Gunkan-makisushi met garnalen & komkommer
Methode en ingrediënten voor gunkan-makisushi met garnalen, komkommer en kwark.
Voorbereiding
Stap 1
Meng de komkommerblokjes, garnalen en roomkaas in een kom.
Stap 2
Snijd van 1 norivel een strook van 3 cm aan één kant tegen de lijnen en leg deze opzij.
Stap 3
Snijd 4 stroken nori volgens de aangegeven lijnen en leg ze klaar (circa 3 cm x 15 cm, 4 vellen).
Stap 4
Maak met natte vingers ovale balletjes van 4 x 20 g sushirijst.
Stap 5
Plaats een strook nori rond elk balletje, ‘plak’ het vast met enkele korrels van de kleefrijst en druk het goed aan.
Stap 6
Leg op elk rijstballetje een portie van het bereide komkommer‑garnalenmengsel.
Stap 7
Garneer de gunkan met komkommer en garnalen en serveer met Kikkoman sojasaus.
Tip:
gebruik bij het koken van de rijst de verhouding rijst : water = 1 : 1. Bij de bereiding van sushirijst wordt minder water gebruikt dan bij gewone rijst.
* Sushirijst (circa 1 kg gekookte sushirijst)
450 g (540 ml) Japanse rijst
450 ml water
Kook de rijst eerst en breng op smaak met
100 ml Kikkoman smaakmaker voor sushirijst,
of als alternatief:
70 ml rijstazijn
30 g suiker
15 g zout
Recept-ID 945
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer