

Couscous‑, edamame‑ & wakamesalade
Sappige groenten, romige avocado, edamame en delicate wakame-zeewier met couscous in een lichte honing-limoendressing bereid met Kikkoman Pokesaus. Pinda's, mungboonscheuten en zwarte sesamzaadjes geven deze verfrissende salade een pittige smaak en extra crunch.
Ingrediënten
Salade:
Dressing:
Extra:
Voorbereiding
Stap 1

6 g gedroogde wakame – 60 g wortels – 70 g verse komkommer – 70 g avocado – ½ el limoensap – 150 g gekookte parelcouscous – 80 g gekookte edamamebonen – 2 el gesneden lente-uitjes met groene uiteinden – 15 g mungboonscheuten
Week de wakame ongeveer 10 minuten in lauw water. Schil de wortel en rasp deze grof. Snijd de komkommer in dunne reepjes. Schil de avocado, snijd deze in plakjes en besprenkel met ½ el limoensap. Voeg de groenten, uitgelekte wakame, edamame, lente-ui en groene uiteinden toe aan de couscous en meng alles goed door elkaar.
Stap 2

2 el Kikkoman Saus Gebaseerd Op Sojasaus En Sesamolie Voor Poke-Stijl Vissalade – ½ el limoensap – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 1 tl honing
Meng in een kleine kom de Kikkoman Pokesaus, ½ el limoensap, de Kikkoman Sesamolie en honing. Giet de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
Stap 3

15 g ongezouten pinda's – 2 tl zwarte sesamzaadjes – 2 g chilipepervlokken
Rooster de pinda's in een droge pan en laat ze afkoelen. Bestrooi de salade met de pinda's en zwarte sesamzaadjes en garneer met de chilipeperdraadjes.
Tip
Je kunt parelcouscous vervangen door snelkokende couscous. Gekookte edamame kan ook worden vervangen door edamame uit blik
Recept-ID 1581
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer