

Broccolisalade met boerenkool en feta
Een heerlijke en gezonde wintersalade boordevol vitamines, afgewerkt met een pittige dressing, aromatische bessen en romige feta voor een beetje verwennerij. Boerenkool heeft nog nooit zo lekker gesmaakt, en amandelen en pijnboompitten zorgen voor extra crunch.
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1

80 g verse boerenkool (of ijsbergsla, lollo bionda, batavia, romaine sla) – 250 g broccoliroosjes – 2 wortelen
Snijd de boerenkool fijn en rasp de broccoli en wortelen heel fijn.
Stap 2

½ kleine rode chilipeper – 3 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof – 2 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 1 el rode wijnazijn – 1 tl Dijon-mosterd – 1 tl agavesiroop (of honing, ahornsiroop, bruine suiker) – versgemalen peper
Hak de chilipeper fijn, klop deze met de Kikkoman Ponzu Citroen, Kikkoman Sesamolie, azijn, mosterd en agavesiroop en breng op smaak met peper. Meng de dressing met de boerenkool, broccoli en wortelen.
Stap 3

20 g amandelschilfers – 20 g pijnboompitten – 100 g feta (of geitenkaas)
Rooster de amandelschilfers en pijnboompitten in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag in ongeveer 3 minuten goudbruin. Verkruimel de feta.
Stap 4
125 g gemengde bessen, bijv. frambozen, bramen, bosbessen, rode aalbessen (afhankelijk van het seizoen) – Enkele muntblaadjes
Verdeel de salade over kommen of diepe borden en garneer met het amandel-pijnboompittenmengsel, de feta, de bessen en de munt. Serveer direct.
Tip
Deze salade is ook heerlijk met plakjes perzik of nectarine en partjes bloedsinaasappel in plaats van bessen. Serveer met volkorenbrood of brood met zaden en een kwark- of roomkaasdip voor een meer vullende maaltijd.
Recept-ID 1586
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer