

Knapperige bananen met vanille-ijs en chocolade- of karamelsaus
Voorbereiding
Stap 1
Schil de bananen, halveer ze in de lengte en dan dwars. Meng bloem en kaneel en doe dit in een diep bord. Klop de eieren los in een ander diep bord en doe ook de panko in een diep bord.
Stap 2
Wentel de bananen eerst in het bloem-kaneel mengsel, dan in het losgeklopte ei en vervolgens in de panko.
Stap 3
Verhit de olie, bak de bananenstukjes goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Was en droog de muntblaadjes.
Stap 4
Breek voor de chocoladesaus de chocolade in stukken en smelt deze au bain-marie. Voeg slagroom en sojasaus toe en verwarm deze mee. Of: verwarm voor de karamelsaus de suiker in een pan, laat smelten en gelijkmatig bruin worden; roer regelmatig om. Voeg de boter toe en roer totdat deze is opgelost. Voeg de slagroom en sojasaus toe en roer het geheel tot een gladde saus.
Stap 5
Schik de bananen met de chocolade- of karamelsaus en het ijs op bordjes, garneer ze met munt en eventueel met verse bessen en serveer.
Tip
In plaats van de Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus smaakt ook de zoete sojasaus hier goed bij.
Recept-ID 846
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer