Kara age – Kip gemarineerd in sojasaus

totale tijd 45 min.
20 min. voorbereidingstijd
25 min. marineertijd

Ingrediënten

4 porties
500 g
kippenpoten (zonder botten)
1 eetlepel
geraspte gember
30 ml
witte wijn (zoet)
eiwit van 1 ei
aardappelzetmeel
frituurolie
 ¼ bos(je)
verse peterselie
1 
citroen
Voedingswaarde (per portie): 1943 kJ  /  464 kcal
30,1 g Vetten
37,5 g Eiwitten
6,3 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de kip in blokjes van ongeveer 3 cm. Stop de blokjes samen met de gember, de natuurlijk gebrouwen sojasaus en de witte wijn in de diepvrieszak.

Stap 2

Wrijf stevig over de buitenkant van de zak om alle ingrediënten goed te mengen. Laat de kip vervolgens zo’n 20 à 30 minuten marineren. Haal daarna alles uit de zak en dep de kip droog.

Stap 3

Kluts het eiwit zachtjes in een kom. Vermeng het met de kip en haal de stukjes door het aardappelzetmeel. Verhit de olie in een (frituur)pan (170-180°C) en bak de kip knapperig in 3 à 4 minuten.

Stap 4

Leg daarna de kipstukjes op een bord en garneer het gerecht met peterselie en citroen. U kunt er, vlak voordat u gaat eten, desgewenst verse citroensap overheen sprenkelen.

Recept-ID 103

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd de kip in blokjes van ongeveer 3 cm. Stop de blokjes samen met de gember, de natuurlijk gebrouwen sojasaus en de witte wijn in de diepvrieszak.

Wrijf stevig over de buitenkant van de zak om alle ingrediënten goed te mengen. Laat de kip vervolgens zo’n 20 à 30 minuten marineren. Haal daarna alles uit de zak en dep de kip droog.

Kluts het eiwit zachtjes in een kom. Vermeng het met de kip en haal de stukjes door het aardappelzetmeel. Verhit de olie in een (frituur)pan (170-180°C) en bak de kip knapperig in 3 à 4 minuten.

Leg daarna de kipstukjes op een bord en garneer het gerecht met peterselie en citroen. U kunt er, vlak voordat u gaat eten, desgewenst verse citroensap overheen sprenkelen.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.