Linzensalade met dadels en citrusdressing
Linzensalade met dadels en citrusdressing

Linzensalade met dadels en citrusdressing

totale tijd 15 min.
15 min. voorbereidingstijd

Deze lichte maar toch vullende salade, geïnspireerd op de Marokkaanse keuken, bestaat uit zwarte linzen, knapperige groenten, zoete dadels en aromatische kruiden, overgoten met een citrusdressing met Kikkoman Ponzu Citroen. Een perfect voorgerecht of bijgerecht, boordevol eiwitten, textuur en smaak.

Ingrediënten

2 porties

Salade:

80 g
wortel
50 g
verse komkommer
50 g
bleekselderij
40 g
rode ui
150 g
gekookte zwarte linzen

Dressing:

2 el
olijfolie met chilipeper
1 el
versgeperst sinaasappelsap
 ½ tl
versgeraspte sinaasappelschil
1 ½ tl
ahornsiroop
1 
klein teentje knoflook, fijngehakt
1 snufje
kaneel
1 snufje
gemalen komijn
1 snufje
versgemalen rode peper

Extra:

15 g
amandelen
30 g
gedroogde dadels
 ½ el
gehakte koriander
 ½ el
gehakte munt
1 ½ el
granaatappelpitjes
Voedingswaarde (per portie):1.377 kJ / 329 kcal
15 gVetten
10 gEiwitten
38 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

80 g wortel – 50 g verse komkommer – 50 g bleekselderij – 40 g rode ui – 150 g gekookte zwarte linzen – 2 el chili-olijfolie – 2 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof1 el versgeperst sinaasappelsap –  ½ tl versgeraspte sinaasappelschil – 1 ½ tl ahornsiroop – 1  klein teentje knoflook, fijngehakt – 1 snufje kaneel – 1 snufje gemalen komijn – 1 snufje versgemalen rode peper

Schil de wortel en snijd deze in reepjes. Snijd de komkommer en selderij in plakjes en snijd de ui in dunne reepjes. Meng de groenten met de linzen. Meng in een aparte kom de olijfolie met de Kikkoman Ponzu Citroen, sinaasappelsap en sinaasappelrasp, ahornsiroop, knoflook, kaneel, komijn en rode peper tot een dressing.

Stap 2

15 g amandelen – 30 g gedroogde dadels –  ½ el gehakte koriander –  ½ el gehakte munt – 1 ½ el granaatappelpitjes

Rooster de amandelen in een droge pan, laat ze afkoelen en hak ze fijn. Snijd de dadels in plakjes en voeg ze samen met de gehakte koriander en munt toe aan de salade. Besprenkel met de dressing uit stap 1 en meng alles goed door elkaar. Bestrooi met de gehakte amandelen en granaatappelpitjes.

Tip

Je kunt de salade 20 minuten voor het serveren maken, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Voor een nieuwe twist kun je de zwarte linzen vervangen door groene of rode linzen.

Recept-ID 1582

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

80 g wortel – 50 g verse komkommer – 50 g bleekselderij – 40 g rode ui – 150 g gekookte zwarte linzen – 2 el chili-olijfolie – 2 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof1 el versgeperst sinaasappelsap – ½ tl versgeraspte sinaasappelschil – 1 ½ tl ahornsiroop – 1 klein teentje knoflook, fijngehakt – 1 snufje kaneel – 1 snufje gemalen komijn – 1 snufje versgemalen rode peper

Schil de wortel en snijd deze in reepjes. Snijd de komkommer en selderij in plakjes en snijd de ui in dunne reepjes. Meng de groenten met de linzen. Meng in een aparte kom de olijfolie met de Kikkoman Ponzu Citroen, sinaasappelsap en sinaasappelrasp, ahornsiroop, knoflook, kaneel, komijn en rode peper tot een dressing.

15 g amandelen – 30 g gedroogde dadels – ½ el gehakte koriander – ½ el gehakte munt – 1 ½ el granaatappelpitjes

Rooster de amandelen in een droge pan, laat ze afkoelen en hak ze fijn. Snijd de dadels in plakjes en voeg ze samen met de gehakte koriander en munt toe aan de salade. Besprenkel met de dressing uit stap 1 en meng alles goed door elkaar. Bestrooi met de gehakte amandelen en granaatappelpitjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.