![Wrap van savooiekool met zoete aardappelen, oesterzwammen en kaneeljus](https://www.kikkoman.nl/fileadmin/_processed_/e/0/csm_1202-recipe-Savoy-cabbage-wrap-with-sweet-potatoes-mushrooms-and-cinnamon-jus-mobile_48a30fd2f0.webp)
![Wrap van savooiekool met zoete aardappelen, oesterzwammen en kaneeljus](https://www.kikkoman.nl/fileadmin/_processed_/c/b/csm_1202-recipe-Savoy-cabbage-wrap-with-sweet-potatoes-mushrooms-and-cinnamon-jus-desktop_31d64a37cf.webp)
Wrap van savooiekool met zoete aardappelen, oesterzwammen en kaneeljus
Zoals het gezegde luidt: het is de binnenkant die telt. Dat geldt in het bijzonder voor deze savooiekoolwraps. In plaats van de gebruikelijke vleesvulling zorgt zoete aardappel voor de hartige touch in deze vegetarische lekkernij.
Ingrediënten
Voor de jus
Voor de savooiekoolwraps
Voor de paddenstoelen
Voorbereiding
Stap 1
1 wortel – 60 g knolselderij – 2 uien – 100 g champignons – 4 teentjes knoflook – 4 el koolzaadolie – 3 kaneelstokjes – 1 tl peperkorrels – 1 laurierblad – 1 el tomatenpuree
Was de wortel en knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Pel de ui en snijd in stukken van 2 cm.
Halveer de champignons en pers de teentjes knoflook uit. Bak alles samen in een middelgrote pan met koolzaadolie tot het bruin is. Voeg als laatste de kaneelstokjes, peperkorrels, het laurierblad en de tomatenpuree toe en bak kort mee.
Stap 2
1 el donkere balsamicoazijn – 100 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 100 ml appelsap – 200 ml water
Vul een pan met balsamicoazijn, Kikkoman Sojasaus, appelsap en water. Laat de jus langzaam tot de helft inkoken.
Stap 3
1 savooiekool
Snijd de stengel uit de savooiekool en verwijder de bladeren; houd ze heel. Blancheer de bladeren ongeveer 1 minuut in kokend water, haal ze eruit en koel ze af met koud water.
Stap 4
1 kg zoete aardappelen – 3 el koolzaadolie – 5 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 100 g hazelnoten – 20 g platte peterselie
Was en schil de zoete aardappelen en rasp ze grof. Verhit de koolzaadolie in een middelgrote pan en voeg de zoete aardappelen toe. Kook ze onder voortdurend roeren tot ze een romige massa vormen. Breng het mengsel op smaak met Kikkoman Sojasaus. Hak de hazelnoten en peterselie fijn en meng ze door het zoeteaardappelmengsel.
Stap 5
1 ½ tl maïzena
Giet de ingekookte jus door een zeef in een kan. Doe terug in de steelpan en breng aan de kook. Los de maïzena op in 2 eetlepels water en klop door de kokende jus. Laat kort sudderen en houd warm onder een deksel.
Stap 6
Spreid naar wens 1 tot 2 savooiekoolbladeren uit en leg 3 tot 4 eetlepels zoeteaardappelmengsel in het midden van het onderste derde deel. Vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Verwarm de wraps in de oven op 100 °C boven- en onderwarmte, afgedekt.
Stap 7
700 g grote koningsoesterzwammen – 3 el boter – 1 el koolzaadolie – 2 teentjes knoflook – 1 tl honing – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Was en droog de koningsoesterzwammen indien nodig. Halveer ze en bak ze in een grote pan met boter en koolzaadolie. Pers de knoflook uit en bak mee met de koningsoesterzwammen. Voeg honing toe, zet het vuur lager en glaceer met Kikkoman Sojasaus.
Stap 8
Serveer de wraps met de koningsoesterzwammen en jus.
Tip
Als je de boter vervangt door een veganistisch boteralternatief, heb je in een handomdraai een 100% veganistisch gerecht!
Recept-ID 1202
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer