Ravioli met eekhoorntjesbrood
Ravioli met eekhoorntjesbrood

Ravioli met eekhoorntjesbrood

4,4 30 beoordelingen
totale tijd 20 min.
20 min. voorbereidingstijd

De juiste hoeveelheid eekhoorntjesbroodpoeder verfijnt deze Italiaanse klassieker, samen met de knapperige amaretti als topping.

Ingrediënten

4 porties
300 g
kant-en-klaarpastadeeg
500 g
champignons
2 
uien
1 
teentje knoflook
100 g
boter
1 tl
eekhoorntjesbroodpoeder
1 snufje
suiker
3 
takjes peterselie
1 
eierdooier
2 
takjes tijm
25 g
amarettikoekjes, verkruimeld
Voedingswaarde (per portie):1.744 kJ / 417 kcal
27,5 gVetten
10,8 gEiwitten
31,2 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de champignons fijn. Pel en snijd de uien en de knoflook fijn. 

Stap 2

Sauteer alle ingrediënten in boter met 2 takjes tijm en breng op smaak met eekhoorntjesbroodpoeder, suiker en Kikkoman Sojasaus. Zet het vuur lager en laat alles sudderen tot er een compacte massa is ontstaan. Doe dit mengsel in een kom. 

Stap 3

Spoel en droog de peterselie, hak deze fijn en voeg deze toe aan het mengsel. 

Stap 4

Rol het pastadeeg uit en snijd er cirkels uit met een koffiemok. Bestrijk het uitgesneden pastadeeg met eigeel, vul met het mengsel, vouw dicht en druk stevig aan.

Stap 5

Kook de ravioli voor het serveren 3-4 minuten in kokend water, giet af en voeg een beetje boter met amarettikruimels toe.

Recept-ID 1078

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd de champignons fijn. Pel en snijd de uien en de knoflook fijn. 

Sauteer alle ingrediënten in boter met 2 takjes tijm en breng op smaak met eekhoorntjesbroodpoeder, suiker en Kikkoman Sojasaus. Zet het vuur lager en laat alles sudderen tot er een compacte massa is ontstaan. Doe dit mengsel in een kom. 

Spoel en droog de peterselie, hak deze fijn en voeg deze toe aan het mengsel. 

Rol het pastadeeg uit en snijd er cirkels uit met een koffiemok. Bestrijk het uitgesneden pastadeeg met eigeel, vul met het mengsel, vouw dicht en druk stevig aan.

Kook de ravioli voor het serveren 3-4 minuten in kokend water, giet af en voeg een beetje boter met amarettikruimels toe.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.