Gebakken gyoza met 3 sauzen
Gyoza zijn Japanse dumplings. In dit makkelijke gehakt- en groenterecept worden ze aan één kant licht gebakken tot ze goudbruin en krokant zijn. Serveer met één of meerdere van de dipsauzen.
Ingrediënten
Voor de vulling:
Voorbereiding
Stap 1
Maak voor de vulling de bosuitjes schoon. Pel de knoflook, schil de gember en hak beide fijn met de bosuitjes.
Stap 2
Maak de spitskool schoon, hak hem grof, bestrooi hem met 1 theelepel zout en knijp er met de hand zo veel mogelijk vocht uit. Doe de gehakte spitskool in een doek en druk deze stevig uit, zodat de vloeistof van de kool goed kan uitlekken.
Stap 3
Meng de bosuitjes, knoflook, gember, spitskool, gehakt, suiker, zout, peper, sojasaus en sesamolie.
Stap 4
Leg ca. 15 g vulling in het midden van elk gyoza-vel. Wrijf met een bevochtigde vinger voor de helft over de rand van het deegvel en vouw het vel om de vulling heen. Vouw nu de randen in plooien en druk ze goed op elkaar.
Stap 5
Strooivóór het bakken de onderkant van de gyoza licht met bloem.
Stap 6
Verhit 1 eetlepel olie in een pan (28 cm Ø), leg de gyoza netjes in 2 rijen (à 5 stuks) erin en bak ze. Wanneer de onderkant van de gyoza licht gebruind is, mengt u 1 eetlepel meel met 100 ml water. Giet dit erbij en stoom de gyoza met een deksel op de pan op een matig tot hoog vuur gedurende ca. 3 ½ minuut.
Stap 7
Voeg als het water is verdampt 1 eetlepel olie toe en bak de gyoza tot de onderkant knapperig goudbruin is. Bereid de overige gyoza op dezelfde manier.
Stap 8
Leg de gyoza met de onderkant naar boven op een bord en serveer ze met de dipsauzen.
Dipsauzen:
Variant 1: 1 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus,2 el mayonaise, 1 tl tahini (geroosterde sesampasta), 1 tl honing
Variant 2: 1 ½ el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus, 1 ½ el azijn, ½ tl chili-olie
Variant 3: Kikkoman Ponzu Citrus
Recept-ID 80
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer