Ravioli met eekhoorntjesbrood

totale tijd 20 min.
20 min. voorbereidingstijd

De juiste hoeveelheid eekhoorntjesbroodpoeder verfijnt deze Italiaanse klassieker, samen met de knapperige amaretti als topping.

Ingrediënten

4 porties
300 g
kant-en-klaarpastadeeg
500 g
champignons
2 
uien
1 
teentje knoflook
100 g
boter
1 theelepel
eekhoorntjesbroodpoeder
1 snufje
suiker
3 
takjes peterselie
1 
eierdooier
2 
takjes tijm
25 g
amarettikoekjes, verkruimeld
Voedingswaarde (per portie): 1744 kJ  /  417 kcal
27,5 g Vetten
10,8 g Eiwitten
31,2 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de champignons fijn. Pel en snijd de uien en de knoflook fijn. 

Stap 2

Sauteer alle ingrediënten in boter met 2 takjes tijm en breng op smaak met eekhoorntjesbroodpoeder, suiker en Kikkoman Sojasaus. Zet het vuur lager en laat alles sudderen tot er een compacte massa is ontstaan. Doe dit mengsel in een kom. 

Stap 3

Spoel en droog de peterselie, hak deze fijn en voeg deze toe aan het mengsel. 

Stap 4

Rol het pastadeeg uit en snijd er cirkels uit met een koffiemok. Bestrijk het uitgesneden pastadeeg met eigeel, vul met het mengsel, vouw dicht en druk stevig aan.

Stap 5

Kook de ravioli voor het serveren 3-4 minuten in kokend water, giet af en voeg een beetje boter met amarettikruimels toe.

Recept-ID 1078

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd de champignons fijn. Pel en snijd de uien en de knoflook fijn. 

Sauteer alle ingrediënten in boter met 2 takjes tijm en breng op smaak met eekhoorntjesbroodpoeder, suiker en Kikkoman Sojasaus. Zet het vuur lager en laat alles sudderen tot er een compacte massa is ontstaan. Doe dit mengsel in een kom. 

Spoel en droog de peterselie, hak deze fijn en voeg deze toe aan het mengsel. 

Rol het pastadeeg uit en snijd er cirkels uit met een koffiemok. Bestrijk het uitgesneden pastadeeg met eigeel, vul met het mengsel, vouw dicht en druk stevig aan.

Kook de ravioli voor het serveren 3-4 minuten in kokend water, giet af en voeg een beetje boter met amarettikruimels toe.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.