Courgette-, bonen- en auberginesalade
Courgette-, bonen- en auberginesalade

Courgette-, bonen- en auberginesalade

totale tijd 20 min.
10 min. voorbereidingstijd
10 min. kooktijd

Deze courgette-, azukiboon- en halloumisalade met een warme auberginevinaigrette op basis van Kikkoman Ponzu Citroen is perfect voor de lunch, als gezond tussendoortje op kantoor of voor een tuinfeestje. Fris, lekker en snel klaar.

Ingrediënten

2 porties
1 
gele courgette
1 
groene courgette
150 g
azukibonen (uit blik)
1 
biologische limoen
 ½ 
kleine aubergine
1 
kleine sjalot
1 
klein teentje knoflook
2 el
olijfolie
2 el
lichte balsamicoazijn
2 el
lijnzaadolie
Versgemalen peper
125 g
halloumi
1 
klein bosje peterselie
Chilivlokken, naar smaak
Voedingswaarde (per portie):2.672 kJ / 638 kcal
32,6 gVetten
34,3 gEiwitten
44,3 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

1  gele courgette – 1  groene courgette – 150 g azukibonen (uit blik) – 1 el Kikkoman Saus Gebaseerd Op Sojasaus En Sesamolie Voor Poke-Stijl Vissalade1  biologische limoen

Snijd de courgette in de lengte in plakjes of reepjes. Marineer de azukibonen in de Kikkoman Pokesaus. Snijd de limoen in acht partjes.

Stap 2

 ½  kleine aubergine – 1  kleine sjalot – 1  klein teentje knoflook – 2 el olijfolie – 2 el lichte balsamicoazijn – 2 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof2 el lijnzaadolie – Versgemalen peper

Snijd de aubergine en sjalot in kleine blokjes en hak de knoflook fijn. Verhit 1 el olijfolie en bak de aubergine, sjalot en knoflook goudbruin. Blus af met de azijn en de Kikkoman Ponzu Citroen. Roer de lijnzaadolie erdoor en breng op smaak met peper.

Stap 3

125 g halloumi – 1  klein bosje peterselie – Chilivlokken, naar smaak – Partjes limoen uit stap 1

Snijd de halloumi in plakjes van ongeveer 1 cm dik en bak deze in een koekenpan met antiaanbaklaag in de resterende verwarmde olie in ongeveer 4 minuten aan elke kant goudbruin. Was de peterselie, dep deze droog en pluk de blaadjes. Leg de courgetteplakjes in kommen, garneer met de bonen en besprenkel met de lauwwarme dressing. Leg de halloumi, peterselie en limoenpartjes uit stap 1 erop en serveer direct, want halloumi smaakt het beste als het warm is. Bestrooi met chilivlokken naar smaak.

Tip

In plaats van azukibonen kun je ook andere peulvruchten zoals linzen, edamame, kikkererwten of andere bonen gebruiken in deze salade.

Recept-ID 1585

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

1 gele courgette – 1 groene courgette – 150 g azukibonen (uit blik) – 1 el Kikkoman Saus Gebaseerd Op Sojasaus En Sesamolie Voor Poke-Stijl Vissalade1 biologische limoen

Snijd de courgette in de lengte in plakjes of reepjes. Marineer de azukibonen in de Kikkoman Pokesaus. Snijd de limoen in acht partjes.

½ kleine aubergine – 1 kleine sjalot – 1 klein teentje knoflook – 2 el olijfolie – 2 el lichte balsamicoazijn – 2 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof2 el lijnzaadolie – Versgemalen peper

Snijd de aubergine en sjalot in kleine blokjes en hak de knoflook fijn. Verhit 1 el olijfolie en bak de aubergine, sjalot en knoflook goudbruin. Blus af met de azijn en de Kikkoman Ponzu Citroen. Roer de lijnzaadolie erdoor en breng op smaak met peper.

125 g halloumi – 1 klein bosje peterselie – Chilivlokken, naar smaak – Partjes limoen uit stap 1

Snijd de halloumi in plakjes van ongeveer 1 cm dik en bak deze in een koekenpan met antiaanbaklaag in de resterende verwarmde olie in ongeveer 4 minuten aan elke kant goudbruin. Was de peterselie, dep deze droog en pluk de blaadjes. Leg de courgetteplakjes in kommen, garneer met de bonen en besprenkel met de lauwwarme dressing. Leg de halloumi, peterselie en limoenpartjes uit stap 1 erop en serveer direct, want halloumi smaakt het beste als het warm is. Bestrooi met chilivlokken naar smaak.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.