Fusilli met kaassaus en sojasaus-bolognese

totale tijd 45 min.
45 min. voorbereidingstijd

Ingrediënten

4 porties

Voor de sojasaus-bolognese:

200 g
gemengd gehakt
1 eetlepel
olijfolie
200 ml
kippenbouillon
2 eetlepels
suiker
3 theelepels
aardappelmeel
Versgemalen zwarte peper

Voor de kaassaus en de noedels:

240 g
fusilli
2 ½ 
stelen basilicum
400 g
groene asperges (ca. 8 stengels)
80 g
kerstomaatjes (ca. 8 stuks)
2 
sjalotten
2 eetlepels
olijfolie
80 ml
witte wijn
80 g
gorgonzola
160 ml
kippenbouillon
160 g
slagroom
Versgemalen zwarte peper

Voorbereiding

Stap 1

Voor de sojasaus-bolognese fruit u het gehakt in verwarmde olijfolie. Doe de kippenbouillon, sojasaus en suiker erbij en laat het geheel kort sudderen. Roer het aardappelmeel en 4 tl koud water door elkaar, doe dit in de saus en breng het kort aan de kook. Breng de saus met peper op smaak en houd hem warm.

Stap 2

Bereid de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de basilicum, dep hem droog, haal de bladeren eraf en hak ze fijn.

Stap 3

 Voor de kaassaus wast u de asperges, snijdt u een derde van het onderste deel eraf en snijdt u de asperge schuin in stukken van 3-4 cm lang. Was de tomaten en halveer ze. Pak de sjalotten en snijd ze in blokjes.

Stap 4

Braad de asperges en tomaten kort in 1 el verwarmde olie, haal ze eruit en houd ze warm. Verwarm de rest van de olie in de warm, doe de sjalotten erbij en fruit ze. Giet de witte wijn erbij en breng aan de kook. Snijd de gorgonzola in stukken, doe het met kippenbouillon en slagroom in de kaassaus, laat de gorgonzola smelten en breng de saus op smaak met peper.

Stap 5

Doe de fusilli, tomaten en asperges in de kaasaus, meng het geheel en garneer het op de borden. Verdeel de sojasaus-bolognese erover, garneer met peper en basilicum en serveer.

Recept-ID 100

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Voor de sojasaus-bolognese fruit u het gehakt in verwarmde olijfolie. Doe de kippenbouillon, sojasaus en suiker erbij en laat het geheel kort sudderen. Roer het aardappelmeel en 4 tl koud water door elkaar, doe dit in de saus en breng het kort aan de kook. Breng de saus met peper op smaak en houd hem warm.

Bereid de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de basilicum, dep hem droog, haal de bladeren eraf en hak ze fijn.

 Voor de kaassaus wast u de asperges, snijdt u een derde van het onderste deel eraf en snijdt u de asperge schuin in stukken van 3-4 cm lang. Was de tomaten en halveer ze. Pak de sjalotten en snijd ze in blokjes.

Braad de asperges en tomaten kort in 1 el verwarmde olie, haal ze eruit en houd ze warm. Verwarm de rest van de olie in de warm, doe de sjalotten erbij en fruit ze. Giet de witte wijn erbij en breng aan de kook. Snijd de gorgonzola in stukken, doe het met kippenbouillon en slagroom in de kaassaus, laat de gorgonzola smelten en breng de saus op smaak met peper.

Doe de fusilli, tomaten en asperges in de kaasaus, meng het geheel en garneer het op de borden. Verdeel de sojasaus-bolognese erover, garneer met peper en basilicum en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.