Wrap van savooiekool met zoete aardappelen, oesterzwammen en kaneeljus
Wrap van savooiekool met zoete aardappelen, oesterzwammen en kaneeljus

Wrap van savooiekool met zoete aardappelen, oesterzwammen en kaneeljus

totale tijd105 min.
45 min.voorbereidingstijd
60 min.kooktijd

Zoals het gezegde luidt: het is de binnenkant die telt. Dat geldt in het bijzonder voor deze savooiekoolwraps. In plaats van de gebruikelijke vleesvulling zorgt zoete aardappel voor de hartige touch in deze vegetarische lekkernij.

Ingrediënten

4 porties

Voor de jus

1 
wortel
60 g
knolselderij
2 
uien
100 g
champignons
4 
teentjes knoflook
4 el
koolzaadolie
3 
kaneelstokjes
1 tl
peperkorrels
1 
laurierblad
1 el
tomatenpuree
1 el
donkere balsamicoazijn
100 ml
appelsap
200 ml
water
1 ½ tl
maïzena

Voor de savooiekoolwraps

1 
savooiekool
1 kg
zoete aardappelen
4 el
koolzaadolie
100 g
hazelnoten
20 g
platte peterselie

Voor de paddenstoelen

700 g
grote koningsoesterzwammen
3 el
boter
2 
teentjes knoflook
1 tl
honing
Voedingswaarde (per portie):4216.2 kJ / 1009.7 kcal
51,4 gVetten
26,7 gEiwitten
99,1 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

1  wortel – 60 g knolselderij – 2  uien – 100 g champignons – 4  teentjes knoflook – 4 el koolzaadolie – 3  kaneelstokjes – 1 tl peperkorrels – 1  laurierblad – 1 el tomatenpuree

Was de wortel en knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Pel de ui en snijd in stukken van 2 cm.
Halveer de champignons en pers de teentjes knoflook uit. Bak alles samen in een middelgrote pan met koolzaadolie tot het bruin is. Voeg als laatste de kaneelstokjes, peperkorrels, het laurierblad en de tomatenpuree toe en bak kort mee.

Stap 2

1 el donkere balsamicoazijn – 100 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus100 ml appelsap – 200 ml water

Vul een pan met balsamicoazijn, Kikkoman Sojasaus, appelsap en water. Laat de jus langzaam tot de helft inkoken.

Stap 3

1  savooiekool

Snijd de stengel uit de savooiekool en verwijder de bladeren; houd ze heel. Blancheer de bladeren ongeveer 1 minuut in kokend water, haal ze eruit en koel ze af met koud water.

Stap 4

1 kg zoete aardappelen – 3 el koolzaadolie – 5 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus100 g hazelnoten – 20 g platte peterselie

Was en schil de zoete aardappelen en rasp ze grof. Verhit de koolzaadolie in een middelgrote pan en voeg de zoete aardappelen toe. Kook ze onder voortdurend roeren tot ze een romige massa vormen. Breng het mengsel op smaak met Kikkoman Sojasaus. Hak de hazelnoten en peterselie fijn en meng ze door het zoeteaardappelmengsel.

Stap 5

1 ½ tl maïzena

Giet de ingekookte jus door een zeef in een kan. Doe terug in de steelpan en breng aan de kook.  Los de maïzena op in 2 eetlepels water en klop door de kokende jus. Laat kort sudderen en houd warm onder een deksel.

Stap 6

Spreid naar wens 1 tot 2 savooiekoolbladeren uit en leg 3 tot 4 eetlepels zoeteaardappelmengsel in het midden van het onderste derde deel. Vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Verwarm de wraps in de oven op 100 °C boven- en onderwarmte, afgedekt.

Stap 7

700 g grote koningsoesterzwammen – 3 el boter – 1 el koolzaadolie – 2  teentjes knoflook – 1 tl honing – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Was en droog de koningsoesterzwammen indien nodig. Halveer ze en bak ze in een grote pan met boter en koolzaadolie. Pers de knoflook uit en bak mee met de koningsoesterzwammen. Voeg honing toe, zet het vuur lager en glaceer met Kikkoman Sojasaus.

Stap 8

Serveer de wraps met de koningsoesterzwammen en jus.

Tip

Als je de boter vervangt door een veganistisch boteralternatief, heb je in een handomdraai een 100% veganistisch gerecht!

Recept-ID 1202

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

1 wortel – 60 g knolselderij – 2 uien – 100 g champignons – 4 teentjes knoflook – 4 el koolzaadolie – 3 kaneelstokjes – 1 tl peperkorrels – 1 laurierblad – 1 el tomatenpuree

Was de wortel en knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Pel de ui en snijd in stukken van 2 cm.
Halveer de champignons en pers de teentjes knoflook uit. Bak alles samen in een middelgrote pan met koolzaadolie tot het bruin is. Voeg als laatste de kaneelstokjes, peperkorrels, het laurierblad en de tomatenpuree toe en bak kort mee.

1 el donkere balsamicoazijn – 100 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus100 ml appelsap – 200 ml water

Vul een pan met balsamicoazijn, Kikkoman Sojasaus, appelsap en water. Laat de jus langzaam tot de helft inkoken.

1 savooiekool

Snijd de stengel uit de savooiekool en verwijder de bladeren; houd ze heel. Blancheer de bladeren ongeveer 1 minuut in kokend water, haal ze eruit en koel ze af met koud water.

1 kg zoete aardappelen – 3 el koolzaadolie – 5 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus100 g hazelnoten – 20 g platte peterselie

Was en schil de zoete aardappelen en rasp ze grof. Verhit de koolzaadolie in een middelgrote pan en voeg de zoete aardappelen toe. Kook ze onder voortdurend roeren tot ze een romige massa vormen. Breng het mengsel op smaak met Kikkoman Sojasaus. Hak de hazelnoten en peterselie fijn en meng ze door het zoeteaardappelmengsel.

1 ½ tl maïzena

Giet de ingekookte jus door een zeef in een kan. Doe terug in de steelpan en breng aan de kook.  Los de maïzena op in 2 eetlepels water en klop door de kokende jus. Laat kort sudderen en houd warm onder een deksel.

Spreid naar wens 1 tot 2 savooiekoolbladeren uit en leg 3 tot 4 eetlepels zoeteaardappelmengsel in het midden van het onderste derde deel. Vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Verwarm de wraps in de oven op 100 °C boven- en onderwarmte, afgedekt.

700 g grote koningsoesterzwammen – 3 el boter – 1 el koolzaadolie – 2 teentjes knoflook – 1 tl honing – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Was en droog de koningsoesterzwammen indien nodig. Halveer ze en bak ze in een grote pan met boter en koolzaadolie. Pers de knoflook uit en bak mee met de koningsoesterzwammen. Voeg honing toe, zet het vuur lager en glaceer met Kikkoman Sojasaus.

Serveer de wraps met de koningsoesterzwammen en jus.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06
07
08

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.