Tonijnsaladesandwich
Tonijnsaladesandwich

Tonijnsaladesandwich

5 3 beoordelingen
totale tijd 10 min.
10 min. voorbereidingstijd

Hartig volkorenbrood belegd met romige tonijnsalade, knapperige sla en verse avocado, op smaak gebracht met Kikkoman Sojasaus en Griekse yoghurt. Voedzaam en boordevol groenten, met een smaakboost van een romige soja-wasabidressing voor een frisse Aziatische twist.

Ingrediënten

2 porties
100 g
uitgelekte tonijn (in water)
140 g
Griekse yoghurt
40 g
gele paprika, in blokjes
1 tl
rode ui, fijngehakt
20 g
bleekselderij, fijngehakt
 ½ tl
citroensap
1 tl
verse dille, fijngehakt
 ½ tl
scherpe mosterd
 ¼ tl
versgemalen peper
2 
speltbaguette (elk 100 g)
10 g
gemengde bladsla
1 snufje
wasabi
 ½ 
avocado, in plakjes
1 
radijs, in plakjes
Voedingswaarde (per portie):1.789 kJ / 425 kcal
11 gVetten
28,1 gEiwitten
49 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

100 g uitgelekte tonijn (in water) – 80 g Griekse yoghurt – 40 g gele paprika, in blokjes – 1 tl rode ui, fijngehakt – 20 g bleekselderij, fijngehakt –  ½ tl citroensap – 3 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 tl verse dille, fijngehakt –  ½ tl scherpe mosterd –  ¼ tl versgemalen peper

Meng alle ingrediënten goed door elkaar.

Stap 2

2  speltbaguettes (elk 100 g) – 10 g gemengde bladsla

Snijd de stokbroden in de lengte open en vul ze met de bladsla en tonijnsalade.

Stap 3

60 g Griekse yoghurt – 3 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 snufje wasabi –  ½  avocado, in plakjes – 1  radijs, in plakjes

Meng de resterende 60 g Griekse yoghurt met de Kikkoman Sojasaus en wasabi. Leg de plakjes avocado en radijs op de sandwiches, besprenkel met de soja-wasabidressing en serveer.

Tip:

Lekker met een groene smoothie: voor 2 porties, pureer 1 groene appel, 30 g spinazie, ½ banaan, 2 kiwi's en 1 stengel bleekselderij met 250 ml water.

Recept-ID 1544

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

100 g uitgelekte tonijn (in water) – 80 g Griekse yoghurt – 40 g gele paprika, in blokjes – 1 tl rode ui, fijngehakt – 20 g bleekselderij, fijngehakt – ½ tl citroensap – 3 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 tl verse dille, fijngehakt – ½ tl scherpe mosterd – ¼ tl versgemalen peper

Meng alle ingrediënten goed door elkaar.

2 speltbaguettes (elk 100 g) – 10 g gemengde bladsla

Snijd de stokbroden in de lengte open en vul ze met de bladsla en tonijnsalade.

60 g Griekse yoghurt – 3 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 snufje wasabi – ½ avocado, in plakjes – 1 radijs, in plakjes

Meng de resterende 60 g Griekse yoghurt met de Kikkoman Sojasaus en wasabi. Leg de plakjes avocado en radijs op de sandwiches, besprenkel met de soja-wasabidressing en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Receptinspiratie

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.