Regenboogsalade met misodressing
Regenboogsalade met misodressing

Regenboogsalade met misodressing

totale tijd 15 min.
15 min. voorbereidingstijd

Een kleurrijke salade van knapperige kool, appel en peer in een pittige misodressing met Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus – fris en ideaal voor de lunch thuis of op kantoor.

Ingrediënten

2 porties
100 g
spitskool
160 g
rode kool
120 g
verse rode biet
2 
wortelen
50 g
radijs
1 
kleine rode appel
1 
kleine rode peer
1 tl
miso
2 el
appelazijn
2 tl
lijnzaadolie
Versgemalen peper
2 tl
lijnzaad (eventueel fijngemalen)
2 el
water
200 g
korrelige roomkaas
Voedingswaarde (per portie):1.127 kJ / 270 kcal
9,2 gVetten
14,7 gEiwitten
31 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

100 g spitskool – 160 g rode kool – 120 g verse rode biet – 2  wortelen – 50 g radijs – 1  kleine rode appel – 1  kleine rode peer

Rasp de spitskool, rode kool, rode biet en wortelen apart grof. Snijd de radijsjes in plakjes en snijd de appel en peer eerst in partjes en vervolgens in plakjes.

Stap 2

1 tl miso – 2 el appelazijn – 2 tl lijnzaadolie – 2 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus1 tl Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden – Versgemalen peper – 2 tl lijnzaad (eventueel fijngemalen) – 2 el water

Voor de dressing: klop de miso met 2 el water, de azijn, olie, Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus en Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden en breng op smaak met peper. Rooster het lijnzaad in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag.

Stap 3

200 g korrelige roomkaas

Schik de salade als volgt in een hoge slakom: dressing, rode kool, appel, wortel, radijs, spitskool, rode biet, peer, roomkaas en lijnzaad. Sluit de kom af en schud kort voor het serveren om de dressing te verdelen. Je kunt de salade ook in kommen serveren.

Tip

De salade kan de dag van tevoren worden bereid en in de koelkast worden bewaard. Het is het beste om de roomkaas apart te verpakken of de salade direct in een saladekom met twee compartimenten te doen.

Recept-ID 1584

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

100 g spitskool – 160 g rode kool – 120 g verse rode biet – 2 wortelen – 50 g radijs – 1 kleine rode appel – 1 kleine rode peer

Rasp de spitskool, rode kool, rode biet en wortelen apart grof. Snijd de radijsjes in plakjes en snijd de appel en peer eerst in partjes en vervolgens in plakjes.

1 tl miso – 2 el appelazijn – 2 tl lijnzaadolie – 2 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus1 tl Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden – Versgemalen peper – 2 tl lijnzaad (eventueel fijngemalen) – 2 el water

Voor de dressing: klop de miso met 2 el water, de azijn, olie, Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus en Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden en breng op smaak met peper. Rooster het lijnzaad in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag.

200 g korrelige roomkaas

Schik de salade als volgt in een hoge slakom: dressing, rode kool, appel, wortel, radijs, spitskool, rode biet, peer, roomkaas en lijnzaad. Sluit de kom af en schud kort voor het serveren om de dressing te verdelen. Je kunt de salade ook in kommen serveren.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.