Hele forel met een vleugje citrus
Forel is gemakkelijk te grillen als hele vis. Dit recept is heel eenvoudig: marineer de vis in Ponzu en serveer met een romige saus van gebakken citroenen. Een zomers en citrusachtig barbecuefestijn!
Voorbereiding
Stap 1
Was en verwijder de schubben van de forel. Snijd enkele sneetjes overdwars zodat de marinade in het vlees kan trekken.
Stap 2
Hak de lente-uitjes fijn. Plet de knoflook met een knoflookpers. Rasp de gember.
Stap 3
Bestrooi de vis met de helft van de gehakte lente-ui, knoflook en gember. Bedek vervolgens volledig met Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus en zet opzij om te marineren.
Stap 4
Grill de hele teentjes knoflook (ongeveer 20-30 minuten) tot ze zacht en aromatisch worden. Halveer de citroenen.
Stap 5
Grill de forel op een hoge temperatuur gedurende 10 minuten aan elke kant en bestrijk de vis af en toe met de resterende marinade. Grill ook de citroenen samen met de vis tot ze goudbruin en zacht zijn.
Stap 6
Zet de gegrilde vis opzij.
Stap 7
Pers het sap uit de gegrilde citroenen. Voeg olijfolie, honing en de gehakte gegrilde knoflook toe. Meng de ingrediënten met een blender en breng vervolgens op smaak met Kikkoman sojasaus en peper.
Stap 8
Serveer de forel met de resterende gehakte lente-uitjes en de saus.
Recept-ID 1116
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer