

Courgette-, bonen- en auberginesalade
Deze courgette-, azukiboon- en halloumisalade met een warme auberginevinaigrette op basis van Kikkoman Ponzu Citroen is perfect voor de lunch, als gezond tussendoortje op kantoor of voor een tuinfeestje. Fris, lekker en snel klaar.
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1

1 gele courgette – 1 groene courgette – 150 g azukibonen (uit blik) – 1 el Kikkoman Saus Gebaseerd Op Sojasaus En Sesamolie Voor Poke-Stijl Vissalade – 1 biologische limoen
Snijd de courgette in de lengte in plakjes of reepjes. Marineer de azukibonen in de Kikkoman Pokesaus. Snijd de limoen in acht partjes.
Stap 2

½ kleine aubergine – 1 kleine sjalot – 1 klein teentje knoflook – 2 el olijfolie – 2 el lichte balsamicoazijn – 2 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof – 2 el lijnzaadolie – Versgemalen peper
Snijd de aubergine en sjalot in kleine blokjes en hak de knoflook fijn. Verhit 1 el olijfolie en bak de aubergine, sjalot en knoflook goudbruin. Blus af met de azijn en de Kikkoman Ponzu Citroen. Roer de lijnzaadolie erdoor en breng op smaak met peper.
Stap 3

125 g halloumi – 1 klein bosje peterselie – Chilivlokken, naar smaak – Partjes limoen uit stap 1
Snijd de halloumi in plakjes van ongeveer 1 cm dik en bak deze in een koekenpan met antiaanbaklaag in de resterende verwarmde olie in ongeveer 4 minuten aan elke kant goudbruin. Was de peterselie, dep deze droog en pluk de blaadjes. Leg de courgetteplakjes in kommen, garneer met de bonen en besprenkel met de lauwwarme dressing. Leg de halloumi, peterselie en limoenpartjes uit stap 1 erop en serveer direct, want halloumi smaakt het beste als het warm is. Bestrooi met chilivlokken naar smaak.
Tip
In plaats van azukibonen kun je ook andere peulvruchten zoals linzen, edamame, kikkererwten of andere bonen gebruiken in deze salade.
Recept-ID 1585
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer