Couscous‑, edamame‑ & wakamesalade
Couscous‑, edamame‑ & wakamesalade

Couscous‑, edamame‑ & wakamesalade

totale tijd 15 min.
15 min. voorbereidingstijd

Sappige groenten, romige avocado, edamame en delicate wakame-zeewier met couscous in een lichte honing-limoendressing bereid met Kikkoman Pokesaus. Pinda's, mungboonscheuten en zwarte sesamzaadjes geven deze verfrissende salade een pittige smaak en extra crunch.

Ingrediënten

2 porties

Salade:

6 g
gedroogde wakame
60 g
wortel
70 g
verse komkommer
70 g
avocado
 ½ el
limoensap
150 g
gekookte parelcouscous
80 g
gekookte edamamebonen
2 el
gesneden lente-uitjes met groene uiteinden
15 g
mungboonscheuten

Dressing:

 ½ el
limoensap
1 tl
honing

Extra:

15 g
ongezouten pinda's
2 tl
zwarte sesamzaadjes
2 g
chilipepervlokken
Voedingswaarde (per portie):1.665 kJ / 398 kcal
23 gVetten
14 gEiwitten
39 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

6 g gedroogde wakame – 60 g wortels – 70 g verse komkommer – 70 g avocado –  ½ el limoensap – 150 g gekookte parelcouscous – 80 g gekookte edamamebonen – 2 el gesneden lente-uitjes met groene uiteinden – 15 g mungboonscheuten

Week de wakame ongeveer 10 minuten in lauw water. Schil de wortel en rasp deze grof. Snijd de komkommer in dunne reepjes. Schil de avocado, snijd deze in plakjes en besprenkel met ½ el limoensap. Voeg de groenten, uitgelekte wakame, edamame, lente-ui en groene uiteinden toe aan de couscous en meng alles goed door elkaar.

Stap 2

2 el Kikkoman Saus Gebaseerd Op Sojasaus En Sesamolie Voor Poke-Stijl Vissalade ½ el limoensap – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 tl honing

Meng in een kleine kom de Kikkoman Pokesaus, ½ el limoensap, de Kikkoman Sesamolie en honing. Giet de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar.

Stap 3

15 g ongezouten pinda's – 2 tl zwarte sesamzaadjes – 2 g chilipepervlokken

Rooster de pinda's in een droge pan en laat ze afkoelen. Bestrooi de salade met de pinda's en zwarte sesamzaadjes en garneer met de chilipeperdraadjes.

Tip

 Je kunt parelcouscous vervangen door snelkokende couscous. Gekookte edamame kan ook worden vervangen door edamame uit blik

Recept-ID 1581

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

6 g gedroogde wakame – 60 g wortels – 70 g verse komkommer – 70 g avocado – ½ el limoensap – 150 g gekookte parelcouscous – 80 g gekookte edamamebonen – 2 el gesneden lente-uitjes met groene uiteinden – 15 g mungboonscheuten

Week de wakame ongeveer 10 minuten in lauw water. Schil de wortel en rasp deze grof. Snijd de komkommer in dunne reepjes. Schil de avocado, snijd deze in plakjes en besprenkel met ½ el limoensap. Voeg de groenten, uitgelekte wakame, edamame, lente-ui en groene uiteinden toe aan de couscous en meng alles goed door elkaar.

2 el Kikkoman Saus Gebaseerd Op Sojasaus En Sesamolie Voor Poke-Stijl Vissalade ½ el limoensap – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 tl honing

Meng in een kleine kom de Kikkoman Pokesaus, ½ el limoensap, de Kikkoman Sesamolie en honing. Giet de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar.

15 g ongezouten pinda's – 2 tl zwarte sesamzaadjes – 2 g chilipepervlokken

Rooster de pinda's in een droge pan en laat ze afkoelen. Bestrooi de salade met de pinda's en zwarte sesamzaadjes en garneer met de chilipeperdraadjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.