Rucolasalade met meloen en prosciutto
Rucolasalade met meloen en prosciutto

Rucolasalade met meloen en prosciutto

totale tijd 15 min.
15 min. voorbereidingstijd

Deze zomerse salade combineert zoete meloen met romige gorgonzola, pittige prosciutto en peperige rucola. Een dressing van olijfolie, honing en Kikkoman Sojasaus Minder Zout zorgt voor een umami-smaak. Perfect voor een lichte lunch of een stijlvol voorgerecht.

Ingrediënten

2 porties
1 
rijpe meloen
100 g
gorgonzola
100 g
prosciutto crudo
30 g
rucola
2 el
olijfolie
1 el
balsamicoazijn
1 tl
honing
1 snufje
peper
1 el
balsamicoglazuur
Voedingswaarde (per portie):984 kJ / 235 kcal
15 gVetten
10 gEiwitten
13 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

1  rijpe meloen

Snijd de meloen doormidden en verwijder de pitten. Gebruik een meloenbolletjeslepel om bolletjes te maken of snijd de meloen in blokjes. Doe de meloen in een kom.

Stap 2

100 g gorgonzola – 100 g prosciutto crudo – 30 g rucola

Snijd de gorgonzola in stukjes en scheur de prosciutto in kleinere stukjes. Was en droog de rucola. Doe alles in de kom met de meloen en meng voorzichtig.

Stap 3

2 el olijfolie – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout1 el balsamicoazijn – 1 tl honing – 1 snufje peper – 1 el balsamicoglazuur

Meng in een kleine kom de olijfolie, Kikkoman Sojasaus Minder Zout, azijn, honing en peper. Giet de dressing over de salade en meng opnieuw. Serveer de salade in de uitgeholde meloenhelften en besprenkel met de balsamicoglazuur.

Recept-ID 1579

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

1 rijpe meloen

Snijd de meloen doormidden en verwijder de pitten. Gebruik een meloenbolletjeslepel om bolletjes te maken of snijd de meloen in blokjes. Doe de meloen in een kom.

100 g gorgonzola – 100 g prosciutto crudo – 30 g rucola

Snijd de gorgonzola in stukjes en scheur de prosciutto in kleinere stukjes. Was en droog de rucola. Doe alles in de kom met de meloen en meng voorzichtig.

2 el olijfolie – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout1 el balsamicoazijn – 1 tl honing – 1 snufje peper – 1 el balsamicoglazuur

Meng in een kleine kom de olijfolie, Kikkoman Sojasaus Minder Zout, azijn, honing en peper. Giet de dressing over de salade en meng opnieuw. Serveer de salade in de uitgeholde meloenhelften en besprenkel met de balsamicoglazuur.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.