Gunkan-makisushi met garnalen & komkommer
Gunkan-makisushi met garnalen & komkommer

Gunkan-makisushi met garnalen & komkommer

totale tijd15 min.
15 min.voorbereidingstijd

Methode en ingrediënten voor gunkan-makisushi met garnalen, komkommer en kwark.

Ingrediënten

4 porties
2 eetlepels
in blokjes gesneden komkommer
2 eetlepels
fijngehakte, gekookte garnalen
1 eetlepel
kruidenroomkaas
1 
norivel
80 g
gekookte sushirijst*

Om te serveren:

Komkommer
garnalen
Voedingswaarde (per portie):226 kJ / 54 kcal
1,3 gVetten
3,6 gEiwitten
6,8 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Meng de komkommerblokjes, garnalen en roomkaas in een kom.

Stap 2

Snijd van 1 norivel een strook van 3 cm aan één kant tegen de lijnen en leg deze opzij.

Stap 3

Snijd 4 stroken nori volgens de aangegeven lijnen en leg ze klaar (circa 3 cm x 15 cm, 4 vellen).

Stap 4

Maak met natte vingers ovale balletjes van 4 x 20 g sushirijst.

Stap 5

Plaats een strook nori rond elk balletje, ‘plak’ het vast met enkele korrels van de kleefrijst en druk het goed aan.

Stap 6

Leg op elk rijstballetje een portie van het bereide komkommer‑garnalenmengsel.

Stap 7

Garneer de gunkan met komkommer en garnalen en serveer met Kikkoman sojasaus.

Tip:

gebruik bij het koken van de rijst de verhouding rijst : water = 1 : 1. Bij de bereiding van sushirijst wordt minder water gebruikt dan bij gewone rijst.

* Sushirijst (circa 1 kg gekookte sushirijst)

450 g (540 ml) Japanse rijst
450 ml water
Kook de rijst eerst en breng op smaak met

100 ml Kikkoman smaakmaker voor sushirijst,
of als alternatief:

70 ml rijstazijn
30 g suiker
15 g zout

Recept-ID 945

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Meng de komkommerblokjes, garnalen en roomkaas in een kom.

Snijd van 1 norivel een strook van 3 cm aan één kant tegen de lijnen en leg deze opzij.

Snijd 4 stroken nori volgens de aangegeven lijnen en leg ze klaar (circa 3 cm x 15 cm, 4 vellen).

Maak met natte vingers ovale balletjes van 4 x 20 g sushirijst.

Plaats een strook nori rond elk balletje, ‘plak’ het vast met enkele korrels van de kleefrijst en druk het goed aan.

Leg op elk rijstballetje een portie van het bereide komkommer‑garnalenmengsel.

Garneer de gunkan met komkommer en garnalen en serveer met Kikkoman sojasaus.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06
07

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.