Avocadosalade met druiven
Avocadosalade met druiven

Avocadosalade met druiven

totale tijd 25 min.
20 min. voorbereidingstijd
5 min. kooktijd

Zoete druiven, romige avocado en malse tuinbonen worden gecombineerd met knapperige walnoten in deze kleurrijke zomerse salade, afgewerkt met een pittige chimichurrisaus. Heerlijk als hoofdgerecht of als bijgerecht bij de lunch of bij gegrilde gerechten.

Ingrediënten

2 porties
300 g
tuinbonen
1 
avocado
300 g
rode druiven
50 g
walnoten
100 g
veldsla
 ½ bos(je)
verse munt
1 bos(je)
verse peterselie
2 
takjes verse oregano
1 
teentje knoflook
 ½ 
chilipeper
3 el
olijfolie
1 el
appelazijn
Voedingswaarde (per portie):2.892 kJ / 691 kcal
44,3 gVetten
22,5 gEiwitten
65 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

300 g tuinbonen – 1  avocado

Kook de tuinbonen kort tot ze gaar maar nog steeds stevig zijn, en pel ze vervolgens. Snijd de avocado in plakjes.

Stap 2

300 g rode druiven – 50 g walnoten – 100 g veldsla –  ½ bos(je) verse munt –  ½ bos(je) verse peterselie – 1  takje verse oregano

Meng in een kom de avocado, bonen, druiven, walnoten, veldsla en kruiden.

Stap 3

1  knoflook –  ½  chilipeper –  ½ bos(je) verse peterselie – 1  takje verse oregano – 3 el olijfolie – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus1 el appelazijn

Hak de knoflook, chilipeper en kruiden fijn. Meng dit met de olijfolie, Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus en appelazijn. Sprenkel de chimichurrisaus over de salade.

Recept-ID 1580

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

300 g tuinbonen – 1 avocado

Kook de tuinbonen kort tot ze gaar maar nog steeds stevig zijn, en pel ze vervolgens. Snijd de avocado in plakjes.

300 g rode druiven – 50 g walnoten – 100 g veldsla – ½ bos(je) verse munt – ½ bos(je) verse peterselie – 1 takje verse oregano

Meng in een kom de avocado, bonen, druiven, walnoten, veldsla en kruiden.

1 knoflook – ½ chilipeper – ½ bos(je) verse peterselie – 1 takje verse oregano – 3 el olijfolie – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus1 el appelazijn

Hak de knoflook, chilipeper en kruiden fijn. Meng dit met de olijfolie, Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus en appelazijn. Sprenkel de chimichurrisaus over de salade.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.