Hele forel met een vleugje citrus
Hele forel met een vleugje citrus

Hele forel met een vleugje citrus

totale tijd70 min.
20 min.voorbereidingstijd
30 min.marineertijd
20 min.kooktijd

Forel is gemakkelijk te grillen als hele vis. Dit recept is heel eenvoudig: marineer de vis in Ponzu en serveer met een romige saus van gebakken citroenen. Een zomers en citrusachtig barbecuefestijn!

Ingrediënten

2 porties
2 
middelgrote hele forellen
2 
teentjes knoflook
1 bos(je)
lente-uitjes
2 
cm verse gember

Saus

2 
citroenen
1 theelepel
honing
 ½ 
bol knoflook (optioneel)
Peper naar smaak
250 ml
olijfolie
Voedingswaarde (per portie):7700 kJ / 1925 kcal
130 gVetten
162 gEiwitten
21 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Was en verwijder de schubben van de forel. Snijd enkele sneetjes overdwars zodat de marinade in het vlees kan trekken.

Stap 2

Hak de lente-uitjes fijn. Plet de knoflook met een knoflookpers. Rasp de gember.

Stap 3

Bestrooi de vis met de helft van de gehakte lente-ui, knoflook en gember. Bedek vervolgens volledig met Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus en zet opzij om te marineren.

Stap 4

Grill de hele teentjes knoflook (ongeveer 20-30 minuten) tot ze zacht en aromatisch worden. Halveer de citroenen.

Stap 5

Grill de forel op een hoge temperatuur gedurende 10 minuten aan elke kant en bestrijk de vis af en toe met de resterende marinade. Grill ook de citroenen samen met de vis tot ze goudbruin en zacht zijn.

Stap 6

Zet de gegrilde vis opzij.

Stap 7

Pers het sap uit de gegrilde citroenen. Voeg olijfolie, honing en de gehakte gegrilde knoflook toe. Meng de ingrediënten met een blender en breng vervolgens op smaak met Kikkoman sojasaus en peper.

Stap 8

Serveer de forel met de resterende gehakte lente-uitjes en de saus.

Recept-ID 1116

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Was en verwijder de schubben van de forel. Snijd enkele sneetjes overdwars zodat de marinade in het vlees kan trekken.

Hak de lente-uitjes fijn. Plet de knoflook met een knoflookpers. Rasp de gember.

Bestrooi de vis met de helft van de gehakte lente-ui, knoflook en gember. Bedek vervolgens volledig met Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus en zet opzij om te marineren.

Grill de hele teentjes knoflook (ongeveer 20-30 minuten) tot ze zacht en aromatisch worden. Halveer de citroenen.

Grill de forel op een hoge temperatuur gedurende 10 minuten aan elke kant en bestrijk de vis af en toe met de resterende marinade. Grill ook de citroenen samen met de vis tot ze goudbruin en zacht zijn.

Zet de gegrilde vis opzij.

Pers het sap uit de gegrilde citroenen. Voeg olijfolie, honing en de gehakte gegrilde knoflook toe. Meng de ingrediënten met een blender en breng vervolgens op smaak met Kikkoman sojasaus en peper.

Serveer de forel met de resterende gehakte lente-uitjes en de saus.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06
07
08

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.