

Rodekoolsalade met cashewnoten & erwten
Deze rodekoolsalade met groenten heeft een krachtige smaak en is kleurrijk. Hij wordt gegarneerd met cashewnoten, zwarte sesamzaadjes en verse koriander, en wordt afgewerkt met een romige dressing met Kikkoman Kimchi Chilisaus en sesamolie.
Ingrediënten
Salade:
Dressing:
Extra:
Voorbereiding
Stap 1

150 g rode kool – 1 snufje zout – 80 g wortel – 80 g rode paprika – 80 g peultjes – 1 gesnipperde lente-ui, inclusief het groene gedeelte – 20 g radijskiemen – 2 el gehakte verse koriander
Snijd de rode kool fijn, bestrooi met zout en kneed zachtjes met je handen om het wat zachter te maken. Schil de wortel en snijd deze in juliennereepjes. Snijd de rode paprika in dunne reepjes en snijd de peultjes schuin in kleinere stukjes. Doe de groenten in een kom en voeg de gesneden lente-ui, radijskiemen en koriander toe. Meng alles goed door elkaar.
Stap 2

1 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi – 1 el versgeperst mandarijnsap – 1 el pindakaas – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 1 tl ahornsiroop – 1 tl Kikkoman Smaakverfijner voor Sushirijst (125ml) – ½ el water – 20 g cashewnoten – 2 tl zwarte sesamzaadjes
Meng in een aparte kom de ingrediënten voor de dressing: Kikkoman Kimchi Chilisaus, mandarijnsap, pindakaas, Kikkoman Sesamolie, ahornsiroop, Kikkoman Smaakverfijner voor Sushirijst en water. Giet de dressing over de salade en meng goed. Rooster de cashewnoten in een droge pan, laat ze afkoelen en hak ze fijn. Bestrooi de salade met de cashewnoten en zwarte sesamzaadjes en serveer.
Tip
Je kunt ook gele of groene paprika gebruiken in plaats van rode. Rode kool kan worden vervangen door witte kool.
Recept-ID 1583
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer