is een ware duizendpoot in de keuken als het gaat om koken, bakken of frituren. En Kikkoman panko – Japanse stijl knapperig paneermeel geeft een extra dosis knapperigheid aan verschillende gerechten en recepten. Het wordt gemaakt van een speciaal witbrood zonder korst. Vet en olie worden minder gebonden – en dat zorgt voor de aangename knapperigheid die typisch is voor panko. Panko kan worden gebruikt in plaats van gewoon paneermeel. Bijvoorbeeld als panade voor schnitzels en gepaneerde groenten, als krokante topping voor ovenschotels en lasagne of als bindmiddel voor soepen, sauzen, gehaktballen, vullingen of allerlei soorten deeg. Met Kikkoman panko – Japanse stijl knapperig paneermeel in combinatie met de natuurlijk gebrouwen sojasaus of een van de vele hartige teriyaki-marinades, kunt u allerlei heerlijke gerechten bereiden die knapperig en krokant moeten zijn. En omdat hij niet gekruid is, harmonieert hij ook heel goed met de zoete sojasaus of saus voor rijst / Sucrée van Kikkoman en past hij uitstekend bij zoete gerechten zoals gefrituurde desserts, crumbles of taartbodems.

Sappige cordon bleu goudbruin gepaneerd met panko

In dit heerlijke recept verandert een verse kipfilet in een sappige cordon bleu. De met ham en kaas gevulde filet wordt eerst in bloem en ei gewenteld en vervolgens in Kikkoman panko – Japanse stijl knapperig paneermeel. Hierdoor ontstaat een bijzonder krokante panade wanneer de kipfilet op de juiste temperatuur goudbruin wordt gebakken. Kikkoman heeft er een heerlijke uiensaus bij gemaakt, die een subtiel zoet accent krijgt door de teriyaki barbecuesaus met honing.

Aardappel-uien-room-gratin vers uit de oven

De vegetarische gratin van aardappelen, maïs, uien en suikererwten krijgt door een topping van Kikkoman panko – Japanse stijl knapperig paneermeel een heerlijk knapperig korstje. De aardappelen worden even voorgekookt in een mengsel van room, havermelk en natuurlijk gebrouwen sojasaus, de uien krijgen een milde zoetheid door de teriyaki barbecuesaus met honing. Het resultaat is een aardappelgratin die niet alleen als bijgerecht overtuigt, maar ook als vegetarisch hoofdgerecht.

Gebakken courgettes met garnalen en panko-korstje

Courgette, kerstomaten, peterselie en garnalen vormen de kleurrijke mix die dit recept zo bijzonder maakt. Het vruchtvlees van de courgette wordt eruit gesneden, gebakken met de garnalen, tomaten en peterselie en even aan de kook gebracht met room. Zo ontstaat de kleurrijke vulling, die wordt gegaard in de oven. Voor de nodige knapperigheid on top zorgt een mix van Parmezanse kaas en Kikkoman panko – Japanse stijl knapperig paneermeel.

Gepocheerde kabeljauw meets krokante panko-botersaus

Visliefhebbers opgelet! In dit recept wordt verse kabeljauwfilet niet alleen geserveerd met aardappelen, wortelen, broccoli en gele paprika, maar ook nog eens verfijnd met een heerlijke panko-botersaus. Een mix van sjalotjes, peterselie, citroensap en natuurlijk gebrouwen sojasaus zorgt voor de bijzondere smaak van de botersaus. En dankzij de geroosterde Kikkoman panko krijgt het gerecht zijn perfecte consistentie.

Aubergine- en courgetteplakjes gevuld met groenten en panko

Dit aubergine- en courgetterecept is een waar genot voor elke fijnproever. De vulling van lente-uitjes, kipgehakt en tofu krijgt een licht krokantje door Kikkoman panko – Japanse stijl knapperig paneermeel. Verfijnd met teriyaki barbecuesaus met honing wordt de vulling over de aubergine- en courgetteplakjes gegoten. De plakjes aubergine en courgette worden dichtgeklapt, aan beide kanten gebakken en geserveerd met gebakken shiitake.

Groentekroketten met verrassingseffect

Broccoli, bloemkool, champignons of tomaten, dat zijn de ingrediënten voor deze heerlijke groentekroketten die pas bij het eten hun volle smaak volledig ontplooien. Mooi verpakt in een coating van aardappelpuree en Kikkoman panko – Japanse stijl knapperig paneermeel worden de groenten eerst goudbruin gebakken alvorens ze met een fruitige tomatensaus te serveren. Laat u verrassen!

Chocolade cheesecake met krokante taartbodem en topping

Boter, suiker, gemalen amandelen en Kikkoman panko – Japanse stijl knapperig paneermeel, dat is alles wat u nodig hebt om deze krokante taartbodem te bereiden. Daar bovenop komt een romige cheesecakevulling gevuld met lekkere chocoladestukjes. En on top: een mix van gemalen amandelen en Kikkoman panko. Een echte traktatie voor zoetekauwen.

Gebakken banaan met garnering van ijs en chocolade- of karamelsaus

Wentel een banaan in een mengsel van bloem, kaneel en Kikkoman panko en bak even in de koekenpan. Serveer met zelfgemaakte chocolade- of karamelsaus, een bolletje vanille-ijs en munt en je hebt een geweldig dessert.

Wist u dit al?

Kikkoman Panko – Japanse stijl knapperig paneermeel wordt gemaakt van een speciaal witbrood zonder korst. De kleine, fijne vlokken binden vet en olie niet zo sterk en zorgen er daarom voor dat gerechten lichter en krokanter smaken.

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.