

Chilli con carne met kipfilet en kazige mac ‘n cheese
Een romige mix van chili con carne en mac ’n cheese, bereid met kipgehakt en sojasaus voor een rijk en vullend gerecht — perfect voor iedere gelegenheid, zelfs in de buitenlucht!
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1

300 g kipgehakt – 4 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Meng het vlees met Kikkoman Sojasaus tot het evenredig is gemarineerd.
Stap 2

1 ui – 3 knoflooktenen – 1 chilipeper – 50 ml olie om in te bakken – 400 g gepelde tomaten uit blik, gehakt – 400 ml bouillon (groente of kip) – ½ tl gemalen komijnzaad – ½ tl gemalen koriander – 1 tl zoetepaprikapoeder – 70 g zwarte bonen uit blik – 70 g maïs uit blik
Hak de ui, knoflook en chilipeper. Verhit de olie in een pan. Voeg het vlees toe en hak fijn in kleinere stukjes. Bak tot het bruin begint te worden. Voeg dan de ui, knoflook en chilipeper toe en bak tot de ui zacht is. Voeg dan de tomaten, bouillon en kruiden toe en laat 15 minuten pruttelen met het deksel op de pan. Voeg de bonen en maïs toe en kook nog 15 minuten.
Stap 3

150 g geraspte kaas
Voeg de geraspte kaas toe aan de pan met het tomaten‑ en bonenmengsel.
Stap 4

200 g macaroni – 1 snufje zout – 1 snufje peper – 1 handvol verse koriander (garnering)
Kook de macaroni al dente in gezouten water. Giet af en meng dan direct met de chilli con carne. Breng op smaak met zout en peper. Garneer voor het serveren met de verse koriander.
Recept-ID 1457
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer




















