Broccolisalade met boerenkool en feta
Broccolisalade met boerenkool en feta

Broccolisalade met boerenkool en feta

totale tijd 15 min.
12 min. voorbereidingstijd
3 min. kooktijd

Een heerlijke en gezonde wintersalade boordevol vitamines, afgewerkt met een pittige dressing, aromatische bessen en romige feta voor een beetje verwennerij. Boerenkool heeft nog nooit zo lekker gesmaakt, en amandelen en pijnboompitten zorgen voor extra crunch.

Ingrediënten

2 porties
80 g
verse boerenkool (of ijsbergsla, lollo bionda, batavia, romaine sla)
250 g
broccoliroosjes
2 
wortelen
 ½ 
kleine rode chilipeper
1 el
rode wijnazijn
1 tl
Dijon-mosterd
1 tl
agavesiroop (of honing, ahornsiroop, bruine suiker)
versgemalen peper
20 g
amandelschilfers
20 g
pijnboompitten
100 g
feta (of geitenkaas)
125 g
gemengde bessen, bijv. frambozen, bramen, bosbessen, rode bessen (afhankelijk van het seizoen)
Enkele muntblaadjes
Voedingswaarde (per portie):1.967 kJ / 473 kcal
31,3 gVetten
20,5 gEiwitten
25,5 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

80 g verse boerenkool (of ijsbergsla, lollo bionda, batavia, romaine sla) – 250 g broccoliroosjes – 2  wortelen

Snijd de boerenkool fijn en rasp de broccoli en wortelen heel fijn.

Stap 2

 ½  kleine rode chilipeper – 3 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof2 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 el rode wijnazijn – 1 tl Dijon-mosterd – 1 tl agavesiroop (of honing, ahornsiroop, bruine suiker) – versgemalen peper

Hak de chilipeper fijn, klop deze met de Kikkoman Ponzu Citroen, Kikkoman Sesamolie, azijn, mosterd en agavesiroop en breng op smaak met peper. Meng de dressing met de boerenkool, broccoli en wortelen.

Stap 3

20 g amandelschilfers – 20 g pijnboompitten – 100 g feta (of geitenkaas)

Rooster de amandelschilfers en pijnboompitten in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag in ongeveer 3 minuten goudbruin. Verkruimel de feta.

Stap 4

125 g gemengde bessen, bijv. frambozen, bramen, bosbessen, rode aalbessen (afhankelijk van het seizoen) – Enkele muntblaadjes

Verdeel de salade over kommen of diepe borden en garneer met het amandel-pijnboompittenmengsel, de feta, de bessen en de munt. Serveer direct.

Tip

Deze salade is ook heerlijk met plakjes perzik of nectarine en partjes bloedsinaasappel in plaats van bessen. Serveer met volkorenbrood of brood met zaden en een kwark- of roomkaasdip voor een meer vullende maaltijd.

Recept-ID 1586

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

80 g verse boerenkool (of ijsbergsla, lollo bionda, batavia, romaine sla) – 250 g broccoliroosjes – 2 wortelen

Snijd de boerenkool fijn en rasp de broccoli en wortelen heel fijn.

½ kleine rode chilipeper – 3 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof2 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 el rode wijnazijn – 1 tl Dijon-mosterd – 1 tl agavesiroop (of honing, ahornsiroop, bruine suiker) – versgemalen peper

Hak de chilipeper fijn, klop deze met de Kikkoman Ponzu Citroen, Kikkoman Sesamolie, azijn, mosterd en agavesiroop en breng op smaak met peper. Meng de dressing met de boerenkool, broccoli en wortelen.

20 g amandelschilfers – 20 g pijnboompitten – 100 g feta (of geitenkaas)

Rooster de amandelschilfers en pijnboompitten in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag in ongeveer 3 minuten goudbruin. Verkruimel de feta.

125 g gemengde bessen, bijv. frambozen, bramen, bosbessen, rode aalbessen (afhankelijk van het seizoen) – Enkele muntblaadjes

Verdeel de salade over kommen of diepe borden en garneer met het amandel-pijnboompittenmengsel, de feta, de bessen en de munt. Serveer direct.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.