

Linzensalade met dadels en citrusdressing
Deze lichte maar toch vullende salade, geïnspireerd op de Marokkaanse keuken, bestaat uit zwarte linzen, knapperige groenten, zoete dadels en aromatische kruiden, overgoten met een citrusdressing met Kikkoman Ponzu Citroen. Een perfect voorgerecht of bijgerecht, boordevol eiwitten, textuur en smaak.
Ingrediënten
Salade:
Dressing:
Extra:
Voorbereiding
Stap 1

80 g wortel – 50 g verse komkommer – 50 g bleekselderij – 40 g rode ui – 150 g gekookte zwarte linzen – 2 el chili-olijfolie – 2 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof – 1 el versgeperst sinaasappelsap – ½ tl versgeraspte sinaasappelschil – 1 ½ tl ahornsiroop – 1 klein teentje knoflook, fijngehakt – 1 snufje kaneel – 1 snufje gemalen komijn – 1 snufje versgemalen rode peper
Schil de wortel en snijd deze in reepjes. Snijd de komkommer en selderij in plakjes en snijd de ui in dunne reepjes. Meng de groenten met de linzen. Meng in een aparte kom de olijfolie met de Kikkoman Ponzu Citroen, sinaasappelsap en sinaasappelrasp, ahornsiroop, knoflook, kaneel, komijn en rode peper tot een dressing.
Stap 2

15 g amandelen – 30 g gedroogde dadels – ½ el gehakte koriander – ½ el gehakte munt – 1 ½ el granaatappelpitjes
Rooster de amandelen in een droge pan, laat ze afkoelen en hak ze fijn. Snijd de dadels in plakjes en voeg ze samen met de gehakte koriander en munt toe aan de salade. Besprenkel met de dressing uit stap 1 en meng alles goed door elkaar. Bestrooi met de gehakte amandelen en granaatappelpitjes.
Tip
Je kunt de salade 20 minuten voor het serveren maken, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Voor een nieuwe twist kun je de zwarte linzen vervangen door groene of rode linzen.
Recept-ID 1582
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer