Chilli con carne met kipfilet en kazige mac ‘n cheese
Chilli con carne met kipfilet en kazige mac ‘n cheese

Chilli con carne met kipfilet en kazige mac ‘n cheese

totale tijd 1 u.
20 min. voorbereidingstijd
40 min. kooktijd

Een romige mix van chili con carne en mac ’n cheese, bereid met kipgehakt en sojasaus voor een rijk en vullend gerecht — perfect voor iedere gelegenheid, zelfs in de buitenlucht!

Ingrediënten

2 porties
300 g
kipgehakt
1 
ui
3 
knoflooktenen
1 
chilipeper
50 ml
olie om in te bakken
400 g
gepelde tomaten uit blik, gehakt
400 ml
bouillon (groente of kip)
 ½ tl
gemalen komijnzaad
 ½ tl
gemalen koriander
1 tl
zoetepaprikapoeder
70 g
zwarte bonen uit blik
70 g
maïs uit blik
150 g
geraspte cheddar
200 g
macaroni
1 snufje
zout
1 snufje
peper
1 handvol
verse koriander (garnering)
Voedingswaarde (per portie):5.260 kJ / 1.256 kcal
106 gVetten
60 gEiwitten
67 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

300 g kipgehakt – 4 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Meng het vlees met Kikkoman Sojasaus tot het evenredig is gemarineerd.

Stap 2

1  ui – 3  knoflooktenen – 1  chilipeper – 50 ml olie om in te bakken – 400 g gepelde tomaten uit blik, gehakt – 400 ml bouillon (groente of kip) –  ½ tl gemalen komijnzaad –  ½ tl gemalen koriander – 1 tl zoetepaprikapoeder – 70 g zwarte bonen uit blik – 70 g maïs uit blik

Hak de ui, knoflook en chilipeper. Verhit de olie in een pan. Voeg het vlees toe en hak fijn in kleinere stukjes. Bak tot het bruin begint te worden. Voeg dan de ui, knoflook en chilipeper toe en bak tot de ui zacht is. Voeg dan de tomaten, bouillon en kruiden toe en laat 15 minuten pruttelen met het deksel op de pan. Voeg de bonen en maïs toe en kook nog 15 minuten.

Stap 3

150 g geraspte kaas

Voeg de geraspte kaas toe aan de pan met het tomaten‑ en bonenmengsel. 

Stap 4

200 g macaroni – 1 snufje zout – 1 snufje peper – 1 handvol verse koriander (garnering)

Kook de macaroni al dente in gezouten water. Giet af en meng dan direct met de chilli con carne. Breng op smaak met zout en peper. Garneer voor het serveren met de verse koriander.

Recept-ID 1457

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

300 g kipgehakt – 4 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Meng het vlees met Kikkoman Sojasaus tot het evenredig is gemarineerd.

1 ui – 3 knoflooktenen – 1 chilipeper – 50 ml olie om in te bakken – 400 g gepelde tomaten uit blik, gehakt – 400 ml bouillon (groente of kip) – ½ tl gemalen komijnzaad – ½ tl gemalen koriander – 1 tl zoetepaprikapoeder – 70 g zwarte bonen uit blik – 70 g maïs uit blik

Hak de ui, knoflook en chilipeper. Verhit de olie in een pan. Voeg het vlees toe en hak fijn in kleinere stukjes. Bak tot het bruin begint te worden. Voeg dan de ui, knoflook en chilipeper toe en bak tot de ui zacht is. Voeg dan de tomaten, bouillon en kruiden toe en laat 15 minuten pruttelen met het deksel op de pan. Voeg de bonen en maïs toe en kook nog 15 minuten.

150 g geraspte kaas

Voeg de geraspte kaas toe aan de pan met het tomaten‑ en bonenmengsel. 

200 g macaroni – 1 snufje zout – 1 snufje peper – 1 handvol verse koriander (garnering)

Kook de macaroni al dente in gezouten water. Giet af en meng dan direct met de chilli con carne. Breng op smaak met zout en peper. Garneer voor het serveren met de verse koriander.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.