

Regenboogsalade met misodressing
Een kleurrijke salade van knapperige kool, appel en peer in een pittige misodressing met Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus – fris en ideaal voor de lunch thuis of op kantoor.
Voorbereiding
Stap 1

100 g spitskool – 160 g rode kool – 120 g verse rode biet – 2 wortelen – 50 g radijs – 1 kleine rode appel – 1 kleine rode peer
Rasp de spitskool, rode kool, rode biet en wortelen apart grof. Snijd de radijsjes in plakjes en snijd de appel en peer eerst in partjes en vervolgens in plakjes.
Stap 2

1 tl miso – 2 el appelazijn – 2 tl lijnzaadolie – 2 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus – 1 tl Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden – Versgemalen peper – 2 tl lijnzaad (eventueel fijngemalen) – 2 el water
Voor de dressing: klop de miso met 2 el water, de azijn, olie, Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus en Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden en breng op smaak met peper. Rooster het lijnzaad in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag.
Stap 3

200 g korrelige roomkaas
Schik de salade als volgt in een hoge slakom: dressing, rode kool, appel, wortel, radijs, spitskool, rode biet, peer, roomkaas en lijnzaad. Sluit de kom af en schud kort voor het serveren om de dressing te verdelen. Je kunt de salade ook in kommen serveren.
Tip
De salade kan de dag van tevoren worden bereid en in de koelkast worden bewaard. Het is het beste om de roomkaas apart te verpakken of de salade direct in een saladekom met twee compartimenten te doen.
Recept-ID 1584
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer