Rodekoolsalade met cashewnoten & erwten
Rodekoolsalade met cashewnoten & erwten

Rodekoolsalade met cashewnoten & erwten

totale tijd 15 min.
15 min. voorbereidingstijd

Deze rodekoolsalade met groenten heeft een krachtige smaak en is kleurrijk. Hij wordt gegarneerd met cashewnoten, zwarte sesamzaadjes en verse koriander, en wordt afgewerkt met een romige dressing met Kikkoman Kimchi Chilisaus en sesamolie.

Ingrediënten

2 porties

Salade:

150 g
rode kool
1 snufje
zout
80 g
wortel
80 g
rode paprika
80 g
peultjes
1 
gesnipperde lente-ui, inclusief het groene gedeelte
20 g
radijskiemen
2 el
gehakte verse koriander

Dressing:

1 el
versgeperst mandarijnsap
1 el
pindakaas
1 tl
ahornsiroop
 ½ el
water

Extra:

20 g
cashewnoten
2 tl
zwarte sesamzaadjes
Voedingswaarde (per portie):1.086 kJ / 258 kcal
16 gVetten
8 gEiwitten
24 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

150 g rode kool – 1 snufje zout – 80 g wortel – 80 g rode paprika – 80 g peultjes – 1  gesnipperde lente-ui, inclusief het groene gedeelte – 20 g radijskiemen – 2 el gehakte verse koriander

Snijd de rode kool fijn, bestrooi met zout en kneed zachtjes met je handen om het wat zachter te maken. Schil de wortel en snijd deze in juliennereepjes. Snijd de rode paprika in dunne reepjes en snijd de peultjes schuin in kleinere stukjes. Doe de groenten in een kom en voeg de gesneden lente-ui, radijskiemen en koriander toe. Meng alles goed door elkaar.

Stap 2

1 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi1 el versgeperst mandarijnsap – 1 el pindakaas – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 tl ahornsiroop – 1 tl Kikkoman Smaakverfijner voor Sushirijst (125ml) ½ el water – 20 g cashewnoten – 2 tl zwarte sesamzaadjes

Meng in een aparte kom de ingrediënten voor de dressing: Kikkoman Kimchi Chilisaus, mandarijnsap, pindakaas, Kikkoman Sesamolie, ahornsiroop, Kikkoman Smaakverfijner voor Sushirijst en water. Giet de dressing over de salade en meng goed. Rooster de cashewnoten in een droge pan, laat ze afkoelen en hak ze fijn. Bestrooi de salade met de cashewnoten en zwarte sesamzaadjes en serveer.

Tip

Je kunt ook gele of groene paprika gebruiken in plaats van rode. Rode kool kan worden vervangen door witte kool.

Recept-ID 1583

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

150 g rode kool – 1 snufje zout – 80 g wortel – 80 g rode paprika – 80 g peultjes – 1 gesnipperde lente-ui, inclusief het groene gedeelte – 20 g radijskiemen – 2 el gehakte verse koriander

Snijd de rode kool fijn, bestrooi met zout en kneed zachtjes met je handen om het wat zachter te maken. Schil de wortel en snijd deze in juliennereepjes. Snijd de rode paprika in dunne reepjes en snijd de peultjes schuin in kleinere stukjes. Doe de groenten in een kom en voeg de gesneden lente-ui, radijskiemen en koriander toe. Meng alles goed door elkaar.

1 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi1 el versgeperst mandarijnsap – 1 el pindakaas – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 tl ahornsiroop – 1 tl Kikkoman Smaakverfijner voor Sushirijst (125ml) ½ el water – 20 g cashewnoten – 2 tl zwarte sesamzaadjes

Meng in een aparte kom de ingrediënten voor de dressing: Kikkoman Kimchi Chilisaus, mandarijnsap, pindakaas, Kikkoman Sesamolie, ahornsiroop, Kikkoman Smaakverfijner voor Sushirijst en water. Giet de dressing over de salade en meng goed. Rooster de cashewnoten in een droge pan, laat ze afkoelen en hak ze fijn. Bestrooi de salade met de cashewnoten en zwarte sesamzaadjes en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.